В гості до Ірини
 Овочеві страви, круп'яні страви, гарніри - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
  • 12
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Овочеві страви, круп'яні страви, гарніри
ir71Дата: Неділя, 24/01/2010, 15:55 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Каталог



Овочева запіканка
Гречані котлети
Рататуй
Крупеник з гречаної каші
Гречана каша з овочами
Картопля по- селянськи
Картопля тушена
Крупник
Манна каша з яблуками
Гречана каша з цибулею.
Перлова або ячна каша з грибами.
Котлети капустяні
Котлети з печериць
Капустяні котлети з сиром
Гречана каша
Запіанка від Мамці Оксанки
Різотто
Лазанья з овочів
Овочеве асорті
картопляна запіканка
Рисовики
Картопляна запіканка з сиром
Запечена гречка
Запіканка зі спагетті, грибами та куркою
Цукіні з сиром
Молода капуста тушена зі свининою
Фаршировані кабачки
Баклажани запечені з сиром Фета
Голубці"Марусин поясок"
Голубці-трикутники
Пиріг зі шпинатом і сиром
Голубці з сюрпризом
Каша гречана запечена з грибами.
Гарбузяні чіпси
Запіканка з кабачків
Шпарагівка в сухарях
Рисовий пудинг з яблуками
Пікантна пепероната
Лисички з солодким перцем
Цвітна капуста Осінь
Гнізда від Ксюші
Запiканка з гарбузом і цвітною капустою
Пшенична каша з гарбузом та куркою
Рис
Рис з овочами


 
ir71Дата: Неділя, 24/01/2010, 16:00 | Сообщение # 2
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Овочева запіканка

200 г стручкової квасолі
200 г цвітної капусти
3 - 4 помідора без шкірки
2 болгарських перця
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 ст.л. борошна
0,5 л овочевого бульйону
сіль, перець, зелень петрушки і базиліку
рослинна олія

Квасолю і цвітну капусту відварити, відцідити і охолодити. Помідори і перець почистити і порізати кубиками. Цибулю і часник порізати кубиками і обсмажити в олії до прозорості, додати помідори і тушкувати разом 10хв, всипати борошно, смажити ще 1-2хв, а потім, неперервно помішуючи, влити бульйон, посолити, поперчити і довести соус до кипіння. Викласти овочі шарами у вогнетривку посудину у такому порядку: квасоля, цвітна капуста, перець. Залити все соусом і запікати при температурі 200 градусів проятгом 40хв.


 
Яринка-1Дата: Вівторок, 02/02/2010, 20:48 | Сообщение # 3
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Гречані котлети

Гречка варена -1 ст
Яйце- 2 шт
Сир тв.-50 гр
Цибуля-1 шт
Масло вершк.-30 гр

Цибулюю протушити на маслі.Сир потерти на крупно терці.Все змішати,зліпити котлетки,панірувати в муці та жарити на сковорідці.Дуже смачно.
Смачного.

Прикрепления: 1306201.jpg (185.3 Kb)
 
ir71Дата: Четвер, 04/02/2010, 16:44 | Сообщение # 4
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
thumb thumb

 
Яринка-1Дата: Четвер, 04/02/2010, 18:20 | Сообщение # 5
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
ir71,
Дякую
 
orestaДата: Неділя, 07/02/2010, 20:17 | Сообщение # 6
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Ой інколи гречка залишається і незнаєш що з нею зробити,а тут хороший практичний рецепт.Дякую Яринко,буду і собі таке робити

ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
ir71Дата: Неділя, 28/02/2010, 11:18 | Сообщение # 7
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Рататуй

Це назва звичайного блюда францускої кухні,а в перекладі "звичайне рагу".На батьківщині блюда необмінною умовою є те що рагу має бути приготовлене на оливковій оліїї.Суть приготування-швидка обжарка овочів а потім тушення.
Мій рататуй простіший.Всі овочі просто запікаються в духовці при високій температурі.
Овочі:кабачок,болг.перець,цибуля,стебло салери,помідори,часник,баклажан-все нарізається великими кубіками.Баклажан нарізати окремо і посолити щоб стекла гіркота.
Всі овочі викласти у форму,полити олією,посолити,додати сушені трави і накрити кришкою.Запікати при 200гр 1 год.Овочі при цьому виходять хрумкі.Подавати зі зеленю.



 
orestaДата: П`ятниця, 05/03/2010, 19:38 | Сообщение # 8
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Гречана каша з овочами:

Порізану моркву і головку ріпчастої цибулі обсмажити на рослинній олії, додайте склянку вареної гречки і перемішайте.
Кілька разів на тиждень готую саме так .Дуже смачно і виручає в піст.

Додано (05.03.2010, 19:38)
---------------------------------------------
Крупеник з гречаної каші

У гарячу або холодну розсипчасту гречану кашу покласти сир, протертий крізь сито або пропущений через м'ясорубку, сметану, яйця, цукор і посолити. Всю цю масу добре перемішати, викласти на деко або сковороду, попередньо змащену маслом і посипану сухарями, розрівняти, зверху змастити сметаною і поставити в гарячу духову шафу на 30-40 хвилин. Перед подачею на стіл полити Крупеник розтопленим маслом. При бажанні можна масло замінити сметаною ..
На 1 склянку гречаної крупи - 200 г сиру, 0,5 склянки сметани, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 0,5 чайної ложки солі і 2 ст. ложки олії.


