Консервування
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 21:35 | Сообщение # 256 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Ксюша, Стахановка ти наша!!!!!!!!!!!!!!!!!! Молодець!!!!!!!!!!!!!!!!!! А мені мама знову сьогодні огірків маленьких та помідорів привезла зісела, так що завтра приступаю. Помідори такі класні один в один, а я ще хочу мелені робити, то мушу їхати на Шувар купити, бо свої шкода молоти Quote (Ксюша) огірочків по козацьки. я неможу рецепт знайти
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 22:12 | Сообщение # 257 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| оксанка, спеціально для тебе ОГІРОЧКИ ПО КОЗАЦЬКИ на дно 1 літрової банки ложити 5 кружалець цибулі 5 кружалець моркви зверху маленькі огірочки парасольку кропу,духм.перець,лаврушка 5ст.л.оцту,3ст.л.цукру,2.5 ч.л.солі. Залити окропом і стерелізувати 15хв.
а ще мені щойно теж дали рецепт огірочків КОЗАЦЬКИХ, кажуть що теж смакота,завтра йду куплю огірків і закручу хоч 4 баночки на пробу на 1 літру води-3 ст.л.солі,5 ст.л.гірчиці"Козацька",1 стакан цукру,0,5 стакана оцту.залити кип"ячим розсолом і стерилізувати-5 хвилин від моменту закипання. спеції кладеш -часник ,петрушку ,перець,хрін- все як звичайно з 2 літрів я залили 4 750грамові банки
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Понеділок, 20/08/2012, 22:13 |
|
| |
Ira | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 23:18 | Сообщение # 258 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Дівчатка виставляю рецептик помідорчиків,вибачайте що з запізненням просто мій комп жив пару днів своїм життям ..... я написала рецепт а коли хотіла добавити він його видалив,а ще раз писати не було часу. Тож моїСМАЖЕНІ ЗЕЛЕНІ ПОМІДОРИ вибираємо невеликі за розміром і бажано одного розміру помідорки і обсмажуємо на олії. Помідори викладати в один шар ось так: На дно стерилізованої 0,5літрової баночки кладемо по двазубчики часнику порізаного і половинку обсмаженої болгарської перчини, потім викладаємо наші помідорки і накриваємо кришками. Варимо маринад: 2 стакани води; 1стак. цукру; 1 ст.лож. солі; 100гр.оцту. Це все закипятити і залити помідори,закатати і закутати стерилізувати не треба. Того маринаду вистачає на три півлітрові баночки.
Сообщение отредактировал Ira - Понеділок, 20/08/2012, 23:22 |
|
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 23:38 | Сообщение # 259 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Ксюша) ОГІРОЧКИ ПО КОЗАЦЬКИ дякую!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^_^ Quote (Ira) СМАЖЕНІ ЗЕЛЕНІ ПОМІДОРИ цікавенький рецептик, не думала , не гадала що помідори так можна смажити дякую!!!
|
|
| |
Леся | Дата: Понеділок, 20/08/2012, 23:48 | Сообщение # 260 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| мати рідна.купа нових рецептів.а коли то закручувати?????????????Я ще думаю борщову заправу закрутити,але щось все то відкладаю.І в сминулому році закривала просто потертий буря варений,щось типу відразу на салат.а рецепт десь поділа.Треба пошарити по нету.
Сообщение отредактировал Леся - Понеділок, 20/08/2012, 23:50 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 21/08/2012, 00:16 | Сообщение # 261 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Ira, дякую за рецепт, але мені привезли такі коняки....і що з ними робити? Quote (Леся) ще думаю борщову заправу закрутити я теж лишила місце в кладовій на неї...і напевно буде по закрутках...бо того року помвдорів накрутила якби з перестраху...
|
|
| |
Ira | Дата: Вівторок, 21/08/2012, 01:11 | Сообщение # 262 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Quote (Зоряна9810) мені привезли такі коняки....і що з ними робити? їх можна просто нафарширувати,морквою і часником ,також дуже смачненькі.
