Овочеві страви, круп'яні страви, гарніри
| | |
ir71 | Дата: Неділя, 24/01/2010, 16:00 | Сообщение # 2 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Овочева запіканка 200 г стручкової квасолі 200 г цвітної капусти 3 - 4 помідора без шкірки 2 болгарських перця 1 цибулина 2 зубчики часнику 1 ст.л. борошна 0,5 л овочевого бульйону сіль, перець, зелень петрушки і базиліку рослинна олія Квасолю і цвітну капусту відварити, відцідити і охолодити. Помідори і перець почистити і порізати кубиками. Цибулю і часник порізати кубиками і обсмажити в олії до прозорості, додати помідори і тушкувати разом 10хв, всипати борошно, смажити ще 1-2хв, а потім, неперервно помішуючи, влити бульйон, посолити, поперчити і довести соус до кипіння. Викласти овочі шарами у вогнетривку посудину у такому порядку: квасоля, цвітна капуста, перець. Залити все соусом і запікати при температурі 200 градусів проятгом 40хв.
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 02/02/2010, 20:48 | Сообщение # 3 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Гречані котлети Гречка варена -1 ст Яйце- 2 шт Сир тв.-50 гр Цибуля-1 шт Масло вершк.-30 гр Цибулюю протушити на маслі.Сир потерти на крупно терці.Все змішати,зліпити котлетки,панірувати в муці та жарити на сковорідці.Дуже смачно. Смачного.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 04/02/2010, 16:44 | Сообщение # 4 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
|
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 04/02/2010, 18:20 | Сообщение # 5 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| ir71, Дякую
|
|
| |
oresta | Дата: Неділя, 07/02/2010, 20:17 | Сообщение # 6 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Ой інколи гречка залишається і незнаєш що з нею зробити,а тут хороший практичний рецепт.Дякую Яринко,буду і собі таке робити
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 28/02/2010, 11:18 | Сообщение # 7 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Рататуй Це назва звичайного блюда францускої кухні,а в перекладі "звичайне рагу".На батьківщині блюда необмінною умовою є те що рагу має бути приготовлене на оливковій оліїї.Суть приготування-швидка обжарка овочів а потім тушення. Мій рататуй простіший.Всі овочі просто запікаються в духовці при високій температурі. Овочі:кабачок,болг.перець,цибуля,стебло салери,помідори,часник,баклажан-все нарізається великими кубіками.Баклажан нарізати окремо і посолити щоб стекла гіркота. Всі овочі викласти у форму,полити олією,посолити,додати сушені трави і накрити кришкою.Запікати при 200гр 1 год.Овочі при цьому виходять хрумкі.Подавати зі зеленю.
|
|
| |
oresta | Дата: П`ятниця, 05/03/2010, 19:38 | Сообщение # 8 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Гречана каша з овочами: Порізану моркву і головку ріпчастої цибулі обсмажити на рослинній олії, додайте склянку вареної гречки і перемішайте. Кілька разів на тиждень готую саме так .Дуже смачно і виручає в піст. Додано (05.03.2010, 19:38) --------------------------------------------- Крупеник з гречаної каші У гарячу або холодну розсипчасту гречану кашу покласти сир, протертий крізь сито або пропущений через м'ясорубку, сметану, яйця, цукор і посолити. Всю цю масу добре перемішати, викласти на деко або сковороду, попередньо змащену маслом і посипану сухарями, розрівняти, зверху змастити сметаною і поставити в гарячу духову шафу на 30-40 хвилин. Перед подачею на стіл полити Крупеник розтопленим маслом. При бажанні можна масло замінити сметаною .. На 1 склянку гречаної крупи - 200 г сиру, 0,5 склянки сметани, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 0,5 чайної ложки солі і 2 ст. ложки олії.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 05/03/2010, 22:21 | Сообщение # 9 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (oresta) Гречана каша з овочами: Цей рецепт інколи і мене виручає.Коли треба швидко щось легке.Дякую за рецепти,Оресто.
