2 яйця
2ст л цукру
1пачка кіселю полуничного(мала пачка)
2ст л муки,
1 ст л розпушувача
Мус:
200 г білого шоколаду (дрібно натертого)
250 мл вершків
15гр желатину
близько 1стакана полуниці
Бисквіт.Яйця збити з цукром до твердих піків,вcиgати кісіль перемішаний з борошном та розпушувачем і обережно перемішати в одному напрямку.Випікати до готовності.Охолодити і пропитати сиропом.
Сироп:1стак цукру зварити у 0.5л води,можна використати полуничний сік або лікер.
Мус.
Розтопити шоколад на водяній бані. Замочити желатин в холодній воді. Нагріти 100 мл вершків й розчинити в них набряклий желатин. Залити гарячими вершками шоколад і розмішати. Охолодити до кімнатної температури. Збити вершки, що залишилися до м'яких піків. Потроху, у 3 прийоми, ввести збиті вершки у шоколадну масу, акуратно перемішуючи.
Збірка.
Рецепт на роз'ємну форму, розміром 22см.
У бісквіта зрізати верхню і нижню скоринки, Викласти корж на дно форми.
Відібрати полуницю однакового розміру і розрізати її навпіл (полуниця повинна бути обов'язково сухою, інакше вона може забарвити мус). Решту полуницю нарізати тонкими пластинками, половину з яких викласти поверх коржа.
Викласти шоколадний мус.Прикрасити.Я використала мигдальні пластівці.
Охолодити в холодильнику не менше 6 годин і подавати.
Рецепт Мішель з kuking.net