Дом.сиру— 500 г Цукру — 3 ст. л. Крохмаль — 2 ст. л. 1 ч.л.розпушувача Яєць — 2 шт Сметани — 2 ст. л. 1 плитка чорного шоколаду Ваніліну желе порічки ягоди порічки Змішати сир, яйця, крохмаль,розпушувач,сметану, цукор і ванілін.Збити міксером. Масу розділити на дві і в одну додати растоплений шоколад і вимісити Змастити форму і посипати дно і борти панірувальними сухарями або манкою. Викласти білу масу у форму, розрівняти а потім темну . Випікати в духовці при 200 градусах 40 хвилин. На захололий пиріг посипати ягоди і залити заздалегідь приготовленим желе. Поставити в холодильник(на годину) застигати.
На тісто 3яйця,150гр цукру,150мл олії,150 мл кефіру,2 ст муки,3чл порошку до печева,2 ст л какао,2 ст л кефіру,кулачок смородини(можна вишні,чорниці і значно більше додати) Крем 0.5л жирної сметани,0.5 пудри Помадка:2ст л какао+2 ст л молока+2 ст л цукру+50 гр масла(все довести до кипіння і остудити)
Білки збивати до міцної піни,добавити цукор,збивати,далі жовтки і продовжувати збивати.Влити олію,кефірі взбивати.Муку розмішати з порошком і всипати в яїчну суміш.На малих оборотах міксера гарно все вимішати. Тісто розділити на дві частини.В одну добавити 2 ст л какао і 2 ст л кефіру і розмішати до однорідної маси. У застелену форму спочатку вилити біле тісто,поверх чорне тісто і зверху посипати смородиною(або іншими ягодами).Пекти у духовці при 180 гр,близько 30 хв. Для крему збити сметану з пудрою до пишного стану. коли пляцок охолоне то покрити його кремом і полити помадкою. Надзвичайно пухке тісто з ніжним кремом.Попробуйте спекти,непошкодуєте!!!!
Для тіста: 3 стакана муки з розпушувачем 200 г розм'якшеного вершкового масла 1/2 стакана цукру 2 пакетики ванільного цукру 4 яєчних жовтка Для начинки: 1 стакан джему або густого варення (абрикосового або сливового) 4 білки 2/3 стакана цукру 1 упаковка шоколадного пудингу 100 г тертого гіркого шоколаду Духовку розігріти до середньої температури (180 градусів) Змішати в мисці муку, вершкове масло або маргарин, цукор і ванільний цукор. При помішуванні додавати жовтки і перемішувати до здобуття однорідного тіста з гладкою поверхнею. Відірвати від тіста шматок величиною з кулак і, загорнувши в харчову плівку, відправити до холодильника. Тісто, що залишилося, викласти у форму і змастити джемом. Білки збити міксером на великій швидкості. Поступово, не припиняючись збивати, всипати цукор. Збити в стійку міцну піну, а потім додати порошок пудингу. Викласти білкову масу рівним шаром поверх варення і посипати тертим шоколадом (півпорції). Охолоджений шматочок тіста натерти на терці і посипати пляцок поверх шоколаду, потім присипати терте тісто шоколадом, що залишився. Відправити до духовки і пекти 20 хвилин або до зарум'янювання тіста.
Рецепт настільки точний, простий і "послушний", що жодних змін не було потрібно.До речі, замість варення підійдуть і фрукти або ягоди, свіжі або консервовані. Пляцок вийшов ніжним і смачним
Для брауніза: 150 г гіркого шоколаду 200 г масла 4 яїца 1 ст.саxара 2 ст.ложки порошка розчинної кави 4 ст.ложки коняка 1 ст муки, 1 пакет розпушувача 200 гр горіхів, порізаних на великі шматочки Для сирного шару: 150 гр будь-який 30% сиру 30 г м'якого масла 1/4 ст цукру 1 яїцо 1 ст.лож. муки 50 гр натертого шоколаду(будь-якого) жменя нарізаної кураги
Нагріти духовку до 180 гр Розтопити шоколад з маслом(робила в мікро) Збити яйця з цукром, поки суміш не буде світлою,добавити шоколадну суміш і збивати еше 1 хв. Потім додати каву, коняк,чуть солі, муку, разрихл. і горіхи.Все добре перемішати.Вилити у форму. Трохи збити тертий сир з маслом, додати цукор, яйце,муку і шоколад і курагу. Вилити зверху на шоколадну масу і акуратно розподілити. пекти 45 мин. Верх я прикрасила растопленим шоколадом, горіхами і маленькими зефірчиками
Печінка куряча 500 гр. Сир твердий 200 гр. Яйце варене 2 шт. цибуля 2 шт. 0.5 ст жирних вершків Морква 1 шт. Желатин 15 гр Майонез 2-3 ст.л. Кріп, зелена цибуля Сіль, перець Цибулю нарізати, обсмажити на олії, додати терту моркву і протушкувати 10-15 хв Печінку промити, видалити плівку, нарізати великими шматками і додати до овочів на пательню. Обсмажити, додати вершки і протушкувати до готовності під кришкою. Сир і яйця натерти на терці, додати майонез, порезану зелену цибулю, кріп і вимісити до утворення однорідної маси. Розпустити желатин в 100 гр.кипяченой води. Печінку і овочі подрібнити блендером. Розчинений желатин розділити на двоє і ввести в сирну і печінкову маси. У форму, укладати шарами печінкову і сирну маси. Поставити в холодильник на ніч.