Консервування
| |
oksanka777 | Дата: Середа, 15/08/2012, 23:35 | Сообщение # 241 |
дегустатор
Группа: Заблоковані
Сообщений: 41
Статус: Offline
| СОТЕ(ДУЖЕ СМАЧНО!)
2 кг. баклажан, 1 кг. перцю, 1 кг. моркви, 10 шт. цибулі,5 головок часноку 3 літра томата (молоті помидори), 1 ст. олії, 1 ст. цукру (я сиплю 0, 5), 2 ст. л. солі, 150 гр. 9% оцту, молотий перець Всі овочі порізати і залити томатом Варити 35-40 хв якщо морква зварена -все готове! розлили по банках і закатали!!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 16/08/2012, 00:50 | Сообщение # 242 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| oksanka777, дякую за рецептики, особливо мені припав сливовий джем!!! салатів дуже не какручую, бо не їдять
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 16/08/2012, 10:21 | Сообщение # 243 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (оксанка) особливо мені припав сливовий джем!!! салатів дуже не какручую, бо не їдять ти ніби моїми словами сказала!... Дякую за нові рецептики!
|
|
| |
oksanka777 | Дата: Четвер, 16/08/2012, 12:38 | Сообщение # 244 |
дегустатор
Группа: Заблоковані
Сообщений: 41
Статус: Offline
| а в мене навпаки всі люблять овочеві салатики і до бульбочки і до макарончиків і до мясного))))
|
|
| |
Роксолана | Дата: Четвер, 16/08/2012, 16:16 | Сообщение # 245 |
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Quote (оксанка) салатів дуже не какручую, бо не їдять Я не те що не дуже,а взагалі жодного.Вважаю,що салати,то вчорашній день.Помітила,що зараз людям смакують просто мариновані чи квашені овочі. Недавно я була просто шокована,коли в крутому ресторані на весіллі,до гарячої картоплі подали ніжинський салат з банки.Гості довго це обговорювали)))))))) :D
я трохи нерозумна!
Сообщение отредактировал Роксолана - Четвер, 16/08/2012, 16:17 |
|
| |
Ксюша | Дата: Четвер, 16/08/2012, 20:07 | Сообщение # 246 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Бачу ,тільки я сачкую,але вже з понеділка берусь за заготовки,але я багато не закручую ,кручу те що у нас йде.Огірки в томаті вже закрутила,і огірки мариновані.А ще хочу зробити аджику,бо у мене це саме любиме блюдо моїх студентів. Аджика 5кг помідорів 5штук болгарського перцю 5коренів петрушки 5морквин 5штук пекучого перцю і 5 головок часнику перемолоти,зелень від петрушки До 600грам олії яка закипіла кинути болгарський перець на 5хв.Потім по черзі моркву і петрушку.Тоді все разом перемолоти,дати в каструлю і варити 1.5 год,додати 50грам оцту 150грам солі.100 грам цукру.Я пробую на смак.Паприку і часник додаю за пів години до кінця варки,але даю потрохи,бо може хтось любить гостре а хтось не дуже.Тоді набираю в банки і стерелізую 15 хв0.5л.
САЛАТ з червоного буряка(заправка) 4кг сирого буряка потерти 2кг перцю болгарського порізати,дрібними полосками 2кг цибулі кольцами 2кг помідорів помолоти 1кг моркви напів кружечками Тушити годину,трошки можна капнути води щоб не пригоріло зразу 200гр олії,100гр солі,3ст.л. оцтуПекучий перць 1-2 стручки.Хай покипить ще пів год..Стерелізувати 20хвилин.
Аджика з перцю 4кг червоного болгарського перцю змолоти 600гр томат пасти 400гр олії 400гр цукру 300гр оцту 100гр солі. Паприка суха пекуча,часник мелений Хто яку гостроту любить.Тушити все 1 годину.Стерелізувати 15 хв.
Аджика не варена(зберігати у холодильнику) 2кг помідорів 6стр.пекучого перцю 6 головок часнику,все змолоти. Додати 100грам солі,можна чуть менше 120гр.оцту. Овочі молоти миті але щоб були сухі.Хай постоїть 1 сутку а тоді набрати в стерелізовані банки і поставити в холодильник.Я набираю в бутильки від різних кетчупів,соусів.Дуже смачна аджика,можна використовувати для маринування шашлика. САЛАТ зКАПУСТИ 6кг капусти 2кг перцю болгарського 2кг цибулі 2кг моркви 200грам оцту,1літр олії,сіль до смаку. Моркву потерти,а все решту порізати соломкою,цибулю кільцями..Все в великій каструлі вимішати і хай постоїть хоча б 30хв,щоб пустило сік.Варити 40хв.Стерелізувати 1л-20хв.,0.5-10хв,0.75-15хв,можна зимою використовувати для тушкування у сметані ,чи з мясом.Швидко і смачно.
