В гості до Ірини
 Дріжджова випічка. - Сторінка 15 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Дріжджова випічка.
MariykaДата: Четвер, 21/02/2013, 09:52 | Сообщение # 211
Mariyka
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 154
Статус: Offline
я собі також скачала це відео з інтернету. тут все так докладно

"У щастя людського два рівних є крила: троянди й виноград - красиве і корисне."
 
ir71Дата: Вівторок, 09/04/2013, 10:47 | Сообщение # 212
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Універсальне тісто на майонезі. Підходить для будь випічки!

Випічка з майонезного тесту довго не черствіє. Годиться для будь начинки.

Майонез 150 грам
Сіль - 0,5 чайної ложки.
Цукор - 3 чайних ложки.
Дріжджі - 25 грамів
Борошно - близько 4 склянок
Водa - 1 склянка

Приготування:
Дріжджі розвести у воді, додати майонез, сіль, цукор
Всипати борошно поступово, щоб вийшло м'яке, еластичність тісто.
Яйця і олія в цьому тісті не потрібні, в майонезі це справді є.
Накрити тісто серветкою, дати постояти близько 1,5 годин, піднятися.
За цей час тісто треба пару раз обмяти і можна приступати до випічки.
Прикрепления: 4045834.jpg (26.0 Kb)


 
КсюшаДата: Вівторок, 09/04/2013, 10:53 | Сообщение # 213
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
ir71, ти завжи щось новеньке знайдеш,а головне цікаво і думаю що у нас точно приживеться

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
СашаДата: Вівторок, 09/04/2013, 14:50 | Сообщение # 214
Саша
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
Добрий день всім жителькам цього форуму!
 Скоро буде Великдень, і тому виникає питання, хто які має гарні пецепти пасочок? Бажано перевірені..Може я не в ту темку пишу, то виправте мене. privetstvie-197


Я - Марійка.
 
ir71Дата: Вівторок, 09/04/2013, 16:07 | Сообщение # 215
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Саша, у нас окрема тема ось тут

 
СашаДата: Вівторок, 09/04/2013, 16:32 | Сообщение # 216
Саша
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
Дякую,дійсно є. podmigivaniya-118

Я - Марійка.
 
оксанкаДата: Вівторок, 09/04/2013, 18:28 | Сообщение # 217
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Цитата (ir71)
Універсальне тісто на майонезі. Підходить для будь випічки!
дякую!!! треба спробувати


 
IraДата: Вівторок, 09/04/2013, 18:32 | Сообщение # 218
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
ir71, цікаве тісто дякую!!!!!!

 
MariykaДата: Вівторок, 09/04/2013, 22:08 | Сообщение # 219
Mariyka
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 154
Статус: Offline
Ще дріжджове тісто на майонезі не пробувала і не чула dymae

"У щастя людського два рівних є крила: троянди й виноград - красиве і корисне."
 
Marta-18Дата: Понеділок, 15/04/2013, 12:02 | Сообщение # 220
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
ТІСТО " НІЖНЕ"  НА ПИРІЖКИ, БУЛОЧКИ,,,( повністю відповідає назві)

В 0.5 стакані теплого молока розвести 50 гр. свіжих дріжджів, дати 1 ст.л. цукру, 1 ст.л муки. Відставити і нехай постоіть до появи шапочки.
Взяти каструльку і до неі влити 1 стакан молока, закипятити, дати 0,5 пачки маргарини (в гаряче молоко)і всипати 100 гр.цукру. Це все охолодити до літнього.
Взяти миску всипати туди...для початку 2 ст.муки, влити нашу опару(" шапочку"), дати 1-2 яйця, щіпку солі, молоко , яке вже охололо, 1 ст.л. майонезу і вимісити.Трохи помісили і дати 3-4 ст.л оливи.Ще трохи місимо. Тісто має бути еластичним, має потріскувати під час вимішування. Що легше було вимішувати я на руки підливаю ще оливи.Вимісили тісто , накрити рушником і нехай кисне 1,5 год. Виробити кульки. Потім пиріжки або булочки...На братванці ще вироблені нехай постоять. Змастити жовтком. Пекти.
Як спечуться, то  кожен виріб змастіть оливою.Солодкі просто оливою, з не солодкою начинкою - олива+ подушений часник+щіпку солі.Змащені накрити на тій же братванці рушником.
Фото, пиріжків і булочок з цього тіста виставлю трохи пізніше, бо USB трохи пошкодила . Я впевнена, що це тісто вам сподобається.
 
Зоряна9810Дата: Понеділок, 15/04/2013, 12:07 | Сообщение # 221
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Marta-18, гарне тісто.дякую що ділишся своїми рецептами. а так як ти працювала в хлібопекарні то й рецепти мають бути достойні.

 
Marta-18Дата: Понеділок, 15/04/2013, 12:12 | Сообщение # 222
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 66
Статус: Offline
Зоряна, в хлібопекарні...то не то що спечеш вдома то 100%. То все зовсім по-іншому. І обладнання і все решта. А в мініпекарні(у власника...то. взагалі, дурдом!!!!Вони хочуть тільки кількість, але не якість.
 
TalochkaДата: Вівторок, 04/06/2013, 16:28 | Сообщение # 223
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Пляцок з румбамбару з "топленого" тіста



Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
КсюшаДата: Вівторок, 04/06/2013, 17:37 | Сообщение # 224
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, дякую

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
IraДата: Четвер, 06/06/2013, 15:53 | Сообщение # 225
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, ой мало слиною неподавилася коли побачила твій пиріг! Супер!!!

 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024