В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 20 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
НатамусяДата: Неділя, 04/11/2012, 19:36 | Сообщение # 286
Натамуся
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
Quote
Консервированные... свежие помидоры
Помідори (кількість скільки влізе )
Спирт (1 ч.л. - для банки емкостью 0,5 л; 1 десертн. л. - для банки емкостью 1 л; 1 ст.л. - для банки емкостью 3 л )
$IMAGE1$Приготувати інгредієнти для рецепта. Помідори повинні бути добірні з неушкодженою шкіркою. Помідори помити і ретельно висушити паперовим рушником. Скляні банки помити, парою (наприклад з носика чайника) обробити банки і просушити в духовці на малий. вогні.
$IMAGE2$У підготовлену банку наливаємо спирт, підпалюємо довгою дерев'яною скалкою.
$IMAGE3$Спирт спалахує (не бійтеся, стовпом він не спалахує, але обличчям до банку не наближайтеся), прогорає повністю.
$IMAGE4$І тепер, тут же, закладаємо помідори і ретельно закочує банки, як для компоту. Можна іншим способом: Помідори укладаємо в банку, наливаємо зверху спирт. Акуратно підносимо вогонь до горлечка банки - спирт загоряється (особа від банки прибирайте!), А коли він вигорить зовсім, банку з помідорами закочуємо. Зберігати в прохолодному місці. Помідори готові і можуть так простояти місяця 2-3.

Хотіла видалити цей рецепт із попереднього повідомлення,але думаю краще прокоментую у новому і щоб всі знали якщо б колись прийшло на думку спробувати робити такі помідори,так от не раджу бо це повна фігня,в результаті помідори бродять в банках і не проживши цілого місяця вистрілюють(ну в холодильнику стоять трохи довше,але всеодно бродять).Я спробувала (дуже любила хімію в школі smehs-260 ) smehs-260 smehs-260 ) зробила 1 літрову і дві півлітрових баночок на пробу,короче задовольнила свою цікавість і на цьому крапка. smehs-260 smehs-260 smehs-260


 
anilahДата: Четвер, 08/11/2012, 21:25 | Сообщение # 287
anilah
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 30
Статус: Offline
Дівчата, хочу поділитись з вами рецептом дуже смачного салату, який я роблю кожний рік по кілька порцій і зїдається першим. Робити треба точно по рецепті.
5 кг. капусти порізати і посолити 4 ст. л. солі. 3 кг. червоного буряка зварити і потерти. 1,5 кг. цибулі порізати на півмісяці, відважити 400 г. цукру, 800 млл оцту і все змішати і залишити на ніч. На другий день розкласти до банок, залити соком, що утворився, закрутити кришками, що закручуються, і стерилізувати 10 хв. З цього салату взимі можете зробити смачний салат, зливши сік і добавити ковбасу, варені яйця і майонез.


Я Галина!
 
alluniaДата: Неділя, 11/11/2012, 23:03 | Сообщение # 288
allunia
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 7
Статус: Offline
Рецептом цього салату зі мною поділилася подруга.Я вчора зробила.Дуже смачно.Він буде називатися" Салат із зелених помідор".На одну порцію нам потрібно 5 кг.дуже зелених помідор,2 кг.червоного солодкого перцю,2 гірких перчини,200 г.часнику,200 г.олії,150 г.цукру,4 стол.лож.солі(без верху),100 г.оцту,1 чайн.лож.чорного меленого перцю,петрушка.Все ,крім помідор, змішати.Поставити на вогонь,дати прокіпіти 5 хвилин.Далі додати порізані на 4 часті помідори.Варити 10-15 хвилин.Одразу накладати у підготовлені банки і закривати.У мене вийшло 12 півлітровок.

Додано (11/11/2012, 23:03)
---------------------------------------------
Забула написати,що перець та часник треба змолоти.

 
КсюшаДата: Понеділок, 12/11/2012, 15:48 | Сообщение # 289
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
allunia, Дякую за класний рецептик da-38 da-38 da-38

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
наталяДата: Понеділок, 12/11/2012, 17:25 | Сообщение # 290
наталя
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 94
Статус: Offline
я цього року перший раз закручувала помідори зі сливою не знаю які вони на смак dumy-10 коли відрию я вам обов'язково розкажу їх смак.а рецепт простий закручувала помідори за стандартним рецептом просто додала сливу .
 
Marta-18Дата: Понеділок, 15/04/2013, 19:33 | Сообщение # 291
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
ПЕРЕЦЬ В ТОМАТІ.
250 гр.томатної пасти, 250.гр.оливи, 250 гр.цукру, 250 гр.оцту, 3 ст.л.солі, 1 головку часнику подавити, пучок петрушки і кропу подрібнити.Закипятити це 5 хв.
Перець почистити, порізати на великі смужки і відварити у воді 5 хв.Потім перець скласти в банки і залити цим сиропом. Стер. 15-20хв.
Цей перець пробувала...дуже смачний.
 
КсюшаДата: Понеділок, 15/04/2013, 19:40 | Сообщение # 292
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Marta-18, а таки дійсно смачний рецепт

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Marta-18Дата: Понеділок, 15/04/2013, 20:13 | Сообщение # 293
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
Такої ікри на сайті  не знайшла.
Назву...Ікра кабачкова від сестри.
6 кг.чистої ваги кабачків - перемолоти через мясорубку .
1 кг. цибулі також перемолоти
1 ст. оливи, 1 ст.цукру, 100 гр. солі.Все перемішати і варити 2 год.Дати 0,5 л.соусу" Рідний край", 0, 5 л.пасти "Чумак", і 0, 5л.соусу "" Сацабеллі", 2 пачки майонезу. Варити 1 год. Стер.10-20 хв.


