Налисники,оладі,блінчики
| |
Talochka | Дата: Четвер, 02/12/2010, 18:05 | Сообщение # 46 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, хочу поділитися рецептом ще одних вафель. Вони випікаються не в електро-, а у газовій вафельниці, тобто такій, яку мабуть багато хто з ваших мам використував ще в радянські часи для випікання тонких вафель-трубочок. BАФЛІ З КАРАМЕЛЬНОЮ НАЧИНКОЮ 250 г борошна 125 г вершкового масла 75 г коричневого цукру 50 г звичайного цукру 1 пакетик ванільного цукру 1 яйце 3 ст.л. рому дрібка солі 100 г цукру 50 г вершкового масла 200 мл жирних вершків 1/2 ч.л. кориці 1. Змішати в мисці всі сухі ингредієнти. 2. Зробити заглиблення, вилити туди яйце, ром, потім розтоплене масло. 3. Вимісити (вийде однорідне трохи липке тісто), покласти в миску і поставити в холодильник на 4 години. 4. Розділити тісто на 40 кульок, трохи їх приплюснути і випікати у розігрітій вафельниці до коричнувато-золотистого кольору. 5. Охолодити, зберігати в жестяній банці. 6. Розтопити цукор в кастрюльці до коричнуватого кольору, додати холодне масло шматочками и розмішати. 7. Влити вершки і варити кілька хвилин, поки не загусне. Охолодити. 8. Намазати на одну вафлю соус, накрити другою і притиснути. Джерело: Giulia з carina-form.com Мої коментарі: - Я не готувала карамельного соусу, а "склеювала" вафельки вареним згущеним молоком. - Тісто розділити на 40 кульок у мене не вийшло. Не рахувала, скільки вафель у мене вийшло, але не більше 30 - це точно. - Тісто слід дійсно добре охолодити. Я потримала його тільки 45 хв в морозилці, і воно у мене було надто липким, щоб розплющувати з нього маленькі кульки. - Замість рому брала горілку. Смачного! ксенія, налиснички апетитні!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Antalia | Дата: Четвер, 02/12/2010, 18:14 | Сообщение # 47 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Наталя, гарні вафельки і фото дуже якісне.Дякую!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 02/12/2010, 18:24 | Сообщение # 48 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, Ну все щось придумаєш.... Смакота!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 02/12/2010, 19:09 | Сообщение # 49 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Antalia, оксанка Аню, Оксанко, дякую вам! Якщо "завалялась" така вафельниця, то робити їх зовсім нескладно.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 16:03 | Сообщение # 50 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| НАЛИСНИКИ НІЖНІ Збити 2 яйця з 3 ст.л. цукру, 0,5 ч.л. солі, 0, 5 ч.л. соди погашеної оцтом, молоко -2 ст., 2 ст. муки, 3 ст.л. олії, 2 ст. мінеральної води. Я збиваю все міксером. Печемо. Дехто олію на пательню наливає один раз, або дає тільки в тісто. Я і в тісто даю, і коли жаряться дивлюсь щоб пательня була не суха. В начинку дала сир, цукор, ванілін, мала трохи ізюму ( запарила), дала трохи сметани, розтопленого масла і лимонну есенсію капнула. Я коли нажарила купу тих шкірок, то беру і перевертаю всі разом другим боком і тоді вже завертаю. Я незнаю що то дає, але вони іменно так стають якісь ніжні. Одним словом, попробуєте- побачите.
Сообщение отредактировал Antalia - Вівторок, 08/02/2011, 16:17 |
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 19:53 | Сообщение # 51 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Аню, і я обертаю другим боком.Не знаю чому.але так робить моя мама,а я у неї навчилася
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 19:58 | Сообщение # 52 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Леся, я чисто випадково повернула і мені сподобалось. І тепер так роблю завжди.
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 20:21 | Сообщение # 53 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| А ще ,Аню, в моїй сімї налисники обсмажують на маслі, на малому вогні до скориночки.
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 20:42 | Сообщение # 54 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| А я , Леся, люблю коли поставити в мікрохвильовку, полити сметаною, і посипати цукром. А як була я мала, то мама тоже жарила, а потім такой на пательні посипала цукром. Але жарити треба тільки на маслі.
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 20:55 | Сообщение # 55 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Ми стараємося по мінімому користуватися мікрохвильовкою,все ж таки смачніше на ронделі(сковорідці)
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 21:09 | Сообщение # 56 |
Группа: Видалені
| Antalia, Гарненькі які! А готові вмочую в збите яйце і обсмажую. Quote (Antalia) перевертаю всі разом другим боком і тоді вже завертаю треба спробувати, незнала...
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 21:11 | Сообщение # 57 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Quote (котяра) А готові вмочую в збите яйце і обсмажую. і так теж смачно
|
|
| |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 15:43 | Сообщение # 58 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Доброго дня всім. Пекла вчора Морквяні бліни, получилось досить смачно. Попробуйте і ви. Морквяні бліни Продукти на 4 порції: 400гр моркви, 250мл молока, 1ст.л. сухих дріжджів, 1 зубок часнику, 1 яйце, 100гр муки, 20 гр масла для смаження або олія сіль, перець до смаку. Моркву почистити і порізати на кружечки. Зварити до готовності та відцідити воду. Підігріти молоко трошки всипати дріжджі розмішати і дати постояти 5хв. Тоді, охолоджену трошки моркву збити блендером або перетерти через сито. Додати яйце, молоко з дріжджами, борошно і часник. Добре розмішати, щоб не було грудочок, дати постояти 30 хв і смажити бліни. Смажити на слабкому вогні з кожної сторони по 4хв - це обов'язково, бо не просмажаться добре. Смачного!!!
Сообщение отредактировал Pavluk - П`ятниця, 11/03/2011, 15:52 |
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:48 | Сообщение # 59 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Які ж вони жовтенькі!!!!Я колись робила на морквяному соці,то дуже мені чіплялися до пательні.Дякую за рецепт,спробую по твоєму рецепту.
|
|
| |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 17:46 | Сообщение # 60 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Ірочко вони зовсім не пристають до пательні. Тільки треба добре мастити олією і все буде добре.
|
|
| |
|