|
Вітання
| |
| Зоряна9810 | Дата: Неділя, 08/04/2012, 12:38 | Сообщение # 736 |
найкращі кондитери
Статус: Offline
|  Верба б’є, не я б’ю, За тиждень – Великдень! Уже недалечко Червоне яєчко. Лоза б’є, не я б’ю, За тиждень – Великдень!Будьте всі здорові, як вода, І багаті, якземля. Вхід Господній в Єрусалим святкують в останню неділю перед Великоднем. За євангельською оповіддю, коли Ісус Христос воскресив з мертвих Лазаря, люди, які бачили це, повірили, що він дійсно Син Божий. Коли Ісус в’їжджав на віслюкові до Єрусалима, то люди, вшановуючи його, встеляли дорогу своїм одягом, а також пальмовим гіллям. Відтоді на згадку про цю подію віруючі напередодні свята несуть до церкви зелені гілочки дерев. У нас таким деревом стала верба, як відображення особливостей природи України. На цей час вона вкривається зеленим листям, тому в народі свято називають Вербною неділею. Святкують її за тиждень до Великодня, а весь тиждень називають вербним.
Чудодійні властивості верби:
1. Вербою б’ють, щоб здорові, веселі та багаті були; дітей, щоб сильні були, добре росли та сприйняли життєву силу весни; 2. Вербу кладуть після свячення за образи, щоб охороняла хату від лихих сил; 3. Вербу садять на городі, коли принесуть з церкви на щастя молоді: коли верба прийметься — дівчина вийде заміж, а хлопець одружиться і будуть здорові; 4. Вербою на Юра виганяють худобу в поле, вперше на пасовисько, злегка торкаючись нею худоби, щоб здорова була, плідна, щоб у тілі була; 5. Вербою в давнину відводили грозові тучі — кивали свяченою вербою в бік хмар і відводили громи та град; 6. Вербу кидали в пожежу, чим зменшували, за їх віруванням, велику руїнницьку силу вогню; 7. Вербові котики, свячені, кидали в кашу, їли ту кашу в повній вірі, що через ті котики-базьки передасться людям сила весняної енергії на цілий рік; 8. З освяченою вербою, після повернення з церкви, обходили господарі бджільники, щоб бджоли роїлись; обходили обори та стайні й кошари, щоб худібка була здорова, плідна, щоб корови давали багато молока; 9. Ковтали котики ще по дорозі з церкви, щоб не було лихоманки, щоб горло не боліло; 10. Обсаджували криниці вербами, щоб забезпечити воду від лихих сил, щоб вода була „пригожа та здорова”; 11. Обсаджували копанки-калабані, в яких прали своє шмаття-білизну, щоб уберегтися від хвороб, щоб вода очищалася; 12. Сухою торішньою свяченою вербою розпалювали піч під великодні паски; 13. У багатьох місцевостях клали покійникові в домовину кусник свяченої верби; 14. У Лятичівському повіті, коли господар виїжджав у поле сіяти — брав 2-3 котики-базьки й запорпував серед ниви під час посіву, щоб скоро хліб проростав. 15. Свячену вербу клали в домовину бабі-повитусі, щоб мала чим відганяти потерчат.
Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Неділя, 08/04/2012, 12:39 |
| |
| |
| Pocя | Дата: Неділя, 08/04/2012, 14:15 | Сообщение # 737 |
шеф-повар
| Ой ти гілко,гілко вербова! На тобі зелена обнова! Ще холоднувато надворі А ти вже в святечнім уборі! Ти вже у Церкву ходила. Господу стежинку встелила І до нас вернулась свячена Гілочко вербова,зелена!
Всіх вітаю зі святом,будьте здорові і квітучі як та гілочка вербова!!!
|
| |
| |
| оксанка | Дата: Неділя, 08/04/2012, 14:24 | Сообщение # 738 |
найкращі кондитери
|
Ой ти гілко, гілко вербова! На тобі зелена обнова. Ще холоднувато надворі, А ти вже в святечнім уборі. Ти вже у церковцю ходила, Господу стежинку встелила І до нас вернулась, свячена Гілочко вербова, зелена.
Усіх вітаю зі святом. Бажаю здоров’я і щасливо до Великодня дочекати.
|
| |
| |
| Натамуся | Дата: Неділя, 08/04/2012, 16:17 | Сообщение # 739 |
Віват кухар!!!
| Тоненьким прутиком З вербовим котиком Себе вітаємо Легеньким дотиком… Радісну вістку Собі говоримо, Що день великий Не поза горами, Що вже за тиждень Буде Великдень!
Сообщение отредактировал Натамуся - Неділя, 08/04/2012, 16:22 |
| |
| |
| Наталія | Дата: Неділя, 08/04/2012, 17:40 | Сообщение # 740 |
Віват кухар!!!
| Зі святом всіх, дівчатка!!!!
