Консервування
| |
Зоряна9810 | Дата: Субота, 23/07/2011, 23:46 | Сообщение # 106 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Antalia) А я ще нічого не закривала. а я щось немаю настрою до закруток. Вчора хотіла закрити компот з яблук і ожини, всього вийшло 2 банки, і то умудрилась одна тріснути... правда в камері місця майже немає, то прийдеться щось крутити на зиму....вона велика
|
|
| | |
Леся | Дата: Неділя, 24/07/2011, 12:28 | Сообщение # 108 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| А у мене минулого року всі закрутки пішли, і тому кручу багато цього року .Буде мати що тягути чоловік на роботу,бо часто їздить у відрядження. Ось і сьогодні закрутила кабачкову ікру ось цю На смак мені сподобалася. Оленко!!!Дякую за рецепт!!!
|
|
| |
Pavluk | Дата: Неділя, 24/07/2011, 13:50 | Сообщение # 109 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Я цього року теж лінуюсь закрутки крутити. Зате вже трохи наморозила вишень, полуниць та смородини. Тепер на черзі кабачки, помідори та перець. Мій чоловік більше любить свіженьке, а з консервації хіба огірочки квашені. Але то бабина парафія, вона в нас по огірках спец. Ну ще можливо помідори трошки помариную. І чекаю тепер сезону ожини, хочу заморозити.
|
|
| |
Леся | Дата: Неділя, 24/07/2011, 13:57 | Сообщение # 110 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Quote (Pavluk) Зате вже трохи наморозила вишень, полуниць та смородини. Я теж вже цього наморозила.А ще кабачки,шпарагову фасолю,цвітну капусту,це все з дачі.Ще на черзі афини,ожина,перець,ще щавель,бо забула .
|
|
| |
Pavluk | Дата: Неділя, 24/07/2011, 14:03 | Сообщение # 111 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Леся, я ще вчора хотіла попитати, а що таке "афини"??? Щавель ми солимо в банки, то вже є заготований. А ще трошки броколі заморозила, посадила на полі, більше не буду садити бо шось погано росте
Сообщение отредактировал Pavluk - Неділя, 24/07/2011, 14:05 |
|
| |
Леся | Дата: Неділя, 24/07/2011, 14:08 | Сообщение # 112 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Quote (Pavluk) Леся, я ще вчора хотіла попитати, а що таке "афини"??? У нас так говорять на чорницю. Quote (Pavluk) Щавель ми солимо в банки, то вже є заготований. Мені більше сподобалося морозити,бо від засоленого якийсь не такий запах.Я і зелень всю теж морожу.Навіть цей раз порізану зелену цибулю попробувала заморозити.
|
|
| |
Pavluk | Дата: Неділя, 24/07/2011, 14:13 | Сообщение # 113 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| А я думала що то якась нова ягода Ми зелень вже кілька років кладемо в морозилку. Переважно петрушку, селеру та кріп. А цього літа ще шпинат заморозила, робила кубиками в формі для льоду.
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 24/07/2011, 14:24 | Сообщение # 114 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Леся, Мені теж цей Оленчин рецепт сподобався, буду теж крутити. бо кабаків навеееееееезли. Вчора мама всім сусідам роздавала
|
|
| |
Оленка14 | Дата: Неділя, 24/07/2011, 14:28 | Сообщение # 115 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
| Дівчата а я щавель завжди солила, але вже декілька років роблю отак: Лию на дно кастрюлі води 2см і накладаю повну кастрюлю щавлю з чубком і на середній вогонь. поки не закипить. збільшую вогонь і хай покипить 5 хвилин. І зразу в банки разом з юшкою і закатую. Смак в борщі як у свіжого. Спробуйте не пожалкуєте!
Сообщение отредактировал Оленка14 - Неділя, 24/07/2011, 14:29 |
|
| |
Pocя | Дата: П`ятниця, 29/07/2011, 16:10 | Сообщение # 116 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| "Солянка на зиму
3,5 кг капусти 0,5кг моркви(потерти на тертці) 0,5 кг цибулі 200гр олії посолити до смаку Капусту порізати, посолити і віддусити. Додати 50гр цукру, 50гр оцту, 250гр томатної пасти або 0,5л томату і тушити 25хв + 2л відварених грибів і ще тушити 20хв. На дно банки: перець горошком і лавровий лист. Банки накладати не дуже повні. Стерилізувати 1л банку 30-40хв.
|
|
| |
Улянка | Дата: П`ятниця, 29/07/2011, 23:49 | Сообщение # 117 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| "Солянки на зиму-1":
1 відро опеньок, 4кг свіжої капусти, 1,5кг цибулі 1кг моркви, 2кг ратундри. Відварити опеньки 1год. Потушити посічену капусту, цибулю та потерту моркву. Ратундру-прокип"ятити.
Маринад: сіль до смаку, 150гр оцту, 0,5л олії, 300гр томату або пасти, 200гр цукру.
Все змішати, викласти у банки, стерилізувати 30хв.
s
|
|
| |
Леся | Дата: Субота, 30/07/2011, 18:03 | Сообщение # 118 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Приїхала я сьогодні з відпочинку і застала таку картину:Побахкала моя кабачкова ікра ,правда не вся.Хотіла ще закрутити то тепер не знаю що робити?
|
|
| | |
Леся | Дата: Субота, 30/07/2011, 18:59 | Сообщение # 120 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Quote (оксанка) Я закривала по Оленчиному рецепту теж , то стоїть, вроді нічого залишилося трошки , то я так думаю з’їмо. Правда смак супер, Дякую за рецепт А ти його в цьому році закривала??? Та мені теж смак дуже сподобався.І я вже дякувала за рецепт,але чому так сталося не знаю
|
|
| |
|