В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 17 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
oksanka777Дата: Середа, 15/08/2012, 23:35 | Сообщение # 241
oksanka777
дегустатор
Группа: Заблоковані
Сообщений: 41
Статус: Offline
СОТЕ(ДУЖЕ СМАЧНО!)

2 кг. баклажан,
1 кг. перцю,
1 кг. моркви,
10 шт. цибулі,5 головок часноку
3 літра томата (молоті помидори),
1 ст. олії,
1 ст. цукру (я сиплю 0, 5),
2 ст. л. солі, 150 гр. 9% оцту, молотий перець
Всі овочі порізати і залити томатом
Варити 35-40 хв
якщо морква зварена -все готове!
розлили по банках і закатали!!!!
 
оксанкаДата: Четвер, 16/08/2012, 00:50 | Сообщение # 242
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
oksanka777, дякую за рецептики, особливо мені припав сливовий джем!!! салатів дуже не какручую, бо не їдять cry

 
Зоряна9810Дата: Четвер, 16/08/2012, 10:21 | Сообщение # 243
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (оксанка)
особливо мені припав сливовий джем!!! салатів дуже не какручую, бо не їдять

ти ніби моїми словами сказала!...
Дякую за нові рецептики!


 
oksanka777Дата: Четвер, 16/08/2012, 12:38 | Сообщение # 244
oksanka777
дегустатор
Группа: Заблоковані
Сообщений: 41
Статус: Offline
а в мене навпаки всі люблять овочеві салатики і до бульбочки і до макарончиків і до мясного))))
 
РоксоланаДата: Четвер, 16/08/2012, 16:16 | Сообщение # 245
Роксолана
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (оксанка)
салатів дуже не какручую, бо не їдять

Я не те що не дуже,а взагалі жодного.Вважаю,що салати,то вчорашній день.Помітила,що зараз людям смакують просто мариновані чи квашені овочі.
Недавно я була просто шокована,коли в крутому ресторані на весіллі,до гарячої картоплі подали ніжинський салат з банки.Гості довго це обговорювали)))))))) biggrin :D biggrin


я трохи нерозумна!

Сообщение отредактировал Роксолана - Четвер, 16/08/2012, 16:17
 
КсюшаДата: Четвер, 16/08/2012, 20:07 | Сообщение # 246
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Бачу ,тільки я сачкую,але вже з понеділка берусь за заготовки,але я багато не закручую ,кручу те що у нас йде.Огірки в томаті вже закрутила,і огірки мариновані.А ще хочу зробити аджику,бо у мене це саме любиме блюдо моїх студентів.
Аджика
5кг помідорів
5штук болгарського перцю
5коренів петрушки
5морквин
5штук пекучого перцю і 5 головок часнику перемолоти,зелень від петрушки
До 600грам олії яка закипіла кинути болгарський перець на 5хв.Потім по черзі моркву і петрушку.Тоді все разом перемолоти,дати в каструлю і варити 1.5 год,додати 50грам оцту 150грам солі.100 грам цукру.Я пробую на смак.Паприку і часник додаю за пів години до кінця варки,але даю потрохи,бо може хтось любить гостре а хтось не дуже.Тоді набираю в банки і стерелізую 15 хв0.5л.

САЛАТ з червоного буряка(заправка)
4кг сирого буряка потерти
2кг перцю болгарського порізати,дрібними полосками
2кг цибулі кольцами
2кг помідорів помолоти
1кг моркви напів кружечками
Тушити годину,трошки можна капнути води щоб не пригоріло зразу
200гр олії,100гр солі,3ст.л. оцтуПекучий перць 1-2 стручки.Хай покипить ще пів год..Стерелізувати 20хвилин.

Аджика з перцю
4кг червоного болгарського перцю змолоти
600гр томат пасти
400гр олії
400гр цукру
300гр оцту
100гр солі.
Паприка суха пекуча,часник мелений Хто яку гостроту любить.Тушити все 1 годину.Стерелізувати 15 хв.

Аджика не варена(зберігати у холодильнику)
2кг помідорів
6стр.пекучого перцю
6 головок часнику,все змолоти.
Додати 100грам солі,можна чуть менше
120гр.оцту.
Овочі молоти миті але щоб були сухі.Хай постоїть 1 сутку а тоді набрати в стерелізовані банки і поставити в холодильник.Я набираю в бутильки від різних кетчупів,соусів.Дуже смачна аджика,можна використовувати для маринування шашлика.
САЛАТ зКАПУСТИ
6кг капусти
2кг перцю болгарського
2кг цибулі
2кг моркви
200грам оцту,1літр олії,сіль до смаку.
Моркву потерти,а все решту порізати соломкою,цибулю кільцями..Все в великій каструлі вимішати і хай постоїть хоча б
30хв,щоб пустило сік.Варити 40хв.Стерелізувати 1л-20хв.,0.5-10хв,0.75-15хв,можна зимою використовувати для тушкування у сметані ,чи з мясом.Швидко і смачно.

