Закуски
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 21/12/2010, 11:02 | Сообщение # 76 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Індичий рулет з грушею та сиром
|
|
| |
Antalia | Дата: Неділя, 02/01/2011, 00:41 | Сообщение # 77 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| фото рибиРИБА КОПЧЕНА Скумбрія свіжо-морожена - 3шт. ( вибирати з грубою спинкою, тоді буде жирна риба) сіль-5 ст.л. цукор- 2 ст.л. рідкий дим- 7 ст.л. 1-2 жмені лушпиння від цибулі( я мала тільки одну, бо більше не назбирала). Рибу почистити всередині, відрізати голови, помити. Маринад: в 1 літрі води заварити лушпиння.Коли охолоне процідити, всипати сіль, цукор і влити дим. Рибу кладемо в пусту двохлітрову бутилку з-під води з обрізаним горлом хвостами вверх( три риби якраз вміщаються). Залити маринадом.Тримати в цьому розчині 3-4 доби. Якщо риба дуже тісно прилягає одна до другої, то час від часу обертати її щоб добре прокоптилась. Витягнути рибу і підсушити її. Я завязала на хвіст нитку , поклала над умивальником паличку і повісила рибу. Риба дуже смачна, і набагато краща базарної!!! В мене риба коптилась 3 доби . Чула що дають чай до того маринаду, але я не давала. А цей рецепт мені дала одна жінка , яка торгує на базарі. Ну, і назву його: РИБА МАРИНОВАНА ВІД ВІРИ З БАЗАРУ На 5 шт. свіжо- мороженого оселедця ( почистити, зняти шкірку, обібрати від кісток і порізати на куски). Маринад: 0, 5 літри води холодної кипяченої, 100гр. солі, 50 гр. оцту, 2 ст.л. цукру. Цим маринадом залити рибу і залишити на добу.Потім цей маринад злити. В банку шар риби, шар цибулі і т.д. Влити 3-4 ст.л. олії.Цибулю попередньо замаринувати. ПРИМІТКА: маринаду можна зробити більше. По словах Віри риба дуже смачна.Я буду робити на Святий Вечір.
Сообщение отредактировал Antalia - Понеділок, 21/03/2011, 10:29 |
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 09/01/2011, 18:46 | Сообщение # 78 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Заливний язик (як готую його я) Інгредієнти на 1 яловичий язик: ·1 морква ·корінь петрушки ·1 цибулина ·2 яйця ·1 яловчина нога ·1 свиняча нога ·4-5шт курячих ніжок ·сіль за смаком ,перець ·лавровий листок -4 зубчика часнику Промитий яловичий язик покласти в каструлю з підсоленою морозної водою, додати нарізані уздовж коріння і цибулю, і дати закипіти.Позбирати піну і варити до готовності близько 2.5-3год.. Зварений язик витягти з бульйону і помістити у холодну воду, після цього зняти шкірку, остудити. На бульйоні, отриманому при варінні переважно роблять желе зі желатину. Я варю бульон окремо.Для того гарно почищені ратиці свинини і телятини а такох курячі поставити на вогонь,щоб закипіли.Злити воду і знову набрати чистої води,дати закипіти,положити корінь петрушки,моркви,цибулю,лавровий листок,перець,сіль і варити на дуже маленькому вогні,до готовності тобто 5-6год,поки на поверхні бульону не утвориться тоненька плівка,схожа на розведений желатин.Проціджую,додаю розчавленого часнику,перець до смаку. Яловичий язик порізати шматочками, викласти їх у вигляді віяла на таріль, прикрасити кружальцями варених яєць і зеленню петрушки, морквою.Обережно налити бульону та подати на стіл в застиглому вигляді.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 26/01/2011, 15:44 | Сообщение # 79 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Сирні кульки з виноградом виноград солодкий великий(без кісточок) вершковий сир 140 г сир з пліснявою (Дор-блю) 40 г фісташки 120 г Виноград вимити обсушити, У мене був червоно-рожевий.Кожну виноградину надрізали не до кінця. Змішати сир з пліснявою або інший гострий сир і вершковий сир. Охолодити. Фісташки очистити від скорлупок і, по можливості, від лушпиння. Порубати ножем в крихту. Кожну ягідку винограду обліпити сирної сумішшю, щоб вийшло рівномірно і обваляти в фісташках. Скласти кульки в контейнер і прибрати в холод. Подавати як закуску. Я ще додатково зробила такі самі кульки але замість фісташків використала горішки кешю.Все зкріпила зубочистокою,тобто поєднала білу кульку з зеленою
|
|
| |
Росинка | Дата: Середа, 26/01/2011, 23:47 | Сообщение # 80 |
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
| Дякую за рецепт сирних кульок. А поділіться будь-ласка рецептом тих закусок, що з краю. Там напевно є сир, ковбаса і ще щось.
