В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 19 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
PocяДата: Середа, 12/09/2012, 12:37 | Сообщение # 271
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Леся, дякую за рецепт баклажанів,мені дуже добре підійшов,та й перцю такого захотілося,може ще зроблю love love love

 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 25/09/2012, 16:00 | Сообщение # 272
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
До колекції бурячкової заправки...

Буряк як для борщу, так і на закуску!
6 кг буряка зварити, почистити.
1 кг цибулі дрібно нарізати або натерти на комбайні і втушити на 500 грамах олії, туди ж додати
1 кг болгарського перцю соломкою порізаного а бо втертого також на комбайні.
Потім до цибулі і перцю додати буряк.
300-500 грам води (можна менше)
І тушити 30-40 хв.
Тоді додати :
500 грам оцту
400 грам цукру
4 ст. л. солі.
І ще тушити 30 хв.
Розкласти в банки і стерелізувати 15 хв.


 
оксанкаДата: Вівторок, 25/09/2012, 19:13 | Сообщение # 273
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
Буряк як для борщу, так і на закуску!

Це справді дуже смачна заправка,
я таку вже кілька років підряд роблю, але без перцю, бо мої його не їдять, хоча і без нього теж смачно da-38


 
КсюшаДата: Четвер, 27/09/2012, 15:16 | Сообщение # 274
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Бачу всі вже поробили закрутки,а я тільки почала,бо як писала раніше через жару нічого не хоче стояти.Так от аджику вже зарутила,ще маю в планах аджику з червоного перцю

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
оксанкаДата: Субота, 29/09/2012, 10:15 | Сообщение # 275
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Ксюша)
Бачу всі вже поробили закрутки

ага поробили, щойно буряк купили,і щойно буду закручувати, десь на той тиждень dumy-10


 
НатамусяДата: Субота, 29/09/2012, 13:09 | Сообщение # 276
Натамуся
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
Quote ( Зоряна9810, )
Буряк як для борщу, так і на закуску!

Дякую зарецептик,скопіювала,буду робити на днях.
Quote (Ксюша)
Бачу всі вже поробили закрутки

Quote ( оксанка, )
ага поробили, щойно буряк купили,і щойно буду закручувати, десь на той тиждень

Я теж цього тижня планую,бо ще буряк з села не привезли,бачу що я не одна... jesti-336




Сообщение отредактировал Натамуся - Субота, 29/09/2012, 13:09
 
Зоряна9810Дата: Неділя, 14/10/2012, 15:09 | Сообщение # 277
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Мариновані маслюки:

1 кг маслюків
500 мл води
3-4 ст.л. 4-6% виноградного оцту
1 ст.л. крупної солі
0,5 ч.л. цукру
8-10 горошин чорного перцю
4-6 шт. лаврового листа
2-3 бутони гвоздики
Відварюємо гриби у великій кількості води протягом 10 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Потім готуємо маринад: виливаємо в каструлю воду і оцет, кладемо сіль, цукор і спеції. Доводимо маринад до кипіння і відразу ж кладемо відварені гриби. Кип'ятимо гриби в маринаді 10 хвилин, потім перекладаємо в банки і заливаємо маринадом.
Такі мариновані маслюки повинні зберігатися в холодильнику. Якщо ви хочете закупорена банки герметично, в маринад потрібно додати на 2 ст.л. оцту більше і простерилізувати банки з грибами перед укупоркой (час стерилізації - півгодини для літрових банок).
Прикрепления: 7583695.jpg (53.7 Kb)


 
оксанкаДата: Неділя, 14/10/2012, 15:11 | Сообщение # 278
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
Такі мариновані маслюки повинні зберігатися в холодильнику. Якщо ви хочете закупорена банки герметично, в маринад потрібно додати на 2 ст.л. оцту більше і простерилізувати банки з грибами перед укупоркой (час стерилізації - півгодини для літрових банок).

дякую, таке треба знати dumy-10 але ж апетитні ті маслючки в банці da-38 da-38 da-38 da-38 da-38 da-38 da-38


 
Зоряна9810Дата: Неділя, 14/10/2012, 15:15 | Сообщение # 279
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Мариновані підосичники
Зварені гриби вибирають шумівкою, щоб стекла вода, укладають у банки місткістю 0,5 л або 1 л і заливають окремо приготовленим гаря­чим маринадом на 1 см нижче від верха горловини банки.
Маринад готують так: на 1 кг грибів в емальовану каструлю наливають 150 г води, додають 4 г солі, 0,2 г лаврового листа, 0,1 г запашного перцю, 0,1 г гвоздики, 0.1 г чорного перцю горошком, доводять до кипіння, вливають 27 г оцту і дають прокипіти.

Я робила маринад і зварені окремо гриби клала в нього і ще разом кипятила хвилин 10 а потім розкладала в банки і стерелізувала.

Прикрепления: 1100844.jpg (35.8 Kb)


 
оксанкаДата: Неділя, 14/10/2012, 19:48 | Сообщение # 280
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Зоряна9810, оце господинька da-38 da-38 da-38 da-38

 
ОливкаДата: Неділя, 21/10/2012, 22:37 | Сообщение # 281
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 110
Статус: Offline
Салат з кабачків.

5 кг кабачків, 2 кг помідор,1 кг цибулі, 1 кг моркви.
Моркву соломкою і цибулю півкружальцями трохи підтушити. Кабачки порізати кубиками, висипати в кастрюлю, додати тушену моркву з цибулею, влити 200 мл оцету, півлітри олії, 150 г цукру і 4 ст.ложки солі. Варити 1 годину. Потім додати порізані помідори, варити ще 1 год. Розкласти в банки і стерилізувати 15 хв.
Рецепт від співробітницю, роблю його багато років. Саме більше його в мене їдять.


Я ОЛЯ!
 
PoetkaДата: Середа, 31/10/2012, 14:07 | Сообщение # 282
Poetka
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Пенсільванський джем.
Його готують у штаті Пенсільванія і подають на день подяки

Яблочний джем, приготований в духовці

Приблизно на 3 кг джему нам буде потрібно: 4.5 кілограми яблук (порізати на четвертинки)
300 мл води, 2.5 кг. цукру, 1.5 літра сидру або яблучного соку, по одній ст. ложці мелених гвоздики, кориці і мускатного горіха.

Варимо яблука у воді до м'якості і протираємо крізь сито. У глибокому посуді з'єднуємо яблучне пюре з сидром, цукром і спеціями. Накриваємо і поміщаємо в духовку (температура 180 гр.). Коли маса закипить, зменшуємо температуру до 130 гр. і потім 5 годин до готовності. Вранці розкладаємо яблучну масу в банки (стерилізовані) і закочуємо.

А запах який то вам не передати. Я вже закрутила, але скажу на наступний раз дам менше цукру бо дуже солодке вийшло. dumy-10


Я ОЛЯ!
 
Зоряна9810Дата: Середа, 31/10/2012, 14:13 | Сообщение # 283
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Poetka)
Пенсільванський джем

цікавий рецепт. Олю дякую.


 
КсюшаДата: Середа, 31/10/2012, 14:18 | Сообщение # 284
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Poetka, дякую за новинку,але у нас яблука вже закінчились,так що в записник до слідуючого урожаю

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
оксанкаДата: Середа, 31/10/2012, 14:32 | Сообщение # 285
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Poetka)
Пенсільванський джем.

від назви можна слюнями вдавитися...дякую за рецепт!!!


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024