В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 10 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
AntaliaДата: Середа, 03/08/2011, 12:39 | Сообщение # 136
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
тут твій рецепт
Quote (оксанка)
75 гр. лимонної кислоти
Оксана, то не забагато? wink


Сообщение отредактировал Antalia - Середа, 03/08/2011, 12:42
 
ir71Дата: Четвер, 04/08/2011, 09:40 | Сообщение # 137
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Аню,у мене схожа ситуація і я скористалася рецептом з дрімфуду від Каті (gutka) у неї є пікантні огірочки.
Копірую
"2,5 кг великих огірків порізати кружочками і посолити - 5 ст.л. солі, залишити на ніч
воду, що утворилась вранці злити, додати 4 ст. л. меленого червоного гострого перцю
окремо закип"ятити 1 кг цукру з 1,5 скл. 9% оцту, нехай охолоне

огірочки розкласти по стерелізованих баночках (>0,5л) зверху нарізати по зубчику часнику
сироп змішати з розсолом додати 8 ст.л. олії (нерафінованої)
маринадом залити огірочки стерилізувати 5-6 хв.

якщо маринад залишиться сміло нарізайте ще баночку огірочків заливайте маринадом та стерилізуйте "

Ніжинський теж добрий але часто "вибухає".


 
ЛесяДата: Четвер, 04/08/2011, 12:57 | Сообщение # 138
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Салат "Ніжинський"
4 кг огірків
2 кг бурих помідорів
1 кг цибулі
Все це порізати дольками,перемішати і викласти у банки.
На одну пів літрову банку:
1 ч.л. солі
1 ч. л. цукру
2 ст. л. олії
1 ст. л. оцту
Стерелізувати 1 годину.
Можна робити і без помідорів(я принаймі так робила,і мені більше сподобалося)


 
оксанкаДата: Четвер, 04/08/2011, 13:31 | Сообщение # 139
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Antalia)
Оксана, то не забагато

bash bash bash bash bash слухай я вже виправила!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ото як вже хто крутив , то мені добре в карок дасть happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy


 
НаталонькаДата: П`ятниця, 05/08/2011, 14:56 | Сообщение # 140
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
Я робила такі пікантні огірки дотримуючись повністю рецепту. Результатом задоволена. Огірки мають справді пікантний гостро солодкуватий смак, в якому не переважає цукор. Огірки по цьому рецепту найбільше сподобалися чоловічій частині родини, у вигляді закуски під горілку.
 
оксанкаДата: Субота, 06/08/2011, 19:44 | Сообщение # 141
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Огірки "по-мексиканськи"
рецепт для великих огірків, маленькі не підходять
1)2,5 кг. огірків порізати на четверо, поскладати в миску, посипати 4 ч.л. солі, залишити на 6-8 год.
2)В каструлю злити сік,що пустили огірки, додати 8ст.л. олії. ,0,5 кг.цукру, 300гр.оцту- все закип’ятити.
3)Тим кипл’ячим сиропом залити огірки
4)Через часникодавку продавити 2 середні головки часнику, пересипати огірки і ще посипати 2 ч.л. паприки гострої.
5)Поставити настоюватися 12 год.
6)В банки поскладати огірки, залити сиропом, і закатати. Не стерилізувати
За деякий час, кришки можуть підніматися. на це не звертати увагу, так має бути.
Сама їла такі огірочки, і Вас запрошую, дуже смачні!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Салат"Ніжинський"

3 кг огірків
600гр.цибулі
150 гр.оцту
400гр олії
сіль, перець до смаку
Все порізати кружельцями, настоювати 30 хв.
Розкласти в банки 0,5л. Стерилізувати 30 хв.Закатати. Смачного!!!!!!!!!



Сообщение отредактировал оксанка - Субота, 06/08/2011, 19:44
 
LILEJAДата: Субота, 13/08/2011, 23:56 | Сообщение # 142
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Консервовані огірки з медом

На дно літрової банки - гілочка кропу, 1-2 зубчики часнику, кілька горошин перцю, лавровий листок. Накласти в банку огірки.
Зварити маринад:
600 мл води, 100 г оцту, 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. натурального меду, 2 ст. л. солі, 100 г олії. Цього маринаду виходить на 2 1літрові банки. Залити гарячим маринадом огірки і стерилізувати 20 хвилин.
Смачного!


 
AntaliaДата: Четвер, 18/08/2011, 13:45 | Сообщение # 143
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Борщова заправа
Роблю кожен рік( можна їсти, навіть, як салат)
5 кг.буряків зварити і потерти на грубому терку або тоненькою соломкою
1, 5 кг.перцю перемолоти
1, 5 кг. моркви потерти на грубому терку
1, 5 кг. цибулі порізати кубіками
Цибулю і моркву обжарити разом або окремо.
3-4 перці гіркі перемолоти
1, 5 кг.помідорів перемолоти.
Все зєднати і дати 200 гр.солі, 200 гр. оцту, 6 ст. л. цукру.Варити на не великому вогні 1 год.

З півпорції в мене вийшло 9 півлітрових банок борщової заправи.

Накласти в стер. банки і стер. 15-20 хв.
Перед тим як ставити варити я даю ще дрібно порізаний кріп зелений.
Огірки квашені
В огірках ( не дуже великих) обрізати кінчики.Намочити в холодній воді на 6-8 год.
В 3-ох літрову банку дати 2-3 листки хрону, корінь хрону, кріп, часник, 2 листки вишні, 2 ст. л. горілки( я давала медичний спирт, купляла в аптеці), 80 гр.солі.
Покласти в банку огірки і залити кипятком. Спочатку киснуть в кімнаті( в кухні) 2-3 дні, а потім в холод або в підвал.Банки з огірками накривати капроновими кришками.


Сообщение отредактировал Antalia - Неділя, 21/08/2011, 11:18
 
РоксоланаДата: Четвер, 18/08/2011, 15:04 | Сообщение # 144
Роксолана
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Antalia)
2 ст. л. горілки( я давала медичний спирт, купляла в аптеці),

А що там дає спірт?


я трохи нерозумна!
 
AntaliaДата: Четвер, 18/08/2011, 15:25 | Сообщение # 145
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Я читала що спирт сприяє повільному квашенню ...зимою будуть якраз добрі. Ну... і хрусткі ...Я один витягла...але хрустів... happy

Сообщение отредактировал Antalia - Четвер, 18/08/2011, 15:26
 
TalochkaДата: Понеділок, 22/08/2011, 15:18 | Сообщение # 146
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Абрикосове варення з мигдалем



"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 23/08/2011, 13:24 | Сообщение # 147
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Дівчата підкажіть що ви робите з обліпихою????? дайте якусь пораду чи рецепт?

 
zooДата: Вівторок, 23/08/2011, 14:12 | Сообщение # 148
zoo
повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 166
Статус: Offline
Talochka, ЯКА КРАСА, ЛЮБУЮСЯ ...... crazy crazy crazy applause applause applause applause

Мене звати Тетяна
 
PocяДата: Вівторок, 23/08/2011, 14:19 | Сообщение # 149
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Зоряночко, от я зараз це і роблю! Збиваю в комбайні або перекручую на млинку з цукром 1:1, в банки. Але тримаю в холодильнику! Ніколи нічого іншого не роблю-так і корисно (зберігаються вітаміни, від болі в горлі кашель....) і смачно!!! biggrin biggrin biggrin

 
TalochkaДата: Вівторок, 23/08/2011, 16:21 | Сообщение # 150
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
zoo Таню, дякую! Тоді ось це спеціально для тебе biggrin :


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024