На корж:
2стак муки
2ст л темного какао
0.5ст цукру
1 порошок до випічки
1 яйко
2ст л сметани
150гр маргарини
На сирну масу:
600гр сиру
1 порошок шоколадного пудингу
1стак сметани або вершків
4 яйця
1 ст цукру
1 плитка чорного шоколаду
Крім того
1 стакан вишень(у мене морожена)
0.5 плитки подрібленого шоколаду,або жменю шоколадних чіпсів
какао для наптків для оздоблення
З даних продуктів на корж замісити мяке тісто.Розділити на дві частини.Одну викласти у форму зробивши бортики.Далі кладемо вишні і посипаємо дробленим шоколадом і кладемо другу частину тіста(можна потерти).Ставимо у холодильник,а тим часом готуємо сирну масу.
Для того сир пропустити через мясорубку,додати сметану,жовтки,пудинг і добре вимішати.Ввести охолоджений розтоплений шоколад.Окремо збити білки з цукром і обережно частинами підмішати до сирної маси.Все викласти у форму з тістом.
Пекти 1 годину,готовність можна провірити методом струшування.При цьому серединка сир6ника має трохи коливатися.Тоді сирник готовий.Залишити його остигати у духовці.
Готовий сирник можна по бажанню залити шоколадною помадкою.Я ж просто посипала какао для напитків(але не гірким!)
Фото сирника у розрізі з близька