Сообщение отредактировал Marta-18 - Понеділок, 15/04/2013, 20:14
 
Зоряна9810Дата: Понеділок, 15/04/2013, 23:08 | Сообщение # 294
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата (Marta-18)
Такої ікри на сайті  не знайшла.
я такої теж не їла і не чула. тепер обовязково спробую бо мої люблять.


 
Marta-18Дата: Вівторок, 16/04/2013, 11:13 | Сообщение # 295
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
Дуже гарне і  смачне повидло я робила минулого року. Дякую Натусі з сайту " Смачна хата".Хто не робив такого обовязково зробіть. Дуже добре на пиріжки, рогалики.
ПОВИДЛО З ЯБЛУК
5 літрових банок яблук порізаних кубіками засипати наніч 2 літрами цукру.Зранку варити 50 хв., потім дати 100 гр. оцту і варити ще 10 хв.
Накласти в стер. банки. І потім закрутити металевими кришками.
 
Marta-18Дата: Субота, 27/04/2013, 19:30 | Сообщение # 296
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
Цитата (Ксюша)
ОГІРОЧКИ ПО КОЗАЦЬКИ
Ксюша, які ті огірки вийшли на смак? І ті що з гірчицею? В мене був подібний рецепт...але не наважилась...думала 0,5 ст. цукру забагато.
 
КсюшаДата: Вівторок, 09/07/2013, 12:56 | Сообщение # 297
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Marta-18, аж тепер почитала запитання.Оггірки по козацьки вони мають ніжний смак і хрумкі,з гірчицею на любителя,вони смачні але в мене більш люблять натуральне,то один раз спробувала і більше не буду.Ще мені подобаються огірки в томаті ,дуже смачненькі.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
КсюшаДата: Вівторок, 09/07/2013, 13:21 | Сообщение # 298
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Клубнічний конфітюр
-1 Кг полуниці,
-1 Апельсин,
-1 Кг цукру,
-5 Столових ложок апельсинового лікеру
1пачечка конфітюрки

спосіб приготування

Для приготування полуничного конфітюру полуницю обережно помийте, почистіть і поріжте шматочками. Апельсин помийте гарячою водою, обсушити і натріть шкірку на дрібній тертці. Ягоди ,конфітюрку і цукор перемішайте в каструлі, накрийте кришкою і дайте постояти протягом 3 - 4 годин. Додайте в полуницю цедру апельсина. Постійно помішуючи, доведіть полуницю до кипіння і, не перестаючи заважати, варіть близько 4 хвилин при сильному кипінні. За бажанням у конфітюр в кінці варіння додайте апельсиновий лікер. Підготуйте банки: ретельно помийте, простерилізуйте над парою, кришки прокип'ятіть. Конфітюр розкладіть по банках, заккупорити банки з конфітюром кришками.

Ще один рецепт Клубнічного конфітюру(можна абрикосовий так само робити)
1кг клубніки
1кг.цукру
1пакетик конфетюрки

1-2кружки лимона або 3-5грлимонної кислоти,можна цедру апельсина
Ягоди помити ,подрібнити висипати в каструлю додати конфетюрку і довести до кипіння весь час помішуючи.Як тільки конфетюр закипить дати цукор.Знову довести до кипіння.Кипятити 3-5хвилин.Моя порада до абрикосового конфітурю давати більше пакетиків конфетюрки,там на пекеті є інструкція ,і ще можна звичайний цукор замінити спеціальним цукром для консервації з додаванням пектину
Прикрепления: 0539667.jpg (10.3 Kb) · 9889761.jpg (36.3 Kb) · 8638994.jpg (26.6 Kb)


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
natali0310Дата: Вівторок, 09/07/2013, 19:34 | Сообщение # 299
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 47
Статус: Offline
Ксюша, в цьому році я теж робила повидло за допомогою Желфікса, це просто "палочка-виручалочка" для господинь які не мають часу варити повидло, да і без нього не вийде такого густого.

Це мої повиделка Полуничне та Вишневе.
Згідно рецепта на упаковці, я збила в блендері полуницю добавила желфікс та 2 ст ложки цукру, закип"ятила та потім добавила 1 кг цукру і проварила 3 хв знімаючи пінку, закатала в банки і все - густе ароматне і яскраво-насичене повидло вийшло. Потім робила з цілих полуниць, так вишло звичайне варення, незнаю в чому причина, хоча напевно багато дала ягод, так сказати на око. Вишневе теж гарне вийшло (на фото в вузенькій баночці).
Тепер чекаю гарних абрикосів podmigivaniya-118
Прикрепления: 6045240.jpg (62.6 Kb)


Сообщение отредактировал natali0310 - Вівторок, 09/07/2013, 19:36
 
КсюшаДата: Вівторок, 09/07/2013, 22:32 | Сообщение # 300
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
natali0310, дуже гарненьке на вигляд твоє "Повиделко",я робила з клубніки і абрикосів,але я більш люблю ягоди кусочками щоб були то клубнічне було дуже густе,можна було різати а абрикосове  теж рідкувате,але тепер буду робити то дам більше конфетюрки

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024