Сливова Нутелла
3кг слив без кісточок перемолоти.
Дати 1,5кг цукру
1ст.л.кориці
200грам какао.
Варити не легкому вогні 1.5год.
Помішувати в кінці варки дати 1-2 пачки ваніліну.
Виходить 6 баночок 0.5л.Гарячим налити в банки і закатати.
Добре для випічки пляцків з додаванням повидла


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Четвер, 16/08/2012, 20:11
 
оксанкаДата: Четвер, 16/08/2012, 22:01 | Сообщение # 247
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Цього рокув нас напевне капусти не буде, пізня погано зав’язукється, а рання почала підгнивати. Тому вирішили хоч трохи свою працю вберегти. І ось обіцяний рецепт
Салат"Закусочний"
(з журналу"Рецепти господині")
3 кг капусти (нашаткувати)
1 кг моркви(потерти на грубій терці)
0,5 кг цибулі(порізати півкружечками)
Все перемішати.
Додати:
300гр.оцту
6 ст.л цукру
2 ст.л. солі
Добре пом’яти все руками.
Відразу накласти в стерилізовані банки. Стерилізувати 1л банки-1 год.; 0,5л. банки- 30 хв.Закатати.
Дуже смачний, негострий салатик.



А ще мені підкинули такий рецептик(сама не робила, і хтозна чи буду,бо в мене табу на перець sad але кажуть дуже смачний, то може кому знадобиться)

Салат з кабачків

4 кг кабачків(почистити шкірку, вичистити зернята порізати тонкими пластинками)
1 кг болгарського перцю (порізати соломкою)
1 кг цибулі(порізати соломкою)
2 ст.л. солі
Вимішати, залишити на 1 год.
Додати:
1кг помідорів(розварених без шкірки)
1 ст.цукру
1 ст.олії
150гр.оцту
1 ст.л.солі
0,5 л. томатної пасти
Все варити 1 год. на слабкому вогні.
Розкласти в стерилізовані банки. Стерилізувати 0,54л. банки-20 хв.Закатати.
Прикрепления: 9509493.jpg (35.4 Kb)




Сообщение отредактировал оксанка - Четвер, 16/08/2012, 22:11
 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 12:23 | Сообщение # 248
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Ксюша)
Сливова Нутелла

ооо це таке я люблю, а то взимку купляємо сливове повидло....
дякую всім за гарні та корисні рецепти!!!


 
ЛесяДата: П`ятниця, 17/08/2012, 13:32 | Сообщение # 249
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Море рецептів нових понавиставляли,я теж (точніше мама,І я трохи з братовою)закрутили цього року по нових рецептах
баклажани.Пізніше виставлю рецепти,бо зараз більше приділяю уваги чоловіку ну і торти на суботу і неділю.


 
TalochkaДата: П`ятниця, 17/08/2012, 15:04 | Сообщение # 250
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, оксанка, оце-то ударницi!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
IraДата: П`ятниця, 17/08/2012, 21:37 | Сообщение # 251
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Ото господиньки,повним ходом взялися за консервації happy ^_^ Я тільки трохи компотів закрутила, зелених фаршированих помідорів. Ще маю трохи тих помідорів то буду крутити "смажені зелені помідорчики", колись вичитала в якомусь журналі попробувала мені сподобались, то і кручу їх уже пару років. Коли цікавить рецептик то напишу




Сообщение отредактировал Ira - П`ятниця, 17/08/2012, 21:39
 
КсюшаДата: П`ятниця, 17/08/2012, 21:43 | Сообщение # 252
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Ira, а ти виставляй

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
КсюшаДата: Понеділок, 20/08/2012, 20:36 | Сообщение # 253
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
У мене сьогодні пройшов такий робочий день на кухні,що ледво ноги до компа приволокла.Сьогодні закривала салат з буряка і ще пару баночок огірочків по козацьки.Ось що з того вийшло


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Зоряна9810Дата: Понеділок, 20/08/2012, 21:05 | Сообщение # 254
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
оооо Ксюша накрутила багато...а я теж варю аджику зараз , ще чекаю на рецепт
Quote (Ira)
"смажені зелені помідорчики"

маю трохи з городу...


 
КсюшаДата: Понеділок, 20/08/2012, 21:09 | Сообщение # 255
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Зоряна9810, я теж чекаю,а ти не пробувала зелені фаршировані помідорки,моя сестра в прошлому році робила,дуже смачні виходять,Іра теж казала що такі робить.Я аджику ще не крутила,вже мабуть після зустрічі.
Дивись щось знайшла про смажені помідоритиць


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Понеділок, 20/08/2012, 21:12
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024