|
|
| |
Оленка14 | Дата: Неділя, 09/09/2012, 13:05 | Сообщение # 263 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
| Дівчата, закривала прошлого року таке собі асорті- смачне. змели насамперед.Прошу рецепт: 2кг баклажанів-порізати кружочками 2кг прецю- ріжемо на 4 2кг помідор бажано малих-на2 Далі робимо маринад: 0,5літра цукру 0,5 літр оцту 0,5літр олію 3стол ложки солі. Коли маринад закипить закидаємо в нього баклажан і нехай вариться на середньому вогні- 15хв , витягую і розкладаю на рознос легенько. (закидаю половину, витягну- закидаю другу, весь не поміщається) потім в тому маринаді варю перець по 10хвилин- також за 2 рази і на рознос далі помідор в тому ж маринаді3хв (тут залежить від шкірки та помідори - змякла добре і витягую) В банку на дно видавлюю через часникодавку 2-3 зубці часнику викладаю баклажан на 3 частину банки далі перець ще на треть банки далі -петрушка стебеельце добреньке. далі помідор. Заливаю маринадом тим що в ньому варила. І стерилізую 15хвилин. Вихід 12 банок по 0,5літра. Що не ясно питайте.Робиться швидко, а пишеться багато.
|
|
| |
Натамуся | Дата: Неділя, 09/09/2012, 15:54 | Сообщение # 264 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| Quote Ксюша, Аджика не варена(зберігати у холодильнику) Як доречно,я якраз саме таку й шукала.Дуже дякую Оксаночко. оксанка, Салат"Закусочний" теж потягнула в записник,бо ми з чоловіком любимо капусту,а перець болгарський ми теж не їмо. Я ще маю рецепт консервування капусти з опеньками,чомусь він в мене записаний як "Солянка",роблю його вже мабуть років 5,дуже смачний,а коли нема то можна і без опеньків,напишу може кому пригодиться "СОЛЯНКА" 4 кг капусти 1 кг перцю(так як ми його не дуже,то я мелю на м"ясорубці і його майже не відчутно) 1 кг моркви 1 кг цибулі 2 ст олії 1 ст цукру 1 ст оцту Протушити моркву і цибулю на 1 ст олії.Потім додаємо нашатковану капусту,решту олії,цукор,оцет,сіль,перець мелений і тушимо пів години. Розкладаємо в 0,5 л банки,на низ лавр.лист,2духм.горошки перцю.По можливості додаємо готові гриби(я даю на око).Стерилізуємо 20 хв. Я ще помідорів цього року хочу спробувати закрутити(бо вже мабуть років 5 не консервую,бо коли вийшла тільки заміж понароблювала купу консервацій і поки до слідуючого літа то вже було ясно що в нас ходове,а що ні,от і помідори ми не їли до цього часу,а цього року прийдеться бо трохи планую накрутити,але вже не так фанатично як 5 років назад)Тому трохи обшарила інтернет,рецептів купа,і ось декілька з них вирішила попробувати,думаю ви не проти як я їх сюди виставлю. Ось такий мене зацікавив цитую: Quote Консервированные... свежие помидоры Помідори (кількість скільки влізе ) Спирт (1 ч.л. - для банки емкостью 0,5 л; 1 десертн. л. - для банки емкостью 1 л; 1 ст.л. - для банки емкостью 3 л ) Приготувати інгредієнти для рецепта. Помідори повинні бути добірні з неушкодженою шкіркою. Помідори помити і ретельно висушити паперовим рушником. Скляні банки помити, парою (наприклад з носика чайника) обробити банки і просушити в духовці на малий. вогні. У підготовлену банку наливаємо спирт, підпалюємо довгою дерев'яною скалкою. Спирт спалахує (не бійтеся, стовпом він не спалахує, але обличчям до банку не наближайтеся), прогорає повністю. І тепер, тут же, закладаємо помідори і ретельно закочує банки, як для компоту. Можна іншим способом: Помідори укладаємо в банку, наливаємо зверху спирт. Акуратно підносимо вогонь до горлечка банки - спирт загоряється (особа від банки прибирайте!), А коли він вигорить зовсім, банку з помідорами закочуємо. Зберігати в прохолодному місці. Помідори готові і можуть так простояти місяця 2-3.