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 21/03/2010, 17:19 | Сообщение # 10 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Картопля по-селянськи 1кг картоплі очистити, нарізати кружальцями завтовшки в палець. Скласти в посуд з товстими стінками, посолити, поперчити. Cверху при бажанні можна додати зелень. 2 ст. домашнього молока змішати з 2-3 зубками часнику, подрібненими, і залити картоплю. 1 плавлений сирок натерти і посипати ним зверху картоплю. Запікати в духовці близько 40 хв.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 23/03/2010, 22:34 | Сообщение # 11 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Картопля тушена Кілька картоплин середнього розміру 1-2 зубки часнику 1-2цибулини Перець, сіль, лавровий лист Олія і вершкове масло Картопля очистити, нарізати четвертинками або великими скибочками. Покришити цибулю, як для супу, або трохи більше. Дрібно нарізати часник. У каструлю налити олію, щоб повністю покрила дно, викласти половину підготовленого картоплі. Зверху покласти шар цибулі з часником, додати кілька горошин перцю та лавровий листок. Посолити і залити водою, щоб майже покривала цибулю. Викласти картоплю що залишилася,ще трохи посолити і розкласти зверху кілька кусочків вершкового масла. Поставити на вогонь. Коли закипить, зменшити і тушкувати на середньому вогні до готовності картоплі. Кришку не відкривати і не перемішувати. Картопелька виходить дуже ароматна і "навариста", можна обійтися без м'яса. У моїй сімї вона так прижилася ,що від традиційного пюре ми відійшли. Рецепт зі сайту forum.say7.
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 23/03/2010, 23:14 | Сообщение # 12 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Покуштую цю картопелюку,так смачно виглядає
|
|
| |
oresta | Дата: Середа, 24/03/2010, 15:42 | Сообщение # 13 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Крупник Крупу – 300 г, вода – 750 г, сир – 250 г, сметана – 200 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 100 г, цукор – 80 г, жовток – 1 шт., сіль – за смаком. Зварити рисову, пшеничну або манну кашу. Додати протертий сир, сирі яйця, сметану, цукор, сіль, вершкове масло і добре перемішати. Викласти крупник в змащену маслом форму, змастити його жовтком, скропити маслом і запікати в духовці до золотистого кольору. Подавати крупник з молоком або сметаною. Додано (24.03.2010, 15:42) --------------------------------------------- Манна каша з яблуками Манна крупа – 500 г, молоко – 1,5 л, вершкове масло – 200 г, цукор – 100 г, яблука – 300 г, кориця, сіль – за смаком. У кипляче молоко всипати манну крупу, сіль і варити 10 хв. Потім додати вершкове масло, цукор, корицю, натерті яблука, варити до готовності. Подають з яблучним соусом.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 21:35 | Сообщение # 14 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Гречана каша з цибулею. 2 склянки гречаної крупи, 2 головки ріпчастої цибулі, 3 ст. ложки рослинної олії, сіль. Гречку перебрати, вимити і сушити в каструлі з товстим дном, постійно перемішуючи, посолити і, коли крупа стане сухою і розсипчастою, залити 3 склянками окропу. Накрити кришкою і варити на самому маленькому вогні не перемішуючи, а то каша не буде розсипчастою. Підсмажити на сковороді дрібно нарізану цибулю і покласти його в готову кашу. Каші треба дати добре упреться, загорнувши каструлю в газету і прибравши під подушку. Перлова або ячна каша з грибами. 1.5 склянки крупи, 1 морква, 2 головки ріпчастої цибулі, 50 г сушених або 400 г свіжих грибів, рослинна олія, сіль, зелень - свіжа або сушена. Гриби (сушені) замочити на 2-4 години, відварити в невеликій кількості води, вийняти, нарізати соломкою і обсмажити на сковороді в рослинному маслі разом з нашаткованим цибулею і натертої на великій тертці морквою. Зварити в'язку кашу круту і з'єднати разом з грибами, посипати зеленню і потім під кришкою близько 5 хв. Залишковий грибний відвар можна буде використовувати згодом для приготування соусу або супу або другої страви - наприклад, згасити у відварі картоплю з цибулею. Можна замість перлової або ячної крупи використовувати гречку.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 21:36 | Сообщение # 15 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Котлети капустяні - Капуста - 500г - Манна крупа - 2 ст.л. - Мелені сухарі - 2 ст.л. - Сіль - за смаком - Олія рослинна - 3 ст.л. - Вода - 1 / 2 склянки Капусту дрібно нарізати, покласти в каструлю, додати воду, 1 столову ложку рослинної олії і тушкувати до напівготовності. У киплячу масу всипати манну крупу тонкою цівкою, варити, безперервно помішуючи 10-15 хвилин, злегка остудити, посолити, розмішати і охолодити. Сформувати котлети овальної форми, запанірувати в сухарях, обсмажити. --------------------------------------------------------------------------------
|
|
| |
|