Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 3 яєць
- 100гр вершкового масла або маргарину
- 1 ст ложки порошку до печива
-2ст л какао
-2ст л сметани
- 600-700 кг яблук
- 1 склянка цукру
- 1 пакет з вишневим желе(я немала то у мене ананасова галаретка)
-
Борошно просіяти порошком до випічки . Масло нарізати кубиками і посікти ножем з борошном. Додати яєчні жовтки і 4 столові ложки цукру. Швидко замісити гладке тісто. Розділити його на дві частини:більша буде біла,а менша-чорна.До другої додати ст л какао і 2 ст л сметани.Ще раз добре промісити і обернути у харчову плівку і в морозилку.А біле тісто розприділити по формі дека або тортівниці(22см)і зробити бортики.
З яблук видалити ядра і нарізати дрібними кубиками. Перекласти на сковороду з рештою цукром і смажити на повільному вогні, помішуючи, поки сік,що утворюється випарується. (я проварила лише 15хв.Це залежить від сорту яблук)
На тісто у формі розприділити підготовлені яблука.
Білки з дрібкою солі збити до твердої піни, наприкінці додати желе.Далі збивати. Піну, виложити на яблука.
Охоловше темне тісто з холодильника, потерти на терці великими отворами на піну.Пекти 40 хв при тем 180гр.Дати повністю охолонути.
Коли торт охолоне, можна ще й посипати їх цукровою пудрою.
- 2 склянки борошна
- 3 яєць
- 100гр вершкового масла або маргарину
- 1 ст ложки порошку до печива
-2ст л какао
-2ст л сметани
- 600-700 кг яблук
- 1 склянка цукру
- 1 пакет з вишневим желе(я немала то у мене ананасова галаретка)
-
Борошно просіяти порошком до випічки . Масло нарізати кубиками і посікти ножем з борошном. Додати яєчні жовтки і 4 столові ложки цукру. Швидко замісити гладке тісто. Розділити його на дві частини:більша буде біла,а менша-чорна.До другої додати ст л какао і 2 ст л сметани.Ще раз добре промісити і обернути у харчову плівку і в морозилку.А біле тісто розприділити по формі дека або тортівниці(22см)і зробити бортики.
З яблук видалити ядра і нарізати дрібними кубиками. Перекласти на сковороду з рештою цукром і смажити на повільному вогні, помішуючи, поки сік,що утворюється випарується. (я проварила лише 15хв.Це залежить від сорту яблук)
На тісто у формі розприділити підготовлені яблука.
Білки з дрібкою солі збити до твердої піни, наприкінці додати желе.Далі збивати. Піну, виложити на яблука.
Охоловше темне тісто з холодильника, потерти на терці великими отворами на піну.Пекти 40 хв при тем 180гр.Дати повністю охолонути.
Коли торт охолоне, можна ще й посипати їх цукровою пудрою.