Сообщение отредактировал Натамуся - Неділя, 04/11/2012, 19:25 |
|
| |
Натамуся | Дата: Неділя, 09/09/2012, 16:04 | Сообщение # 265 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| ПОМІДОРИ В СНІГУ помідори Часник (на 3 л банку.) - 5-7 зуб. Сіль (на 1,5 л води.) - 1,5 ст. л. Цукор-пісок (на 1,5 л води.) - 100 г Оцет (9%) - 1 ч. л. Помідори вимити, проткнути зубочисткою у плодоніжки (щоб не лопалися), укласти в банки і залити окропом. Приготувати маринад: 1 на, 5 л. води - 1 ст. л. солі, 100 гр. цукру. Маринад закип'ятити. Часник видавити через чеснокодавку в окрему страву. Злити воду з банок, додати в банку 1 ст. л. з верхом часнику і залити маринадом. Можна додати 1 ч. л. оцту (можна не додавати). Закатати банки, перевернути і укутати в теплу на ніч.
Тертий часник створює ефект "снігу" у банку, як скляні кулі іграшкові зі снігом. І розсіл такий смачний . Час приготування залежить тільки від закипання води, маринаду і підготовки інгредієнтів.
Помідори "Пальчики оближеш" Вода - 3 л Сіль - 3 ст. л. Цукор-пісок - 7 ст. л. Оцет (9%-ний) - 1 стак. Помідор (стиглі але не м'які) Перець (горошком) лавровий лист цибуля ріпчаста Воду, цукор, сіль і прянощі закип'ятити. Вимкнути і потім додати оцет. На дно банки покласти порізаний колечками лук (кількість за бажанням). Потім укладати помідори. Залити не сильно гарячим розчином і не забути покласти в банку спеції з розчину. Стерилізувати 15 хв. Закатати і перевернути.
Сообщение отредактировал Натамуся - Неділя, 09/09/2012, 16:08 |
|
| |
Ксюша | Дата: Неділя, 09/09/2012, 17:48 | Сообщение # 266 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Натамуся, дякую за гарні рецепти,а помідорки в снігу щось цікавеньке
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Pocя | Дата: Понеділок, 10/09/2012, 10:29 | Сообщение # 267 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Ну ви молодці,господиньки,точно стахановки!!! А мені вперше за купу років повезло-крім перцю і огірків нічого не закручую. Ніхто не хоче їсти. Ще хіба що перекручу помідори і зроблю баклажанів для себе рідної ( Лесюня-вистав нові рецепти,будь ласка).
|
|
| |
Леся | Дата: Понеділок, 10/09/2012, 12:54 | Сообщение # 268 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Pocя, нелечко,як я рада що ви знову з нами.Рецепти виставлю але ввечері бо то у мами вона з ними носиться на роботу бо постійно комусь відписує
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 11/09/2012, 20:56 | Сообщение # 269 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Кажуть "Обіцяного два роки ждуть"То це напевно про мене.Обіцяла ,виконую Перець в томатному соусі. 4-5 кг перцю,почистити ,порізати на листочки,кинути перець в кипяток на 2-3 хв. Закипятити маринад: 1 літр томатного соусу 1 стакан цукру 2 столові ложки солі 1 стакан оцту 1 стакан олії Залити перець маринадом,кипятити 5-7 хв.Викласти перець в банки,залити маринадом і стерелізувати 7-10 хвилин.
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 11/09/2012, 21:02 | Сообщение # 270 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Баклажани 5 кг баклажанів маринад: 1 л води 0.5 л олії 3 стакани цукру 3 ст.л солі 0.5 оцту Кашка: 1 кг червоного болгарського перцю 2 шт.паприки 4 головки часнику 1 пучок кропу зеленого 1 пучок петрушки все це перемішати. Баклажани порізати кольцами 1.5 см,кипятити партіями 2-3 хвилини у кипячій воді.Коли остинуть розкласти в банки перекладаючи кашкою.Стерелізувати 40 хвилин.
|
|
| |
|