На корж: 250гр вівсяного печива з горішками 1 яйце 2ст л сметани На сирну масу: 800гр домашнього сиру 4 яйця 100гр масла 1 пакет сметанкового пудингу 1ст л порошку до печива 1 стакан цукру 2 ст л корхмалю 1 лимон(цедра+сік) 150гр кольорових цукатів На помадку: 1 плитка чорного шоколаду 50гр масла 2 ст л сметани Печиво перемолоти на дрібочки+яйце та сметана.Вимішати і замісити тісто.Розкласти по дну розємної форми(24смД) Сир перемолоти на мясорубці або пропустити через процесор.Додати жовтки,пудинг,порошок,крохмаль,розтоплене масло та цедру і сік лимона.Масу добре збити. Білки збити в окремій посудині з цукром до твердих піків а потім акуратно підмішати до сирної маси.Всипати цукати(жменю залишити на оздоблення)і ще раз вимішати. На тісто викладаємо сирну масу і печемо при 180гр близько 50-60хв.Серединка сирника при струшуванні має коливатися.Охолодити повністю у духовці. Помастити помадкою і охолодити в холодильнику. Помадка.У сметані розтопити масло та шоколад,довести до кипіння і добре мішати до повного розтоплення шоколаду. Можна оздобити цукатами і подавати до столу з чаєм,кавою або компотом.Смачно та поживно!Спробуйте собі таке спекти.
|