Сообщение отредактировал Наталія - Неділя, 08/04/2012, 17:41 |
| |
| |
| Леся | Дата: Неділя, 08/04/2012, 18:35 | Сообщение # 741 |
найкращі кондитери
| Дівчатка!!!!!!!!!!!!!І я всіх вітаю зі святом.Дякую всім хто привітав мене на однокласниках.Але в мене халепа,цілий день хочу відправити вам там привітання але щост ніяк не всталяється.Що то за холера.
|
| |
| |
| Ксюша | Дата: П`ятниця, 13/04/2012, 14:04 | Сообщение # 742 |
найкращі кондитери
| ДОРОГІ ДІВЧАТОЧКА Хочу від сьогодні привітати вас з святом яке йде до нас з святом Хрестового Воскресіння.Вітаю сьогодня бо завтра працюю сутку ,а потім поїду до мами,так що вас і ваші родини зі святом Вовком хай завиють москалi, Хай жиди заверещать як свині! Свято нині на моїй землi- Паска йде по Україні! Хронічного здоров'я Вам, Рецидивуючого щастя, Гіпертонічної зарплати нам, І хай нас обійде ненастя! Вагітного нам гаманця! Який за свято порідіє І Пасочки й свяченого яйця, І хай збуваються надії А в церкві так велично, світло буде, Заграють дзвони із церковних веж, І разом з ними заспівають люди: Христос воскрес! Воістину воскрес!Смачної Паски, Довгої ковбаски, Твердого холодця, Крутого яйця, Смачного хрону, Міцного самогону! Христос Воскрес!!!
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - П`ятниця, 13/04/2012, 14:04 |
| |
| |
| Зоряна9810 | Дата: Субота, 14/04/2012, 23:47 | Сообщение # 743 |
найкращі кондитери
| Що за день чудовий Воскресіння, Сповнений любові і надій? За чиїмось мудрим повелінням Світ довкола враз помолодів. Прямо в хату ллється сонця повінь, Вже давно такої не було. А душа стає моя раптово, Наче біле лебедя крило. Хоче в небо визволення ради Із пітьми, що застує мені... Воскресіння – то велика радість, Благодать Господня навесні. Смачної Паски, Довгої ковбаски, Твердого холодця, Крутого яйця, Смачного хрону, Міцного самогону! Христос Воскрес!!!
Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Субота, 14/04/2012, 23:51 |
| |
| |
| Леся | Дата: Неділя, 15/04/2012, 09:56 | Сообщение # 744 |
найкращі кондитери
| Під зорями весна ще буде спати, Ще місто мла вкриватиме густа, А ми до церкви підем привітати Воскреслого Христа. А в церкві так велично, світло буде, Заграють дзвони із церковних веж, І разом з ними заспівають люди: Христос воскрес! У поле, в ліс, де сніг останній тане, У досвіток покотиться луна А там зі сну прокинеться і встане Дзвінка весна.
|
| |
| |
| оксанка | Дата: Неділя, 15/04/2012, 13:14 | Сообщение # 745 |
найкращі кондитери
| Весна розквітла, наче казка,
І сяє сонцем височінь небес.
Вітаю з світлим святом Пасхи!
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Горять свічки, зорять ікони
Земля в молитві до небес
Христос Воскрес! – лунають дзвони,
Дзвенять – Воістину Воскрес!
Бажаю щастя й злагоди в родині
Та благодаті Божої з небес,
І хай по всій лунає Україні:
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
|
| |
| |
| Pocя | Дата: Неділя, 15/04/2012, 16:19 | Сообщение # 746 |
шеф-повар
| Христос воскрес! Удень святий бажаю щастя вам простого! Бажаю в душах відродити уміння вірити й любити. А Бог вам щедрою рукою за вашу віру, за терпіння своє надасть благословіння!
Хай мир у серці Вашому панує, Хай ангел божий щастя Вам дарує, Ісус Христос здоров'я шле з небес. Христос воскрес! Воістину Воскрес!
Свяченого яєчка, доброї паски І сонця окрайчик - з Божої ласки! У мирі та щасті, добрі та любові, Святкуйте ВЕЛИКДЕНЬ в родинному колі!
|
| |
| |
| Poetka | Дата: Неділя, 15/04/2012, 16:26 | Сообщение # 747 |
шеф-повар
| Смачної Паски, Довгої ковбаски, Твердого холодця, Крутого яйця, Смачного хрону, Міцного самогону! Христос Воскрес !!!
Я ОЛЯ!
|
| |
| |
| Pocя | Дата: Понеділок, 23/04/2012, 11:40 | Сообщение # 748 |
шеф-повар
| Танічка(Таньчик)!!! Прийми найщиріші привітання з нагоди Твого свята! Нехай жіноче щастя квітне веселково, І хай лунає скрізь привітне слово, хай Бог благословляє Твою долю, І вбереже Тебе від розчарування і болю. Достатку, щастя, радості й любові, Твоїй родині в доброму здоров’ї!
|
| |
| |
| Леся | Дата: Понеділок, 23/04/2012, 14:00 | Сообщение # 749 |
найкращі кондитери
| Танюшка(Таньчик)!!!!!!!!!!!!!!! Вітаю з Днем народження!!!!!!!!!!! 
Сообщение отредактировал Леся - Понеділок, 23/04/2012, 14:02 |
| |
| | |
|