В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 11 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
Яринка-1Дата: Вівторок, 23/08/2011, 16:26 | Сообщение # 151
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Помідори солодкі

Вчора закривала ось такі помідори.

На 3 л банку треба:

Вода -1.2-1.5 л
Цукор-200 гр
Сіль-50 гр
Зварити маринад.

Помідори кладемо в банку ( на дно якої я поклала листя селери та петрушки,моркву,цибулину,перець солодкий,перець горошком духмяний та чорний,гвоздику),але спеції кладіть за своїм смаком.
Залити помідори окропом,хай постоять 15-20 хв.Потім воду вилити ,налити в банку 50 гр оцту та залити маринадом.Закрити кришкою та укутати ковдрою.
Смачного.
Хотіла фото поставити,та не можу кабель найти
 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 23/08/2011, 16:37 | Сообщение # 152
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
А я робила вчора цукати з баклажанів
(Рецепт знайшла на просторах інтернету)
1 кг баклажанів, 1,5 кг цукру, 200г води, 5 шт гвоздики,2 зірочки бадьяну, 1 ч.л. кориці.
Баклажани очистити від шкірки,
Порізати на кубики і помістити в содовий розчин на 1 годину (1 ч.л. чоди на 1 л води),
Добре промити і відварити у воді 5-6 хвилин. Далі помістити у киплячий сироп(з води і цукру), додати прянощі у марлевому мішечку і варити 40 хвилин
Мішечок з прянощами витягнути.
Зберігати у холодильнику у щільно закритій баночці


 
РоксоланаДата: Вівторок, 23/08/2011, 17:13 | Сообщение # 153
Роксолана
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
цукати з баклажанів

Це щось таке незвичне!Зорянко,ну і яке воно?Куда чого його використовувати?


я трохи нерозумна!
 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 23/08/2011, 17:16 | Сообщение # 154
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
цукати можнадодавати до випічки, а можна і самі їсти як мармеладки. а сироп злити і тримати в холодильнику, можна використовувати для просочування коржів

 
Яринка-1Дата: Вівторок, 23/08/2011, 19:53 | Сообщение # 155
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
А я робила вчора цукати з баклажанів

Я таке їла на Кавказі ,спочатку не повірила ,що з баклажанів.Смачно.Сонечко,дякую за рецепт
 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 23/08/2011, 22:33 | Сообщение # 156
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Яринка-1)
дякую за рецепт

будь ласка


 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 23/08/2011, 22:41 | Сообщение # 157
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Дівчата я знову з новим рецептом. Приїхала раз до свекрухи а вона дала мені попробувати варення, і воно мені дуже сподобалось. А було воно з звичайнісіньких кабачків і апельсинів, так що погуглила я трохи на просторах інтернету і от знайшла такий рецепт, ну і відповдно зробила варення.
Варення з кабачків та апельсин.
Інгредієнти:
Кабачок великий 1 шт.
Цукор 3-4 ст.
Апельсин 3 шт.
Лимонна кислота ½ ч.л.
Приготування:
Кабачок очистити від шкірки, видалити кісточки і натерти на крупній тертці.
Додати до шинку 3-4 склянки цукру і залишити на 4 години.
Кабачки з цукром довести до кипіння, залишити на 4 години.
Перекрутити на м'ясорубці 3 апельсина зі шкіркою, додати в варення, довести до кипіння, залишити на 4 години.
Наостанок додати трохи лимонної кислоти, довести до кипіння, гарячим розкласти по банках.
Фото зроблене на стадії перед лимонною кислотою


А ще зробила желе з обліпихи.
Ягоди перебрала і збила в блендері, відкинула на друшлаг,щоб стік сік.
Тоді на 1 л соку дала 1,5 л цукру і варила на сильному вогні,до зменешення в обємі десь в половину, і постійно збирала пінку.Готового желе в мене вийшло 1,5 л. І колір такий бурштиновий гарний.....




Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Вівторок, 23/08/2011, 22:48
 
TalochkaДата: Середа, 24/08/2011, 00:40 | Сообщение # 158
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Зоряночко, які у тебе оригінальні рецепти!
Цукати з баклажанів - це 100%-ово мій рецепт! Дуже дякую! Я минулого року варила джем з баклажанів, але твої цукати, думаю, повинні бути ще смачнішими.
Варення з кабачків теж скопіювала, а обліпихове желє дійсно заворожує своїм кольором!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Яринка-1Дата: Середа, 24/08/2011, 18:30 | Сообщение # 159
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
А ще зробила желе з обліпихи

Якраз обліпиху купила,так добре ,що є такий гарний рецепт
 
AntaliaДата: Вівторок, 30/08/2011, 15:54 | Сообщение # 160
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
АджикаРоблю кожен рік.
2,5 кг. помідорів перемолоти
1,5 кг.перцю перемолоти
1,5 кг.яблук потерти на грубому терку
1, 5 кг моркви потерти на грубому терку
150 гр. часнику перемолоти і 3-4 гіркі перці( я даю більше, цього разу багато немала, то всипала пекучого перцю сухого червоного з магазину)
200 гр. оцту, 200 гр. олії, 150 гр. цукру, солі на смак.Все зєднати в баняку і варити час від часу помішувати на невеликому вогні 4 години.Закривати не стерилізуючи. Можна такими кришками, що без машинки, або капроновими, або з машинкою.

Важити тоді коли овочі готові для обробки ( чистої ваги).


Сообщение отредактировал Antalia - Вівторок, 30/08/2011, 16:12
 
PavlukДата: Вівторок, 30/08/2011, 19:08 | Сообщение # 161
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Квашені огірки.
Огірки залити на деякий час криничною водою, щоб настоялись. Потім в тій воді їх можна і помити. В помиті банки покласти на дно листя смородини, вишні, хрону, кілька зубчиків часнику та корінь хрону(трохи). Тоді накласти в банку огірки, між ними теж можна покласти листочків. Тоді зверху кладемо знов листя хрону, часник та кріп. Залити соленою водою з розрахунку на 1літру холодної криничної води 60гр (2ст.л.) солі. Добре розмішати воду, що розчинилася сіль та залити нею огірки. Воду не зливати та не гріти, заливати огірки ХОЛОДНОЮ ВОДОЮ!!! Закрити банки капроновими кришками та поставити в прохолодне місце. Якщо трохи води витече, долити підсоленої холодної води. В нас огірки квасяться в півниці на дворі, стоять там постійно. Смакота попробуйте!!!


 
ЛесяДата: Вівторок, 30/08/2011, 19:26 | Сообщение # 162
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Quote (Antalia)
Аджика

Я теж такий маю рецепт і завжди по ньому роблю!!! Дуже смачна,я їм її ложкою.


 
AntaliaДата: Вівторок, 30/08/2011, 19:26 | Сообщение # 163
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Pavluk)
Смакота попробуйте
Таня, і де ти раніше була з таким класним рецептом!!!!!!????? Дякую!!!!
 
AntaliaДата: Вівторок, 30/08/2011, 19:27 | Сообщение # 164
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Леся)
Дуже смачна

Нашим тоже всім подобається
 
ЛесяДата: Вівторок, 30/08/2011, 19:28 | Сообщение # 165
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Quote (Pavluk)
Квашені огірки.

Справді класні огірки,але для тих хто живе на поверсі і не має півниці або підвалу,то не будуть вони стояти у теплі. Просто я пробувала і одні тримала у сусідки в пфідвалі а другі у себе в кладовці.То ті що були вдома викинула а з підвалу злопали.




Сообщение отредактировал Леся - Вівторок, 30/08/2011, 19:29
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024