Консервування
| |
Poetka | Дата: Четвер, 27/10/2011, 16:00 | Сообщение # 226 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Просили мене квашені зелені помідори,прошу: Дуже просто. На 1 кг. помідорів 1 л.води 1 ст.л. солі і 1 ст.л. цукру,заварити маренад з додаванням лаврушки перчику чорного і духмяного.Дати вистигнути. Перекладати шарами помідори ,сухий кріп,хрін, зелена петрушка.....і залити вистигнувшим маренадом,поставити під гніт на 2 тижні,будете бачити,як вкиснуть зразу зняти гніт.П.С. Можна додати ще перець чилі,теж перекласти шарами,але то на любителя, я люблю гостреньке.
Я ОЛЯ!
Сообщение отредактировал Poetka - Четвер, 27/10/2011, 16:00 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 27/10/2011, 17:43 | Сообщение # 227 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Poetka, дякую за такий простий рецепт....
|
|
| |
Росинка | Дата: Вівторок, 08/11/2011, 01:04 | Сообщение # 228 |
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
| Quote (Наталонька) КАПУСТА МАРИНОВАНА "ПЕЛЮСТКА" Дякую за рецепт! Тільки хотіла в вас запитати :), бо не зовсім зрозуміла, листя капусти ріжеться кубиками чи як? Бо в вас на фото видно, ніби це суцільна головка. Маринад має покривати повністю інгредієнти? Цей рецепт розрахований приблизно на дві головки капустини? Капуста виходить м"яка чи хрустка? Вибачте, що стільки питань, просто я молода господинька і тільки вчуся в вас усіх
Я Оля!
|
|
| |
Наталонька | Дата: Вівторок, 08/11/2011, 22:22 | Сообщение # 229 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
| Росинка, я завжди рада відповісти на всі питання. Головку капусти середнього розміру розрізати на 8 частин. Маринад розрахований на 1 капустину середньго розміру. Не страшно якщо маринад покриє капусту не повністю, згодом під пресом, маринад покриє капусту повністю. Капуста виходить ароматна і хрустка.
|
|
| |
Poetka | Дата: Четвер, 17/11/2011, 00:10 | Сообщение # 230 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| ZUCCA FELICE (marmellata).Варення з гарбуза.
750 гр чищеного гарбузика 250 мл апельсинового фрешу (2 середні помаранчі) 3 середніх помаранчі 1 лимон 1 кг цукру 1 пакетик желфіксу (згущувач для джемів)
Почищений гарбузик нарізаємо кубиками та заливаємо апельсиновим соком, ставимо на вогонь на 15 хв, щоб встиг прокипіти. Поки вариться гарбузик, вичавлюємо з лимона сік, натираємо цедру з одного помаранча, ріжемо його м"якоть, та вичавлюємо сік з решти двох помаранчів, це все вкидаємо у інший банячок.
Витягуємо 1/3 прокип"яченого гарбузика і додаємо до лимонного, апельсинового соків, м"якоті та цедри. Перемішуємо, додаємо желфікс, знову перемішуєм, всипаємо цукор та ставимо на вогонь на одну годину покипіти на малому вогні, ретельно все перемішати!!! Решту 2/3 гарбуза зблендерити, за годину додати до киплячого вареня, двести на великому вогні до кипіння і дати покипіти з 5-10 хв.
Поки вариться, частенько помішуйте, щоб не пристало до дна. Підготуйте простерилізовані баночки та кришечки. Коли пройде година, все добре вимішати та розлити гаряче по баночках і зразу закрутити.
Я ОЛЯ!
Сообщение отредактировал Poetka - Четвер, 17/11/2011, 00:10 |
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 30/03/2012, 11:45 | Сообщение # 231 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Дівчата ,хто крутив березовий сік.як це робити.що давати.
|
|
| |
Дана | Дата: П`ятниця, 30/03/2012, 22:49 | Сообщение # 232 |
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 56
Статус: Offline
| Quote (Леся) ,хто крутив березовий сік.як це робити.що давати. На три літри соку 200 грам цукру, 1 ч.л. рівнв лимонної кислоти, або кружечок лимона. Коли починає ледь-ледь закипати сік, додати все, наливати в банки і закатувати. Я так вже закриваю давно. Коли постоїть, може бути на дні легенький осадок, це нормально.
