В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Червень » 15 » Торт "Опера"
19:31
Торт "Опера"
У нас на сайті вже є рецепт цього чудового та смачного торта.Наша форумчанка Оля поділилася рецептом у темі Торти.
Але в інтернеті багато рецептів цього торта під назвою "опера".Я знайшла рецепт найбільш наближений до справжнього класичного торта "Опера" на сайті Олександра Селезньова.Ось саме таким рецептом поділюся з вами.

Мигдальний бісквіт
4 яйця
150 гр. мигдальної пудри тобто мелених горіхів на пудру
160 гр. цукру
150 гр. борошна
25 гр. вершкового масла
4 білка
2ст л цукру

Кавовий крем
60 мл. молока
55 гр. цукру
2 ч.л. розчинної кави
1 жовток
125 гр. Вершкового масла

Кавовий сироп

80 мл. води
2 ст.л. цукру
1 ч.л. розчинної кави

Ганаш

160 гр. Гіркого шоколаду
80 мл. вершків

Помадка
50 гр. Вершкового масла
75 гр. Розтопленого гіркого шоколаду

Розігріти духовку до 220 гр.
Збиваємо міксером яйця, мигдальну пудру, цукор в піну
Окремо збити білки з цукром, перемішати з основною мигдальною масою. Всипати борошно, перемішати і в кінці додати розтоплене вершкове масло
Розподіляємо тісто на 3 частини. Випікаємо протягом 7 хвилин
Крем. Молоко, цукор і каву доводимо до кипіння.
На водяну баню ставимо злегка підбитий жовток і кавово молочний сироп. Збиваємо поки злегка не загусне. Охолоджуємо
Окремо збиваємо вершкове масло до білого і тонкою цівкою вводимо молочно-кавовий сироп.

Ганаш. Вершки доводимо до кипіння і вливаємо їх у дрібно рубаний шоколад. Даємо постояти

Сироп. Цукор з водою доводимо до кипіння, додаємо розчинну каву і охолоджуємо.

Помадка. Шоколад розтопити на водяній бані, додати розм'якшене вершкове масло.

Перший шар мигдального бісквіта просочуємо цукровим сиропом, тонким шаром по всьому периметру наносимо кавовий крем, кладемо 2й шар мигдального бісквіта, просочуємо його, потім тонким шаром наносимо ганаш. Кладемо 3й бісквіт, тонким шаром наносимо кавовий крем.
Ставимо в холодильник на 1 годину. Після охолодження поверхню торта покриваємо шоколадною помадкою.

Після охолодження можна нарізати до кави.Мягкий та пухкий з ароматом кави та шоколадним смаком.Я впевнена ,хто любить шоколад,то не залишиться байдужим до такого тортика.Спробуйте,це дуже смачно!!!!

Категорія: Рецепти Ірини (адміна) | Переглядів: 2158 | Додав: ir71
Всього коментарів: 1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Середа, 13/11/2024, 08:57
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024