Страви з риби та море продуктів
| |
oresta | Дата: Середа, 24/03/2010, 14:47 | Сообщение # 16 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Смачно!Я теж часто запікаю рибку але більше форельку.У нас в Карпатах трохи її є у річках.а мій чоловік робить з неї чудову ікру.Якось поділюся рецептом.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 20:27 | Сообщение # 17 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Щука Щука – 500 г, цибуля – 50 г, помідори – 100 г, перець солодкий – 100 г, сметана – 100 г, свинячий жир – 50 г або сало – 30 г, сіль, перець – за смаком. Щуку почистити, нарізати порційними шматочками, посолити і поперчити. У каструлю з розігрітим свинячим жиром або підсмаженою копченим салом покласти нарізану цибулю і підсмажити до золотистого кольору. Потім покласти рибу, додати дрібно нарізані помідори, солодкий перець, сметану і тушкувати на середньому вогні до готовності. Рибу подають на стіл разом із соусом.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 20:27 | Сообщение # 18 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Риба, тушкована з хроном Риба – 500 г, хрін -50 г, соняшникова олія – 20 г, сметана – 200 г, сіль, перець – за смаком, зелень петрушки, кропу. Рибу (тріску, щуку, сома) почистити, нарізати порційними шматочками і посолити. На дно керамічного горщика покласти натертий на тертці і злегка підсмажений хрін, на нього рибу, залити сметаною і тушкувати в духовці до готовності. Готову рибу викласти на блюдо і полити сметаною з хроном, в якій вона тушилась. Зверху посипати зеленню.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 20:28 | Сообщение # 19 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Паприкаш з РИБОЮ Короп – 500 г, цибуля – 100 г, помідори – 50 г, солодкий перець – 50 г, соняшникова олія – 50 г, сіль, перець – за смаком. Філе коропа розрізати на порційні шматочки. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії до золотистого кольору, додати помідори та солодкий перець і протушкувати. Рибу покласти в підготовлений соус, посолити, заправити перцем і тушкувати до готовності. Подають паприкаш з відварною або смаженою картоплею, мамалигою.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 20:28 | Сообщение # 20 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Смажений короп з часником Рибу почистити, промити, нарізати порційними шматочками. Кожен шматочок натерти розтертим з сіллю часником і обсмажити на олії. Подають на стіл з відварним картоплею, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки. Короп – 500 г, часник – 50 г, соняшникова олія – 100 г, сіль, перець – за смаком, зелень петрушки.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 20:28 | Сообщение # 21 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Рулет з риби Риба (судак, щука) – 500 г, яйця – 2 шт., Зелень кропу, петрушки – 100 г, сіль, перець, лавровий лист – за смаком, цибуля – 50 г, оцет – 100 р. Підлива: жовтки – 5 шт., Соняшникова олія – 50 г, оцет – 40 г, гірчиця – 15 г, цукор – 20 г, сіль – за смаком, мариновані гриби – 50 г, сметана – 100 г. Рибу почистити, видалити голову й хвіст, обробити на філе. Покласти на філе дрібно нарізані варені яйця, зелень кропу і петрушки, сіль, перець. Філе з фаршем згорнути рулетом і перев’язати. У киплячу воду додати оцет, лавровий лист, цибулю, перець, покласти рулет і варити до готовності. Рулет нарізати, викласти на блюдо і полити підливою. Для підливи варені жовтки розтерти, додати олію, оцет, гірчицю, цукор, сіль. Все добре перемішати і з’єднати з маринованими грибами та сметаною.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:22 | Сообщение # 22 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Короп з цибулею та грибами: Короп цибуля печериці сіль рослинна олія фольга для запікання Почистити рибу, натерти сіллю і залишити на 15-20 хвилин. У цей час порізати цибулю півкільцями, гриби - кубиками й обсмажити їх на рослинній олії до напівготовності. Викласти цибулю з грибами у всередину риби. Покласти рибу на фольгу і загорнути краю так, щоб туди не потрапляло повітря.Запекати в духовці 20 хв. Цю страву можна вживати як гарячою, так і холодною.
|
|
| |
tavtor | Дата: Вівторок, 25/05/2010, 23:27 | Сообщение # 23 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
| СКУМБРІЯ 3шт почистити.помити 2 лож солі 1 лож цукру 1 лож коріандру\горошком\ цією сумішю натерти рибу.скласти в лоточок з кришкою і покласти на 2 дні у холодне місце. через 2 дні заварюємо маринад 1 л води лавр листя.перець горошком.150мл оцту холодним заливаємо рибу ще на 2 дні через 2 дні рибу ріжемо на куски. складаємо в банку пекладаючи маринованою цибулькою.зверху залити 2 ст лож олії. через 12 год можна їсти трохи довго робити але того вартє. СМАЧНОГО
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 26/05/2010, 09:36 | Сообщение # 24 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Олічка,гарно дякую за цікаві рецепти!
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Середа, 26/05/2010, 10:41 | Сообщение # 25 |
Группа: Видалені
| tavtor, Смакота.
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 27/05/2010, 14:18 | Сообщение # 26 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Дякую за рецепти,рибу дуже люблю
|
|
| |
Оля | Дата: Субота, 29/05/2010, 09:40 | Сообщение # 27 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Дівчата, а ви робите коли малосольну червону рибу, чи форель? От мене навчила одна моя подруга робити ось так. Філе без шкіри промити під текучою водою, промокнути майже на сухо паперовим рушничком, положити в якийсь лоточок, щоби воно лежало вільно, не скручене і повністю засипати білою дрібною сіллю. Так щоби філе і не проглядало, дуже грубо солі насипати. Де на кінці хвостик тонший, то трохи менше солі. І так лишити ту рибу в теплому місці рівно на 4 години. НЕ ПЕРЕТРИМАТИ, бо буде пересолена. Після 4-х годин рибу знову промити під проточною водою, сіль ту викинути, або змити. Філе знову просушити паперовим рушничком і гарненько натерти пахучою нерафінованою соняшниковою олією. Порізати на шматки, скласти в лоточок з покришкою - і в холодильник. Краще робити це ввечері і зранку риба готова їсти. Особливо на канапочки з білого хліба і масла. І з чаєм. Хоча часто роблю таку рибу на забави на стіл порізати, чи зробити канапочки, чи до пікантних салатів. Смачного!
|
|
| |
ir71 | Дата: Субота, 29/05/2010, 10:48 | Сообщение # 28 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Олю,дякую.Прекрасний рецепт!
|
|
| |
tavtor | Дата: Субота, 29/05/2010, 12:38 | Сообщение # 29 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
| а я роблю так ЧЕРВОНА П,ЯНА на 1кг філе 2стол лож солі 1 лож цукру 1 чай лож меленої приправи для риби/можна просто чор. перцю/ цією сумішю натерти рибу. скласти у лоток застелений харч. плівкою зверху полити 100 мл коньяку загорнути і поставити у холодильник 1-2 дні. смачного
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Субота, 29/05/2010, 17:02 | Сообщение # 30 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Оля( tavtor, )і тобі гарно дякую!
|
|
| |
|