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 27/01/2011, 10:06 | Сообщение # 81 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Росинка) Там напевно є сир, ковбаса і ще щось. Олю,просто насаджувала круглі пластинки ковбаски,сиру та хліба на шпажки.Шари між собою промазувала вершковим сиром(мягким плавленим).щоб трималося купи.Кілька штук зробила з печінковим паштетом.На фото не видно бо з іншої сторони тарілки. А ось ці "кринички" з огірка то робила кульки з тунця в маслі+терте яйко+майонез+дрібно нарізану цибульку.Начинила огірки і вийшла суперова закусочка.
|
|
| |
Росинка | Дата: Четвер, 27/01/2011, 13:11 | Сообщение # 82 |
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
| А чим ви вирізали такі круглі пластинки?
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 27/01/2011, 13:27 | Сообщение # 83 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Формочкою для печива
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 02/02/2011, 18:43 | Сообщение # 84 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Хочу поділитися з вами цікавим рецептом котлет готувала їх на ДН онука, дуже смачні. Отже нам потрібно : 500г шампіньонів,500г курячого філе,200г грецьких горіхів,2 яйця,2ст. лож. муки, 1ст. лож. майонезу, сіль, перець, олія. 1)куряче філе перемолоти на мясорубці; 2) почищені горічи подрібнити; 3) гриби почистити,помити та дрібно посікти; 4) філе, гриби, горіхи добре вимішати додати сіль перець,муку та майонез.5)з приготованого фаршу сформувати котлетки (руки змочіть водою) та обжарити на олії. Смачного!
|
|
| | |
ir71 | Дата: Четвер, 03/02/2011, 16:44 | Сообщение # 86 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Іро,дякую за рецепт.Має бути смачно!
|
|
| |
Antalia | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 16:25 | Сообщение # 87 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Фото не моє ( але сало на ньому таке, як має бути по моєму рецепту. САЛО УКРАЇНСЬКЕПотрібно свіжого сала 1 -1, 5 кг.з прошарком мяса або без нього ( шкірку не обрізати). В каструлю налити 1, 5 л. води, 1 ст. солі, перець горошком, лавровий лист. Поставити на вогонь, щоб закипіло. Закипить влити 1 ст.оцту. Кидаємо куски сала. Тепер на малому вогні нехай вариться сало. Приблизно 20- 40 хв. Ніж запхаєте, як легко входить значить досить варити. Залишаємо в тому маринаді наніч в холодильнику. Доранку воно в каструлі застине.Трохи розігрійте каструлю, щоб витягнути сало і щоб воно не було з тим застиглим жиром. Змішати на тарілочці сіль, чорний мелений перець, надавити часнику ( все на око). Натерти кожен кусок і замотати в фольгу і в морозилку.Ну хоча б на день. Витягуємо, і можна їсти .
Сообщение отредактировал Antalia - Вівторок, 08/02/2011, 19:41 |
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Вівторок, 08/02/2011, 21:11 | Сообщение # 88 |
Группа: Видалені
| Antalia, Гарн вигляда, а я нелюблю сало ні свіже, ні копчене, і неможу навчитися його їсти. Люблю шинку.
|
|
| |
Antalia | Дата: Середа, 09/02/2011, 00:24 | Сообщение # 89 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Губа не дура! Таня, я своє фото забрала, бо дуже блідо виглядало. Це фото з нету, а рецепт мій.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 22/02/2011, 19:05 | Сообщение # 90 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Тушені маслини Маслини з банки - 100 гр., томатна паста - 2 ст.л. (я брала лечо) часник - 4-5 зуб., куркума - 0,5 ч.л., гострий червоний перець - за смаком, чорний перець, сіль, олія - 1,5-2 ст.л., Маслини промити, покласти в каструльку, залити водою, дати закипіти, проварити 2-3 хвилини, процідити. У сковороду налити олію, нагріти, видавити 2-3 зуб. часнику, обсмажити, додати томатну пасту спеції, прогріти пару хвилин, додати маслини, розмішати, залити гарячою кип'яченою водою, щоб вода покривала маслини, дати закипіти, закрити кришкою, і тушкувати 20-30 хвилин, щоб вся рідина випарувалася, і маслини були покриті густою томатною пастою, видавити в сковороду залишився часник, закрити кришкою, і дати ще трохи настоятися. Смакують охолодженими
|
|
| |
|