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 30/03/2012, 22:54 | Сообщение # 233 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Дана, Дякую!!! Я вже закрутила,але всерівно перепишу твій рецептик.Майже все так і робила.
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 30/03/2012, 22:59 | Сообщение # 234 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Я не закривала,але моя колежанка,якраз мені пише що сьогодні закрила 14 банок соку березового,то я її розпитую,каже що банки стерелізує у духовці,а потім дає кружок апельсина,1стакан цукру,чуть лимонної кислоти,заливає кипячений сік і закатує.
У каструлях ставиш кипятити сок, за той час запихаю банки у духовку і включаю, на маленький огонь, 5хв.(щоб висохли) тоді у банку сиплю не повний стакан цукру, дольку апельсина і на кінчик чайної ложки лимонної кислоти, заливаю кипячений сок ,закатую, перевертаю на кришку накриваю на 5годин і в погреб.банки трохлітрові.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - П`ятниця, 30/03/2012, 23:07 |
|
| |
Натамуся | Дата: Субота, 31/03/2012, 01:12 | Сообщение # 235 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| А я ще додаю в банки з соком пару цукерочок ''Дюшес'' або ''Барбарис''.
|
|
| |
оксанка | Дата: Субота, 31/03/2012, 15:05 | Сообщение # 236 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Натамуся) А я ще додаю в банки з соком пару цукерочок ''Дюшес'' або ''Барбарис''. дякую за підказку, я такого навіть не чула
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 31/03/2012, 15:16 | Сообщение # 237 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| оксанка, моя колежанка казала що робила в прошлому році з кружечком лимона,то їй не сподобалось,а от з апельсином казала що добре,я не люблю березовий сік ,і не розбираюсь який він має бути
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Субота, 14/07/2012, 11:48 | Сообщение # 238 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Маринована шпарагівка. (з записника моєї мами) Маринад: На 1 л води: 100 грам оцту 50 грам цукру і 50 грам солі Шпарагівку відварити до напівготовності накласти в банки і залити маринадом. стерелізувати 20 хвилин. Взимку додати часничку і заправити майонезом. Закуска супер виходить.
|
|
| |
oksanka777 | Дата: Середа, 15/08/2012, 23:23 | Сообщение # 239 |
дегустатор
Группа: Заблоковані
Сообщений: 41
Статус: Offline
| дівчатка ось і я хочу поділитись рецептами того що вже накрутила цього року-може комусь сподобається і посмакуєте теж!!!!!! ОГІРКИ МАРИНОВАНІ СОЛОДЕНЬКІ( ДУЖЕ СМАЧНІ))) На дно банки покласти моркву кружальцями,цибульку,лавровий лист,гвоздику,духмяний перець і гілочку - дві зеленого кропу.Покласти огірки.Минулого року великі огірки порізала кружальцями-було дуже смачно. Маринад-2.5л води,0.5 л оцту,0.5 кг цукру,100г солі .Закипятити і залити огірки Стерилізувати 10-15 хв поки огірочки не пожовкнуть--але щоби не зварились)) СМАКОТА!!!!!
ЛЕЧО 3 кг помідорів 2 кг перцю 4 шт великоїморкви 4-5 цибулин 1 склянка олії 3/4скл цукру 8 ст л оцту 2 ст л солі Помідори залити кипятком,почистити і пропустити через мясорубку(я змолола блендером) додати олію,цукор і сіль Моркву потерти на великій терці і додати до помідорів Варити 20 хв Перець почистити,порізати і додати до помідорів,додати цибулю порізану (як хочете) варити ще 30 хв за 5 хв до кінця варки додати оцет Розлити в банки і закатати!
|
|
| |
oksanka777 | Дата: Середа, 15/08/2012, 23:29 | Сообщение # 240 |
дегустатор
Группа: Заблоковані
Сообщений: 41
Статус: Offline
| Сливовий джем
сливи 1 кг банан 2 шт гвоздика 8 шт цукор 1 склянка корийя 1/3чайної л Сливу промити і обсушити.Розрізати на половинки і видалити кісточки.прокипятити сливи у воді протягом 5 хв.Воду злити,сливу подрібнитиблендером,Додати банани і ще раз збити блендером,В отримане пюре додати цукоркорицюі гвоздику. поставити джем на вогонь і варити на повільному вогні 1 годину-помішуючи кожні 5 хв.Готовий джем розлити по стерилізованих банках і закрити кришками!
|
|
| |
|