Консервування
| |
Pocя | Дата: Середа, 12/09/2012, 12:37 | Сообщение # 271 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Леся, дякую за рецепт баклажанів,мені дуже добре підійшов,та й перцю такого захотілося,може ще зроблю
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 25/09/2012, 16:00 | Сообщение # 272 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| До колекції бурячкової заправки...
Буряк як для борщу, так і на закуску! 6 кг буряка зварити, почистити. 1 кг цибулі дрібно нарізати або натерти на комбайні і втушити на 500 грамах олії, туди ж додати 1 кг болгарського перцю соломкою порізаного а бо втертого також на комбайні. Потім до цибулі і перцю додати буряк. 300-500 грам води (можна менше) І тушити 30-40 хв. Тоді додати : 500 грам оцту 400 грам цукру 4 ст. л. солі. І ще тушити 30 хв. Розкласти в банки і стерелізувати 15 хв.
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 25/09/2012, 19:13 | Сообщение # 273 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Зоряна9810) Буряк як для борщу, так і на закуску! Це справді дуже смачна заправка, я таку вже кілька років підряд роблю, але без перцю, бо мої його не їдять, хоча і без нього теж смачно
|
|
| |
Ксюша | Дата: Четвер, 27/09/2012, 15:16 | Сообщение # 274 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Бачу всі вже поробили закрутки,а я тільки почала,бо як писала раніше через жару нічого не хоче стояти.Так от аджику вже зарутила,ще маю в планах аджику з червоного перцю
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
оксанка | Дата: Субота, 29/09/2012, 10:15 | Сообщение # 275 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Ксюша) Бачу всі вже поробили закрутки ага поробили, щойно буряк купили,і щойно буду закручувати, десь на той тиждень
|
|
| |
Натамуся | Дата: Субота, 29/09/2012, 13:09 | Сообщение # 276 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| Quote ( Зоряна9810, ) Буряк як для борщу, так і на закуску! Дякую зарецептик,скопіювала,буду робити на днях. Quote (Ксюша) Бачу всі вже поробили закрутки Quote ( оксанка, ) ага поробили, щойно буряк купили,і щойно буду закручувати, десь на той тиждень Я теж цього тижня планую,бо ще буряк з села не привезли,бачу що я не одна...
Сообщение отредактировал Натамуся - Субота, 29/09/2012, 13:09 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Неділя, 14/10/2012, 15:09 | Сообщение # 277 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Мариновані маслюки:
1 кг маслюків 500 мл води 3-4 ст.л. 4-6% виноградного оцту 1 ст.л. крупної солі 0,5 ч.л. цукру 8-10 горошин чорного перцю 4-6 шт. лаврового листа 2-3 бутони гвоздики Відварюємо гриби у великій кількості води протягом 10 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Потім готуємо маринад: виливаємо в каструлю воду і оцет, кладемо сіль, цукор і спеції. Доводимо маринад до кипіння і відразу ж кладемо відварені гриби. Кип'ятимо гриби в маринаді 10 хвилин, потім перекладаємо в банки і заливаємо маринадом. Такі мариновані маслюки повинні зберігатися в холодильнику. Якщо ви хочете закупорена банки герметично, в маринад потрібно додати на 2 ст.л. оцту більше і простерилізувати банки з грибами перед укупоркой (час стерилізації - півгодини для літрових банок).
|
|
| | |
Зоряна9810 | Дата: Неділя, 14/10/2012, 15:15 | Сообщение # 279 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Мариновані підосичники Зварені гриби вибирають шумівкою, щоб стекла вода, укладають у банки місткістю 0,5 л або 1 л і заливають окремо приготовленим гарячим маринадом на 1 см нижче від верха горловини банки. Маринад готують так: на 1 кг грибів в емальовану каструлю наливають 150 г води, додають 4 г солі, 0,2 г лаврового листа, 0,1 г запашного перцю, 0,1 г гвоздики, 0.1 г чорного перцю горошком, доводять до кипіння, вливають 27 г оцту і дають прокипіти.
Я робила маринад і зварені окремо гриби клала в нього і ще разом кипятила хвилин 10 а потім розкладала в банки і стерелізувала.
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 14/10/2012, 19:48 | Сообщение # 280 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Зоряна9810, оце господинька
|
|
| |
Оливка | Дата: Неділя, 21/10/2012, 22:37 | Сообщение # 281 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 110
Статус: Offline
| Салат з кабачків.
5 кг кабачків, 2 кг помідор,1 кг цибулі, 1 кг моркви. Моркву соломкою і цибулю півкружальцями трохи підтушити. Кабачки порізати кубиками, висипати в кастрюлю, додати тушену моркву з цибулею, влити 200 мл оцету, півлітри олії, 150 г цукру і 4 ст.ложки солі. Варити 1 годину. Потім додати порізані помідори, варити ще 1 год. Розкласти в банки і стерилізувати 15 хв. Рецепт від співробітницю, роблю його багато років. Саме більше його в мене їдять.
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Poetka | Дата: Середа, 31/10/2012, 14:07 | Сообщение # 282 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Пенсільванський джем. Його готують у штаті Пенсільванія і подають на день подяки
Яблочний джем, приготований в духовці
Приблизно на 3 кг джему нам буде потрібно: 4.5 кілограми яблук (порізати на четвертинки) 300 мл води, 2.5 кг. цукру, 1.5 літра сидру або яблучного соку, по одній ст. ложці мелених гвоздики, кориці і мускатного горіха.
Варимо яблука у воді до м'якості і протираємо крізь сито. У глибокому посуді з'єднуємо яблучне пюре з сидром, цукром і спеціями. Накриваємо і поміщаємо в духовку (температура 180 гр.). Коли маса закипить, зменшуємо температуру до 130 гр. і потім 5 годин до готовності. Вранці розкладаємо яблучну масу в банки (стерилізовані) і закочуємо. А запах який то вам не передати. Я вже закрутила, але скажу на наступний раз дам менше цукру бо дуже солодке вийшло.
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Середа, 31/10/2012, 14:13 | Сообщение # 283 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Poetka) Пенсільванський джем цікавий рецепт. Олю дякую.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Середа, 31/10/2012, 14:18 | Сообщение # 284 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Poetka, дякую за новинку,але у нас яблука вже закінчились,так що в записник до слідуючого урожаю
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 31/10/2012, 14:32 | Сообщение # 285 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Poetka) Пенсільванський джем. від назви можна слюнями вдавитися...дякую за рецепт!!!
|
|
| |
|