Консервування
| |
Натамуся | Дата: Неділя, 04/11/2012, 19:36 | Сообщение # 286 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| Quote Консервированные... свежие помидоры Помідори (кількість скільки влізе ) Спирт (1 ч.л. - для банки емкостью 0,5 л; 1 десертн. л. - для банки емкостью 1 л; 1 ст.л. - для банки емкостью 3 л ) $IMAGE1$Приготувати інгредієнти для рецепта. Помідори повинні бути добірні з неушкодженою шкіркою. Помідори помити і ретельно висушити паперовим рушником. Скляні банки помити, парою (наприклад з носика чайника) обробити банки і просушити в духовці на малий. вогні. $IMAGE2$У підготовлену банку наливаємо спирт, підпалюємо довгою дерев'яною скалкою. $IMAGE3$Спирт спалахує (не бійтеся, стовпом він не спалахує, але обличчям до банку не наближайтеся), прогорає повністю. $IMAGE4$І тепер, тут же, закладаємо помідори і ретельно закочує банки, як для компоту. Можна іншим способом: Помідори укладаємо в банку, наливаємо зверху спирт. Акуратно підносимо вогонь до горлечка банки - спирт загоряється (особа від банки прибирайте!), А коли він вигорить зовсім, банку з помідорами закочуємо. Зберігати в прохолодному місці. Помідори готові і можуть так простояти місяця 2-3. Хотіла видалити цей рецепт із попереднього повідомлення,але думаю краще прокоментую у новому і щоб всі знали якщо б колись прийшло на думку спробувати робити такі помідори,так от не раджу бо це повна фігня,в результаті помідори бродять в банках і не проживши цілого місяця вистрілюють(ну в холодильнику стоять трохи довше,але всеодно бродять).Я спробувала (дуже любила хімію в школі ) ) зробила 1 літрову і дві півлітрових баночок на пробу,короче задовольнила свою цікавість і на цьому крапка.
|
|
| |
anilah | Дата: Четвер, 08/11/2012, 21:25 | Сообщение # 287 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 30
Статус: Offline
| Дівчата, хочу поділитись з вами рецептом дуже смачного салату, який я роблю кожний рік по кілька порцій і зїдається першим. Робити треба точно по рецепті. 5 кг. капусти порізати і посолити 4 ст. л. солі. 3 кг. червоного буряка зварити і потерти. 1,5 кг. цибулі порізати на півмісяці, відважити 400 г. цукру, 800 млл оцту і все змішати і залишити на ніч. На другий день розкласти до банок, залити соком, що утворився, закрутити кришками, що закручуються, і стерилізувати 10 хв. З цього салату взимі можете зробити смачний салат, зливши сік і добавити ковбасу, варені яйця і майонез.
Я Галина!
|
|
| |
allunia | Дата: Неділя, 11/11/2012, 23:03 | Сообщение # 288 |
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 7
Статус: Offline
| Рецептом цього салату зі мною поділилася подруга.Я вчора зробила.Дуже смачно.Він буде називатися" Салат із зелених помідор".На одну порцію нам потрібно 5 кг.дуже зелених помідор,2 кг.червоного солодкого перцю,2 гірких перчини,200 г.часнику,200 г.олії,150 г.цукру,4 стол.лож.солі(без верху),100 г.оцту,1 чайн.лож.чорного меленого перцю,петрушка.Все ,крім помідор, змішати.Поставити на вогонь,дати прокіпіти 5 хвилин.Далі додати порізані на 4 часті помідори.Варити 10-15 хвилин.Одразу накладати у підготовлені банки і закривати.У мене вийшло 12 півлітровок. Додано (11/11/2012, 23:03) --------------------------------------------- Забула написати,що перець та часник треба змолоти.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 12/11/2012, 15:48 | Сообщение # 289 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| allunia, Дякую за класний рецептик
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
наталя | Дата: Понеділок, 12/11/2012, 17:25 | Сообщение # 290 |
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 94
Статус: Offline
| я цього року перший раз закручувала помідори зі сливою не знаю які вони на смак коли відрию я вам обов'язково розкажу їх смак.а рецепт простий закручувала помідори за стандартним рецептом просто додала сливу .
|
|
| |
Marta-18 | Дата: Понеділок, 15/04/2013, 19:33 | Сообщение # 291 |
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
| ПЕРЕЦЬ В ТОМАТІ. 250 гр.томатної пасти, 250.гр.оливи, 250 гр.цукру, 250 гр.оцту, 3 ст.л.солі, 1 головку часнику подавити, пучок петрушки і кропу подрібнити.Закипятити це 5 хв. Перець почистити, порізати на великі смужки і відварити у воді 5 хв.Потім перець скласти в банки і залити цим сиропом. Стер. 15-20хв. Цей перець пробувала...дуже смачний.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 15/04/2013, 19:40 | Сообщение # 292 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Marta-18, а таки дійсно смачний рецепт
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Marta-18 | Дата: Понеділок, 15/04/2013, 20:13 | Сообщение # 293 |
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
| Такої ікри на сайті не знайшла. Назву...Ікра кабачкова від сестри. 6 кг.чистої ваги кабачків - перемолоти через мясорубку . 1 кг. цибулі також перемолоти 1 ст. оливи, 1 ст.цукру, 100 гр. солі.Все перемішати і варити 2 год.Дати 0,5 л.соусу" Рідний край", 0, 5 л.пасти "Чумак", і 0, 5л.соусу "" Сацабеллі", 2 пачки майонезу. Варити 1 год. Стер.10-20 хв.
