В гості до Ірини
 Закуски - Сторінка 6 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Закуски
Яринка-1Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:02 | Сообщение # 76
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Індичий рулет з грушею та сиром

Прикрепления: 7560927.jpg (103.4 Kb)
 
AntaliaДата: Неділя, 02/01/2011, 00:41 | Сообщение # 77
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
фото рибиРИБА КОПЧЕНА

Скумбрія свіжо-морожена - 3шт. ( вибирати з грубою спинкою, тоді буде жирна риба)
сіль-5 ст.л.
цукор- 2 ст.л.
рідкий дим- 7 ст.л.
1-2 жмені лушпиння від цибулі( я мала тільки одну, бо більше не назбирала).
Рибу почистити всередині, відрізати голови, помити.
Маринад:
в 1 літрі води заварити лушпиння.Коли охолоне процідити, всипати сіль, цукор і влити дим.
Рибу кладемо в пусту двохлітрову бутилку з-під води з обрізаним горлом хвостами вверх( три
риби якраз вміщаються).
Залити маринадом.Тримати в цьому розчині 3-4 доби. Якщо риба дуже тісно прилягає одна до другої, то час від часу обертати її щоб добре прокоптилась. Витягнути рибу і підсушити її. Я завязала на хвіст нитку , поклала над умивальником паличку і повісила рибу.

Риба дуже смачна, і набагато краща базарної!!!
В мене риба коптилась 3 доби . Чула що дають чай до того маринаду, але я не давала.

А цей рецепт мені дала одна жінка , яка торгує на базарі. Ну, і назву його:

РИБА МАРИНОВАНА ВІД ВІРИ З БАЗАРУ

На 5 шт. свіжо- мороженого оселедця ( почистити, зняти шкірку, обібрати від кісток і порізати на куски).
Маринад:
0, 5 літри води холодної кипяченої,
100гр. солі,
50 гр. оцту,
2 ст.л. цукру.
Цим маринадом залити рибу і залишити на добу.Потім цей маринад злити. В банку шар риби, шар цибулі і т.д. Влити 3-4 ст.л. олії.Цибулю попередньо замаринувати.

ПРИМІТКА: маринаду можна зробити більше. По словах Віри риба дуже смачна.Я буду робити на Святий Вечір.

Сообщение отредактировал Antalia - Понеділок, 21/03/2011, 10:29
 
ir71Дата: Неділя, 09/01/2011, 18:46 | Сообщение # 78
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Заливний язик (як готую його я)

Інгредієнти на 1 яловичий язик:
·1 морква
·корінь петрушки
·1 цибулина
·2 яйця
·1 яловчина нога
·1 свиняча нога
·4-5шт курячих ніжок
·сіль за смаком ,перець
·лавровий листок
-4 зубчика часнику

Промитий яловичий язик покласти в каструлю з підсоленою морозної водою, додати нарізані уздовж коріння і цибулю, і дати закипіти.Позбирати піну і варити до готовності близько 2.5-3год.. Зварений язик витягти з бульйону і помістити у холодну воду, після цього зняти шкірку, остудити. На бульйоні, отриманому при варінні переважно роблять желе зі желатину.
Я варю бульон окремо.Для того гарно почищені ратиці свинини і телятини а такох курячі поставити на вогонь,щоб закипіли.Злити воду і знову набрати чистої води,дати закипіти,положити корінь петрушки,моркви,цибулю,лавровий листок,перець,сіль і варити на дуже маленькому вогні,до готовності тобто 5-6год,поки на поверхні бульону не утвориться тоненька плівка,схожа на розведений желатин.Проціджую,додаю розчавленого часнику,перець до смаку.
Яловичий язик порізати шматочками, викласти їх у вигляді віяла на таріль, прикрасити кружальцями варених яєць і зеленню петрушки, морквою.Обережно налити бульону та подати на стіл в застиглому вигляді.


 
ir71Дата: Середа, 26/01/2011, 15:44 | Сообщение # 79
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline

Сирні кульки з виноградом

виноград солодкий великий(без кісточок)
вершковий сир 140 г
сир з пліснявою (Дор-блю) 40 г
фісташки 120 г
Виноград вимити обсушити, У мене був червоно-рожевий.Кожну виноградину надрізали не до кінця.
Змішати сир з пліснявою або інший гострий сир і вершковий сир. Охолодити.
Фісташки очистити від скорлупок і, по можливості, від лушпиння. Порубати ножем в крихту.
Кожну ягідку винограду обліпити сирної сумішшю, щоб вийшло рівномірно і обваляти в фісташках.
Скласти кульки в контейнер і прибрати в холод.
Подавати як закуску.

Я ще додатково зробила такі самі кульки але замість фісташків використала горішки кешю.Все зкріпила зубочистокою,тобто поєднала білу кульку з зеленою



 
РосинкаДата: Середа, 26/01/2011, 23:47 | Сообщение # 80
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
Дякую за рецепт сирних кульок. А поділіться будь-ласка рецептом тих закусок, що з краю. Там напевно є сир, ковбаса і ще щось.

