3 жовтки
- 2/3 стакани цукру-пудри
- 1 цукор ваніль
- 1 і 1/2 стакани пшеничного борошна
- 3 ложки картопляного борошна
- 3 ложки масла
- 5 ложок молока
- 2 ч ложки порошку до печива
- 1стакан порічок
на безе
- 3 білки
- щіпка солі
- 2 ложки соку з лимона
- 1 стакан цукру
Жовтки розтерти з цукром і ванілю. Поступово досипати обидва види борошна, вимішаного з порошком до печива. Долити розтоплене і остуджене масло. На кінці долити молоко і ще раз вимішати. Тісто викласти до форми, що посипаною мукою. Вкласти до нагрітої духовки до 180Ц і пекти 15хв
Охолоджені білки вимішати з соком з лимона і сіллю, збивати на піну, поступово всипати 0.5 ст цукору.
Порічки пропустити через мясорубку з 0.5 ст цукру.
Тісто вийняти з духовки, розмазати по ньому порічкову масу,викласти поверх збиті білки.. Знову вставити до духовки і пекти ще близько 20 хвилин аж безе зарум'яніє. В мене тривало ще 30 хвилин.