Сливова Нутелла 3кг слив без кісточок перемолоти. Дати 1,5кг цукру 1ст.л.кориці 200грам какао. Варити не легкому вогні 1.5год. Помішувати в кінці варки дати 1-2 пачки ваніліну. Виходить 6 баночок 0.5л.Гарячим налити в банки і закатати. Добре для випічки пляцків з додаванням повидла
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Четвер, 16/08/2012, 20:11 |
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 16/08/2012, 22:01 | Сообщение # 247 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цього рокув нас напевне капусти не буде, пізня погано зав’язукється, а рання почала підгнивати. Тому вирішили хоч трохи свою працю вберегти. І ось обіцяний рецепт Салат"Закусочний" (з журналу"Рецепти господині") 3 кг капусти (нашаткувати) 1 кг моркви(потерти на грубій терці) 0,5 кг цибулі(порізати півкружечками) Все перемішати. Додати: 300гр.оцту 6 ст.л цукру 2 ст.л. солі Добре пом’яти все руками. Відразу накласти в стерилізовані банки. Стерилізувати 1л банки-1 год.; 0,5л. банки- 30 хв.Закатати. Дуже смачний, негострий салатик.
А ще мені підкинули такий рецептик(сама не робила, і хтозна чи буду,бо в мене табу на перець але кажуть дуже смачний, то може кому знадобиться)
Салат з кабачків
4 кг кабачків(почистити шкірку, вичистити зернята порізати тонкими пластинками) 1 кг болгарського перцю (порізати соломкою) 1 кг цибулі(порізати соломкою) 2 ст.л. солі Вимішати, залишити на 1 год. Додати: 1кг помідорів(розварених без шкірки) 1 ст.цукру 1 ст.олії 150гр.оцту 1 ст.л.солі 0,5 л. томатної пасти Все варити 1 год. на слабкому вогні. Розкласти в стерилізовані банки. Стерилізувати 0,54л. банки-20 хв.Закатати.
Сообщение отредактировал оксанка - Четвер, 16/08/2012, 22:11 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 12:23 | Сообщение # 248 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Ксюша) Сливова Нутелла ооо це таке я люблю, а то взимку купляємо сливове повидло.... дякую всім за гарні та корисні рецепти!!!
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 13:32 | Сообщение # 249 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Море рецептів нових понавиставляли,я теж (точніше мама,І я трохи з братовою)закрутили цього року по нових рецептахбаклажани.Пізніше виставлю рецепти,бо зараз більше приділяю уваги чоловіку ну і торти на суботу і неділю.
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 15:04 | Сообщение # 250 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, оксанка, оце-то ударницi!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 21:37 | Сообщение # 251 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Ото господиньки,повним ходом взялися за консервації ^_^ Я тільки трохи компотів закрутила, зелених фаршированих помідорів. Ще маю трохи тих помідорів то буду крутити "смажені зелені помідорчики", колись вичитала в якомусь журналі попробувала мені сподобались, то і кручу їх уже пару років. Коли цікавить рецептик то напишу
Сообщение отредактировал Ira - П`ятниця, 17/08/2012, 21:39 |
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 21:43 | Сообщение # 252 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Ira, а ти виставляй
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 20:36 | Сообщение # 253 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| У мене сьогодні пройшов такий робочий день на кухні,що ледво ноги до компа приволокла.Сьогодні закривала салат з буряка і ще пару баночок огірочків по козацьки.Ось що з того вийшло
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 21:05 | Сообщение # 254 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| оооо Ксюша накрутила багато...а я теж варю аджику зараз , ще чекаю на рецепт Quote (Ira) "смажені зелені помідорчики" маю трохи з городу...
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 21:09 | Сообщение # 255 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Зоряна9810, я теж чекаю,а ти не пробувала зелені фаршировані помідорки,моя сестра в прошлому році робила,дуже смачні виходять,Іра теж казала що такі робить.Я аджику ще не крутила,вже мабуть після зустрічі. Дивись щось знайшла про смажені помідоритиць
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Понеділок, 20/08/2012, 21:12 |
|
| |
|