Консервування
| |
Antalia | Дата: Середа, 03/08/2011, 12:39 | Сообщение # 136 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| тут твій рецептQuote (оксанка) 75 гр. лимонної кислоти Оксана, то не забагато?
Сообщение отредактировал Antalia - Середа, 03/08/2011, 12:42 |
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 04/08/2011, 09:40 | Сообщение # 137 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Аню,у мене схожа ситуація і я скористалася рецептом з дрімфуду від Каті (gutka) у неї є пікантні огірочки. Копірую "2,5 кг великих огірків порізати кружочками і посолити - 5 ст.л. солі, залишити на ніч воду, що утворилась вранці злити, додати 4 ст. л. меленого червоного гострого перцю окремо закип"ятити 1 кг цукру з 1,5 скл. 9% оцту, нехай охолоне
огірочки розкласти по стерелізованих баночках (>0,5л) зверху нарізати по зубчику часнику сироп змішати з розсолом додати 8 ст.л. олії (нерафінованої) маринадом залити огірочки стерилізувати 5-6 хв.
якщо маринад залишиться сміло нарізайте ще баночку огірочків заливайте маринадом та стерилізуйте "
Ніжинський теж добрий але часто "вибухає".
|
|
| |
Леся | Дата: Четвер, 04/08/2011, 12:57 | Сообщение # 138 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Салат "Ніжинський" 4 кг огірків 2 кг бурих помідорів 1 кг цибулі Все це порізати дольками,перемішати і викласти у банки. На одну пів літрову банку: 1 ч.л. солі 1 ч. л. цукру 2 ст. л. олії 1 ст. л. оцту Стерелізувати 1 годину. Можна робити і без помідорів(я принаймі так робила,і мені більше сподобалося)
|
|
| | |
Наталонька | Дата: П`ятниця, 05/08/2011, 14:56 | Сообщение # 140 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
| Я робила такі пікантні огірки дотримуючись повністю рецепту. Результатом задоволена. Огірки мають справді пікантний гостро солодкуватий смак, в якому не переважає цукор. Огірки по цьому рецепту найбільше сподобалися чоловічій частині родини, у вигляді закуски під горілку.
|
|
| |
оксанка | Дата: Субота, 06/08/2011, 19:44 | Сообщение # 141 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Огірки "по-мексиканськи" рецепт для великих огірків, маленькі не підходять 1)2,5 кг. огірків порізати на четверо, поскладати в миску, посипати 4 ч.л. солі, залишити на 6-8 год. 2)В каструлю злити сік,що пустили огірки, додати 8ст.л. олії. ,0,5 кг.цукру, 300гр.оцту- все закип’ятити. 3)Тим кипл’ячим сиропом залити огірки 4)Через часникодавку продавити 2 середні головки часнику, пересипати огірки і ще посипати 2 ч.л. паприки гострої. 5)Поставити настоюватися 12 год. 6)В банки поскладати огірки, залити сиропом, і закатати. Не стерилізувати За деякий час, кришки можуть підніматися. на це не звертати увагу, так має бути. Сама їла такі огірочки, і Вас запрошую, дуже смачні!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Салат"Ніжинський" 3 кг огірків 600гр.цибулі 150 гр.оцту 400гр олії сіль, перець до смаку Все порізати кружельцями, настоювати 30 хв. Розкласти в банки 0,5л. Стерилізувати 30 хв.Закатати. Смачного!!!!!!!!!
Сообщение отредактировал оксанка - Субота, 06/08/2011, 19:44 |
|
| |
LILEJA | Дата: Субота, 13/08/2011, 23:56 | Сообщение # 142 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Консервовані огірки з медом
На дно літрової банки - гілочка кропу, 1-2 зубчики часнику, кілька горошин перцю, лавровий листок. Накласти в банку огірки. Зварити маринад: 600 мл води, 100 г оцту, 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. натурального меду, 2 ст. л. солі, 100 г олії. Цього маринаду виходить на 2 1літрові банки. Залити гарячим маринадом огірки і стерилізувати 20 хвилин. Смачного!
|
|
| |
Antalia | Дата: Четвер, 18/08/2011, 13:45 | Сообщение # 143 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Борщова заправа Роблю кожен рік( можна їсти, навіть, як салат) 5 кг.буряків зварити і потерти на грубому терку або тоненькою соломкою 1, 5 кг.перцю перемолоти 1, 5 кг. моркви потерти на грубому терку 1, 5 кг. цибулі порізати кубіками Цибулю і моркву обжарити разом або окремо. 3-4 перці гіркі перемолоти 1, 5 кг.помідорів перемолоти. Все зєднати і дати 200 гр.солі, 200 гр. оцту, 6 ст. л. цукру.Варити на не великому вогні 1 год.
З півпорції в мене вийшло 9 півлітрових банок борщової заправи.
Накласти в стер. банки і стер. 15-20 хв. Перед тим як ставити варити я даю ще дрібно порізаний кріп зелений. Огірки квашені В огірках ( не дуже великих) обрізати кінчики.Намочити в холодній воді на 6-8 год. В 3-ох літрову банку дати 2-3 листки хрону, корінь хрону, кріп, часник, 2 листки вишні, 2 ст. л. горілки( я давала медичний спирт, купляла в аптеці), 80 гр.солі. Покласти в банку огірки і залити кипятком. Спочатку киснуть в кімнаті( в кухні) 2-3 дні, а потім в холод або в підвал.Банки з огірками накривати капроновими кришками.
Сообщение отредактировал Antalia - Неділя, 21/08/2011, 11:18 |
|
| |
Роксолана | Дата: Четвер, 18/08/2011, 15:04 | Сообщение # 144 |
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Quote (Antalia) 2 ст. л. горілки( я давала медичний спирт, купляла в аптеці), А що там дає спірт?
я трохи нерозумна!
|
|
| |
Antalia | Дата: Четвер, 18/08/2011, 15:25 | Сообщение # 145 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Я читала що спирт сприяє повільному квашенню ...зимою будуть якраз добрі. Ну... і хрусткі ...Я один витягла...але хрустів...
Сообщение отредактировал Antalia - Четвер, 18/08/2011, 15:26 |
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 22/08/2011, 15:18 | Сообщение # 146 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Абрикосове варення з мигдалем
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 13:24 | Сообщение # 147 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Дівчата підкажіть що ви робите з обліпихою????? дайте якусь пораду чи рецепт?
|
|
| | |
Pocя | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 14:19 | Сообщение # 149 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Зоряночко, от я зараз це і роблю! Збиваю в комбайні або перекручую на млинку з цукром 1:1, в банки. Але тримаю в холодильнику! Ніколи нічого іншого не роблю-так і корисно (зберігаються вітаміни, від болі в горлі кашель....) і смачно!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 23/08/2011, 16:21 | Сообщение # 150 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| zoo Таню, дякую! Тоді ось це спеціально для тебе :
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|