250гр вівсяного печива з горішками
1 яйце
2ст л сметани
На сирну масу:
800гр домашнього сиру
4 яйця
100гр масла
1 пакет сметанкового пудингу
1ст л порошку до печива
1 стакан цукру
2 ст л корхмалю
1 лимон(цедра+сік)
150гр кольорових цукатів
На помадку:
1 плитка чорного шоколаду
50гр масла
2 ст л сметани
Печиво перемолоти на дрібочки+яйце та сметана.Вимішати і замісити тісто.Розкласти по дну розємної форми(24смД)
Сир перемолоти на мясорубці або пропустити через процесор.Додати жовтки,пудинг,порошок,крохмаль,розтоплене масло та цедру і сік лимона.Масу добре збити.
Білки збити в окремій посудині з цукром до твердих піків а потім акуратно підмішати до сирної маси.Всипати цукати(жменю залишити на оздоблення)і ще раз вимішати.
На тісто викладаємо сирну масу і печемо при 180гр близько 50-60хв.Серединка сирника при струшуванні має коливатися.Охолодити повністю у духовці.
Помастити помадкою і охолодити в холодильнику.
Помадка.У сметані розтопити масло та шоколад,довести до кипіння і добре мішати до повного розтоплення шоколаду.
Можна оздобити цукатами і подавати до столу з чаєм,кавою або компотом.Смачно та поживно!Спробуйте собі таке спекти.