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
ir71Дата: П`ятниця, 05/03/2010, 22:21 | Сообщение # 9
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (oresta)
Гречана каша з овочами:

Цей рецепт інколи і мене виручає.Коли треба швидко щось легке.Дякую за рецепти,Оресто. wink


 
ir71Дата: Неділя, 21/03/2010, 17:19 | Сообщение # 10
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Картопля по-селянськи

1кг картоплі очистити, нарізати кружальцями завтовшки в палець. Скласти в посуд з товстими стінками, посолити, поперчити. Cверху при бажанні можна додати зелень.
2 ст. домашнього молока змішати з 2-3 зубками часнику, подрібненими, і залити картоплю.
1 плавлений сирок натерти і посипати ним зверху картоплю. Запікати в духовці близько 40 хв.


 
ir71Дата: Вівторок, 23/03/2010, 22:34 | Сообщение # 11
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Картопля тушена

Кілька картоплин середнього розміру
1-2 зубки часнику
1-2цибулини
Перець, сіль, лавровий лист
Олія і вершкове масло

Картопля очистити, нарізати четвертинками або великими скибочками.
Покришити цибулю, як для супу, або трохи більше.
Дрібно нарізати часник.

У каструлю налити олію, щоб повністю покрила дно, викласти половину підготовленого картоплі. Зверху покласти шар цибулі з часником, додати кілька горошин перцю та лавровий листок. Посолити і залити водою, щоб майже покривала цибулю. Викласти картоплю що залишилася,ще трохи посолити і розкласти зверху кілька кусочків вершкового масла.
Поставити на вогонь. Коли закипить, зменшити і тушкувати на середньому вогні до готовності картоплі. Кришку не відкривати і не перемішувати.
Картопелька виходить дуже ароматна і "навариста", можна обійтися без м'яса.
У моїй сімї вона так прижилася ,що від традиційного пюре ми відійшли.

Рецепт зі сайту forum.say7.


 
Яринка-1Дата: Вівторок, 23/03/2010, 23:14 | Сообщение # 12
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Покуштую цю картопелюку,так смачно виглядає
 
orestaДата: Середа, 24/03/2010, 15:42 | Сообщение # 13
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Крупник

Крупу – 300 г, вода – 750 г, сир – 250 г, сметана – 200 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 100 г, цукор – 80 г, жовток – 1 шт., сіль – за смаком.

Зварити рисову, пшеничну або манну кашу. Додати протертий сир, сирі яйця, сметану, цукор, сіль, вершкове масло і добре перемішати.
Викласти крупник в змащену маслом форму, змастити його жовтком, скропити маслом і запікати в духовці до золотистого кольору.
Подавати крупник з молоком або сметаною.

Додано (24.03.2010, 15:42)
---------------------------------------------
Манна каша з яблуками

Манна крупа – 500 г, молоко – 1,5 л, вершкове масло – 200 г, цукор – 100 г, яблука – 300 г, кориця, сіль – за смаком.

У кипляче молоко всипати манну крупу, сіль і варити 10 хв. Потім додати вершкове масло, цукор, корицю, натерті яблука, варити до готовності.
Подають з яблучним соусом.


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
ir71Дата: Вівторок, 30/03/2010, 21:35 | Сообщение # 14
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Гречана каша з цибулею.
2 склянки гречаної крупи, 2 головки ріпчастої цибулі, 3 ст. ложки рослинної олії, сіль.

Гречку перебрати, вимити і сушити в каструлі з товстим дном, постійно перемішуючи, посолити і, коли крупа стане сухою і розсипчастою, залити 3 склянками окропу. Накрити кришкою і варити на самому маленькому вогні не перемішуючи, а то каша не буде розсипчастою. Підсмажити на сковороді дрібно нарізану цибулю і покласти його в готову кашу. Каші треба дати добре упреться, загорнувши каструлю в газету і прибравши під подушку.

Перлова або ячна каша з грибами.
1.5 склянки крупи, 1 морква, 2 головки ріпчастої цибулі, 50 г сушених або 400 г свіжих грибів, рослинна олія, сіль, зелень - свіжа або сушена.

Гриби (сушені) замочити на 2-4 години, відварити в невеликій кількості води, вийняти, нарізати соломкою і обсмажити на сковороді в рослинному маслі разом з нашаткованим цибулею і натертої на великій тертці морквою. Зварити в'язку кашу круту і з'єднати разом з грибами, посипати зеленню і потім під кришкою близько 5 хв. Залишковий грибний відвар можна буде використовувати згодом для приготування соусу або супу або другої страви - наприклад, згасити у відварі картоплю з цибулею. Можна замість перлової або ячної крупи використовувати гречку.


 
ir71Дата: Вівторок, 30/03/2010, 21:36 | Сообщение # 15
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Котлети капустяні

- Капуста - 500г
- Манна крупа - 2 ст.л.
- Мелені сухарі - 2 ст.л.
- Сіль - за смаком
- Олія рослинна - 3 ст.л.
- Вода - 1 / 2 склянки
Капусту дрібно нарізати, покласти в каструлю, додати воду, 1 столову ложку рослинної олії і тушкувати до напівготовності. У киплячу масу всипати манну крупу тонкою цівкою, варити, безперервно помішуючи 10-15 хвилин, злегка остудити, посолити, розмішати і охолодити. Сформувати котлети овальної форми, запанірувати в сухарях, обсмажити.

--------------------------------------------------------------------------------


 
  • Сторінка 1 з 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
  • 12
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024