Я Оля!
 
ir71Дата: Четвер, 27/01/2011, 10:06 | Сообщение # 81
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Росинка)
Там напевно є сир, ковбаса і ще щось.

Олю,просто насаджувала круглі пластинки ковбаски,сиру та хліба на шпажки.Шари між собою промазувала вершковим сиром(мягким плавленим).щоб трималося купи.Кілька штук зробила з печінковим паштетом.На фото не видно бо з іншої сторони тарілки.

А ось ці "кринички" з огірка то робила кульки з тунця в маслі+терте яйко+майонез+дрібно нарізану цибульку.Начинила огірки і вийшла суперова закусочка. biggrin


 
РосинкаДата: Четвер, 27/01/2011, 13:11 | Сообщение # 82
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
А чим ви вирізали такі круглі пластинки?

Я Оля!
 
ir71Дата: Четвер, 27/01/2011, 13:27 | Сообщение # 83
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Формочкою для печива

 
IraДата: Середа, 02/02/2011, 18:43 | Сообщение # 84
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Хочу поділитися з вами цікавим рецептом котлет готувала їх на ДН онука, дуже смачні.

Отже нам потрібно : 500г шампіньонів,500г курячого філе,200г грецьких горіхів,2 яйця,2ст. лож. муки, 1ст. лож. майонезу, сіль, перець, олія. 1)куряче філе перемолоти на мясорубці; 2) почищені горічи подрібнити; 3) гриби почистити,помити та дрібно посікти; 4) філе, гриби, горіхи добре вимішати додати сіль перець,муку та майонез.5)з приготованого фаршу сформувати котлетки (руки змочіть водою) та обжарити на олії. Смачного!


 
оксанкаДата: Середа, 02/02/2011, 18:52 | Сообщение # 85
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Ira, Дякую за рецепт!!! Бачу має бути смачно!!! biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

 
ir71Дата: Четвер, 03/02/2011, 16:44 | Сообщение # 86
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Іро,дякую за рецепт.Має бути смачно!

 
AntaliaДата: Вівторок, 08/02/2011, 16:25 | Сообщение # 87
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Фото не моє ( але сало на ньому таке, як має бути по моєму рецепту.
САЛО УКРАЇНСЬКЕПотрібно свіжого сала 1 -1, 5 кг.з прошарком мяса або без нього ( шкірку не обрізати).
В каструлю налити 1, 5 л. води, 1 ст. солі, перець горошком, лавровий лист. Поставити на вогонь, щоб закипіло. Закипить влити 1 ст.оцту. Кидаємо куски сала. Тепер на малому вогні нехай вариться сало. Приблизно 20- 40 хв. Ніж запхаєте, як легко входить значить досить варити. Залишаємо в тому маринаді наніч в холодильнику. Доранку воно в каструлі застине.Трохи розігрійте каструлю, щоб витягнути сало і щоб воно не було з тим застиглим жиром.
Змішати на тарілочці сіль, чорний мелений перець, надавити часнику ( все на око). Натерти кожен кусок і замотати в фольгу і в морозилку.Ну хоча б на день. Витягуємо, і можна їсти .
Прикрепления: 9640575.jpg (25.2 Kb)


Сообщение отредактировал Antalia - Вівторок, 08/02/2011, 19:41
 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 08/02/2011, 21:11 | Сообщение # 88
Группа: Видалені





Antalia, Гарн вигляда, а я нелюблю сало ні свіже, ні копчене, і неможу навчитися його їсти. Люблю шинку. biggrin
 
AntaliaДата: Середа, 09/02/2011, 00:24 | Сообщение # 89
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Губа не дура! biggrin Таня, я своє фото забрала, бо дуже блідо виглядало. Це фото з нету, а рецепт мій.
 
ir71Дата: Вівторок, 22/02/2011, 19:05 | Сообщение # 90
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Тушені маслини

Маслини з банки - 100 гр.,
томатна паста - 2 ст.л. (я брала лечо)
часник - 4-5 зуб.,
куркума - 0,5 ч.л.,
гострий червоний перець - за смаком,
чорний перець, сіль,
олія - 1,5-2 ст.л.,

Маслини промити, покласти в каструльку, залити водою, дати закипіти, проварити 2-3 хвилини, процідити.
У сковороду налити олію, нагріти, видавити 2-3 зуб. часнику, обсмажити, додати томатну пасту спеції, прогріти пару хвилин, додати маслини, розмішати, залити гарячою кип'яченою водою, щоб вода покривала маслини, дати закипіти, закрити кришкою, і тушкувати 20-30 хвилин, щоб вся рідина випарувалася, і маслини були покриті густою томатною пастою, видавити в сковороду залишився часник, закрити кришкою, і дати ще трохи настоятися.
Смакують охолодженими


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024