В гості до Ірини
 Страви з риби та море продуктів - Сторінка 3 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Страви з риби та море продуктів
Яринка-1Дата: Неділя, 30/05/2010, 11:38 | Сообщение # 31
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Таню,Олю ,така риба дуже смачна виходить.Я правда не коньяк ,а горілку добавляю,але спробую коньяк.
 
MartaДата: Середа, 23/06/2010, 18:19 | Сообщение # 32
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Скумбрія копчена
порція на 1 скумбрію:

4ст л солі
1ст л цукру (без верху)
1л води
4-9 лаврових листочків
1 жменя цибулиння
Все це закипятити,остудити і додати
0,5 п куркуми
100гр диму рідкого
І всю цю суміш налити в двохлітрову фляшку із зрізаним верхом.Рибу почистити,вирізати голову і запхати у фляжку.Протягом дня треба кілька разів (3-4) рибу за хвостик бовтати.Тримати у кімнатній температурі протягом 4 днів.

 
AntaliaДата: Середа, 23/06/2010, 18:22 | Сообщение # 33
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Дякую, Марта, за рецепт.Дуже хочу попробувати. А як тобі на смак?Така , як магазинна? Чи відрізняється за смаком.
 
MartaДата: Середа, 23/06/2010, 18:42 | Сообщение # 34
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Знаєш смак зовсім такий самий,але менш жирна,що на мою думку зовсім і не погано.А головне знаєш з чого вона зроблена і коли зроблена.
 
нeмаєтакоїДата: Середа, 23/06/2010, 18:45 | Сообщение # 35
Группа: Видалені





Quote (Marta)
100гр диму рідкого

Що це таке, і де його можна придбати?\
 
AntaliaДата: Середа, 23/06/2010, 18:53 | Сообщение # 36
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Таня, той дим продається на базарі, де продукти. У нас він коштує 15 грн. за о, 5 л. Він у пластмасових пляшках.

Додано (23.06.2010, 18:53)
---------------------------------------------
а де назбирати жменю того лушпиння.Марта, а чому вона не жирна7 Може треба купляти велику скумбрію, і буде жирніше. Бо я люблю жирну рибу.

Сообщение отредактировал Antalia - Середа, 23/06/2010, 18:50
 
MartaДата: Середа, 23/06/2010, 19:07 | Сообщение # 37
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Ось поставила баночку перед собою,постараюсь описати як найкраще. Це такий собі замінник копчення як такого. Ця рідина пахне димом, вона дуже концентрована і тому її потрібно мало (як на рибку то тільки 100гр).Продається в пластикових банках в обємі 0,5л, купляла на Краківському ринку на верху,де продаються продукти на лотках.Рідкий дим бачила тільки одної фірми за стільки років тому вибір не великий,фляшка темно коричневого кольору, фірма "Костровок" "Классический Жидкий дим" "В домашних условиях"-це все вказане на фляшці.Колись коштував 16грн,а зараз вона коштує, десь чоловік бачив, 21грн.

Додано (23.06.2010, 19:07)
---------------------------------------------
Анталія,лушпиння в принципі як я зауважила потрібно для кольору,і я просто маючи якийсь кілограм цибульки обчищую її "до нитки".А рибку ми завжди беремо велику ,це не втому справа,а напевно в тому, що це холодне копчення, і жир при кімнатній температурі ніяк не виділиться.

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 23/06/2010, 20:58 | Сообщение # 38
Группа: Видалені





Marta, А ця рідина нешкідлива?
 
MartaДата: Середа, 23/06/2010, 21:24 | Сообщение # 39
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Котяра,на рахунок цього не можу сказати нічого,але на щастя ми всі ще живі і здорові,ніхто ніби ще не жалівся на якісь проблеми стосовно цього.На самій фляшці вказано що у склад продукту входить водний розчин натурального "древесного" диму.
 
tavtorДата: Середа, 23/06/2010, 23:46 | Сообщение # 40
tavtor
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
Quote (Marta)
порція на 1 скумбрію:
4ст л солі

а не забагато того на 1 рибину.


Я Оля!
 
MartaДата: Четвер, 24/06/2010, 16:30 | Сообщение # 41
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Оля, рибка виходить досить солена,але копчена риба має бути такою.Якщо ви любити менш солену, то думаю на пів ложки солі можна дати менше.

І доречі забула такий нюанс,коли рибу вже витягнули із фляжки бажано її підвісити на кілька годин,щоб вода зкапала (я вішаю на балконі і під нею підставляю тарілку).

 
MartaДата: Понеділок, 27/12/2010, 18:42 | Сообщение # 42
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
Мої рибні котлетки

500гр філе хека
2 середні картоплини
1 цибулина
2 яїчка
сіль,перець
сухарі для панірування

Картоплини зварити, перемолоти, філе перемолоти, додати яїчка, сіль і перець, цибулю дрібно нарізати і підсмажити на маслі і додати до решти маси. Зформувати котлетки, обкачати в сухарях і смажити. Можна ще коли все посмажили викласти у вогнетривку посудину і накласти на котлетки кусочки масла, і запхати у духовку на 15 хв. Вони стають мягші і соковитіші.

Прикрепления: 5057727.jpg (39.7 Kb)


Сообщение отредактировал Marta - Понеділок, 27/12/2010, 18:43
 
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 27/12/2010, 20:36 | Сообщение # 43
Группа: Видалені





Ото напевне смакота!!!
 
stinaДата: Неділя, 02/01/2011, 16:23 | Сообщение # 44
Віват кухар!!!
Группа: файна газдиня
Сообщений: 358
Статус: Offline
Тут вже є кілька рецептів риби але я поділюся ще одним .
СКУМБРІЯ НА ЧАЇ.
На 3 риби нам потрібно зварити маринад.
1л води. 3ст.л солі, 1.5ст.л цукру, 2ст.л сухої заварки чорного чаю,
2 жмені цибулиння, лавровий листок, кілька горошин чорного перцю,
Зварити , охолодити і залити рибу, Покласти на 3-4 дні в холодильник.


Мене звати Людмила!
 
PavlukДата: Неділя, 02/01/2011, 17:30 | Сообщение # 45
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
stina, дуже цікавий рецепт. Треба спробувати. Дякую!!! biggrin

 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024