3 жовтки - 2/3 стакани цукру-пудри - 1 цукор ваніль - 1 і 1/2 стакани пшеничного борошна - 3 ложки картопляного борошна - 3 ложки масла - 5 ложок молока - 2 ч ложки порошку до печива - 1стакан порічок на безе - 3 білки - щіпка солі - 2 ложки соку з лимона - 1 стакан цукру
Жовтки розтерти з цукром і ванілю. Поступово досипати обидва види борошна, вимішаного з порошком до печива. Долити розтоплене і остуджене масло. На кінці долити молоко і ще раз вимішати. Тісто викласти до форми, що посипаною мукою. Вкласти до нагрітої духовки до 180Ц і пекти 15хв Охолоджені білки вимішати з соком з лимона і сіллю, збивати на піну, поступово всипати 0.5 ст цукору. Порічки пропустити через мясорубку з 0.5 ст цукру. Тісто вийняти з духовки, розмазати по ньому порічкову масу,викласти поверх збиті білки.. Знову вставити до духовки і пекти ще близько 20 хвилин аж безе зарум'яніє. В мене тривало ще 30 хвилин.
|