Сообщение отредактировал Marta-18 - Понеділок, 15/04/2013, 20:14 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Понеділок, 15/04/2013, 23:08 | Сообщение # 294 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (Marta-18) Такої ікри на сайті не знайшла. я такої теж не їла і не чула. тепер обовязково спробую бо мої люблять.
|
|
| |
Marta-18 | Дата: Вівторок, 16/04/2013, 11:13 | Сообщение # 295 |
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
| Дуже гарне і смачне повидло я робила минулого року. Дякую Натусі з сайту " Смачна хата".Хто не робив такого обовязково зробіть. Дуже добре на пиріжки, рогалики. ПОВИДЛО З ЯБЛУК 5 літрових банок яблук порізаних кубіками засипати наніч 2 літрами цукру.Зранку варити 50 хв., потім дати 100 гр. оцту і варити ще 10 хв. Накласти в стер. банки. І потім закрутити металевими кришками.
|
|
| |
Marta-18 | Дата: Субота, 27/04/2013, 19:30 | Сообщение # 296 |
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
| Цитата (Ксюша) ОГІРОЧКИ ПО КОЗАЦЬКИ Ксюша, які ті огірки вийшли на смак? І ті що з гірчицею? В мене був подібний рецепт...але не наважилась...думала 0,5 ст. цукру забагато.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 09/07/2013, 12:56 | Сообщение # 297 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Marta-18, аж тепер почитала запитання.Оггірки по козацьки вони мають ніжний смак і хрумкі,з гірчицею на любителя,вони смачні але в мене більш люблять натуральне,то один раз спробувала і більше не буду.Ще мені подобаються огірки в томаті ,дуже смачненькі.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 09/07/2013, 13:21 | Сообщение # 298 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Клубнічний конфітюр -1 Кг полуниці, -1 Апельсин, -1 Кг цукру, -5 Столових ложок апельсинового лікеру 1пачечка конфітюрки спосіб приготування
Для приготування полуничного конфітюру полуницю обережно помийте, почистіть і поріжте шматочками. Апельсин помийте гарячою водою, обсушити і натріть шкірку на дрібній тертці. Ягоди ,конфітюрку і цукор перемішайте в каструлі, накрийте кришкою і дайте постояти протягом 3 - 4 годин. Додайте в полуницю цедру апельсина. Постійно помішуючи, доведіть полуницю до кипіння і, не перестаючи заважати, варіть близько 4 хвилин при сильному кипінні. За бажанням у конфітюр в кінці варіння додайте апельсиновий лікер. Підготуйте банки: ретельно помийте, простерилізуйте над парою, кришки прокип'ятіть. Конфітюр розкладіть по банках, заккупорити банки з конфітюром кришками.
Ще один рецепт Клубнічного конфітюру(можна абрикосовий так само робити) 1кг клубніки 1кг.цукру 1пакетик конфетюрки 1-2кружки лимона або 3-5грлимонної кислоти,можна цедру апельсина Ягоди помити ,подрібнити висипати в каструлю додати конфетюрку і довести до кипіння весь час помішуючи.Як тільки конфетюр закипить дати цукор.Знову довести до кипіння.Кипятити 3-5хвилин.Моя порада до абрикосового конфітурю давати більше пакетиків конфетюрки,там на пекеті є інструкція ,і ще можна звичайний цукор замінити спеціальним цукром для консервації з додаванням пектину
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
natali0310 | Дата: Вівторок, 09/07/2013, 19:34 | Сообщение # 299 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 47
Статус: Offline
| Ксюша, в цьому році я теж робила повидло за допомогою Желфікса, це просто "палочка-виручалочка" для господинь які не мають часу варити повидло, да і без нього не вийде такого густого. Це мої повиделка Полуничне та Вишневе. Згідно рецепта на упаковці, я збила в блендері полуницю добавила желфікс та 2 ст ложки цукру, закип"ятила та потім добавила 1 кг цукру і проварила 3 хв знімаючи пінку, закатала в банки і все - густе ароматне і яскраво-насичене повидло вийшло. Потім робила з цілих полуниць, так вишло звичайне варення, незнаю в чому причина, хоча напевно багато дала ягод, так сказати на око. Вишневе теж гарне вийшло (на фото в вузенькій баночці). Тепер чекаю гарних абрикосів
Сообщение отредактировал natali0310 - Вівторок, 09/07/2013, 19:36 |
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 09/07/2013, 22:32 | Сообщение # 300 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| natali0310, дуже гарненьке на вигляд твоє "Повиделко",я робила з клубніки і абрикосів,але я більш люблю ягоди кусочками щоб були то клубнічне було дуже густе,можна було різати а абрикосове теж рідкувате,але тепер буду робити то дам більше конфетюрки
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
|