В гості до Ірини
 Закуски - Сторінка 9 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Закуски
ОляДата: Вівторок, 05/04/2011, 22:56 | Сообщение # 121
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Дівчата, ще хотіла про авокадо поговорити. Я його дуже люблю і всі мої теж. Воно в нас в продажу, як огірки, помідори. І не дороге. По долару, по 60 центів, а то і 2 за долар. Так що, не екзотика. В Україні, думаю, дорого і не всі можуть собі дозволити. А авокадо - дуже корисний овоч/ фрукт. Скоріше, його причисляють до фруктів, але в мене то овоч, бо їсться солоним. happy Авокадо дуже калорійне. Десь з 250 кал на 100г продукту. Як у Зорянчиних грінках, більш за все йде з чимось іншим для намазок на хліб - з майонезом, зі сиром, з філадельфія-сиром, з консервою з тунця, з креветками. Приправи самі різні. Додають авокадо в салати, салатні коктейлі. Доречі, дуже простий салат з порізаного авокадо, порізаної м"якоті скумбрії хол. копчення, дрібненько посіченої білої цибулі і заправлений майонезом. Спробуйте зробити на якусь забаву - не пожалієте! Але одне правило для авокадо - його відразу треба збризкувати свіжим лимонним соком, бо зчорніє і не буде виглядати їстивним. І саме головне забула сказати. Авокадо повинне бути стигле. Як натиснете, то відчуєте, що воно м"ягке. Це і є стигле. Але не каша, бо то перестигле. Якщо ви купили тверде, як камінь, то заверніть просто в цупкий папір, або фольгу і залишіть, щоби дозріло. Тоді користуйте. wink
 
Оленка14Дата: Середа, 06/04/2011, 09:22 | Сообщение # 122
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Оля ! Дякую! Скільки цінної інформації! Тепер буду знати! wink Колись купила - і неудачно. Тепер розумію чому! happy
 
ОляДата: Середа, 06/04/2011, 09:36 | Сообщение # 123
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Нема за що. Рада завжди поділитися тим, що сама добре знаю.
 
оксанкаДата: Середа, 06/04/2011, 09:42 | Сообщение # 124
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Оля, Я зовсім не часто купую авокадо.. wink але Ваша інформація для мене цікава, Дякую!!! happy happy happy

 
Зоряна9810Дата: Середа, 06/04/2011, 10:08 | Сообщение # 125
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Оля, я наразі оди тільки раз купляла авокадо і мені воно дуже сподобалось, а тепер маючи таку велику інформацію про те як його їсти, авокадо буде в мене трохи частішим гостем

 
TalochkaДата: Середа, 06/04/2011, 11:40 | Сообщение # 126
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Олю, дуже дякую за таку рекламу і цінну інформацію про авокадо. Я все ніяк не підступлюся до цього овоча. Ти маєш рацію: хоча в супермаркетах у нас він теж уже давно продається, але все ще лишається екзотикою. Та й ціна звичайно трохи стримує. wink Але завдяки твоїм порадам тепер принаймні буду знати, як вибирати авокадо.

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: Середа, 06/04/2011, 16:07 | Сообщение # 127
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Дякую,Олю.Але якби там не було думаю що авокадо то на любителя.

 
ОляДата: Середа, 06/04/2011, 20:30 | Сообщение # 128
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Дівчата, рада, що вас всіх зацікавила авокадом. Може хто ще не пробував, той захоче спробувати. І воно того варте, повірте. Бо дуже корисне.

А щодо того, що на любителя, то я згідна. Навіть знані нам овочі не всі люблять. Моя мама, наприклад, не переносить ніякого перцю( так званого болгарського), ні страв з ним.
А я ще ніяк не звикну до смаку кінзи, сілантро, як тут воно зветься. А от базилік вже полюбила. smile

 
РоксоланаДата: Середа, 06/04/2011, 21:46 | Сообщение # 129
Роксолана
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Та й ціна звичайно трохи стримує.

А я ще не пробувала авокадо.А скільки він коштує в вас?


я трохи нерозумна!
 
LILEJAДата: Четвер, 07/04/2011, 13:49 | Сообщение # 130
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Сирний крем
1 плавлений сирок
2 ст л сметани
зелень (за смаком).
В блендері добре перемішати сирок, сметану, зелень, також можна додати часник, шинку. Виходить ніжний і смачний сирний крем. Намащуємо на хліб і holiday .

Маса для бутербродів
100 г масла
100 г плавленого сиру
1 ст грецьких горіхів
2 ст л майонезу
2-4 зубчики часнику.
Добре перемішати розм'якшене масло, майонез і плавлений сир, додати подрібнені в блендері горіхи, пропущений через часникодавку часник.
Кусочки батону обжарити на олії з 2 боків до золотистої кірочки, намастити бутербродною масою і смакувати!


 
оксанкаДата: Четвер, 07/04/2011, 14:01 | Сообщение # 131
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
LILEJA, Дякую за гарні рецептики для бутербродів!!! wink biggrin biggrin biggrin

 
РосяДата: Четвер, 07/04/2011, 14:45 | Сообщение # 132
Гурман
Группа: Своя людина
Сообщений: 107
Статус: Offline
Quote (LILEJA)
Сирний крем

Quote (LILEJA)
Маса для бутербродів

Щось має бути дуже смачно! Дякую за рецепт! flower


 
Зоряна9810Дата: Четвер, 07/04/2011, 14:55 | Сообщение # 133
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (LILEJA)
Маса для бутербродів

має бути смачно
от останнім часом замітила що все більше стає популярним додавання горішків грецьких до страв...


 
МусічкаДата: Вівторок, 12/04/2011, 19:35 | Сообщение # 134
Мусічка
дегустатор
Группа: Особливі
Сообщений: 44
Статус: Offline
Сьогодні пропоную
Торт з курячого філе
0,5 кг курячого філе і 2 цибулини перемолоти,
тоді додати 3 яйця, 1 пачку кефіру, 2-3-4 ст. л. муки, 1 ч.л. порошку до печива, сіль, перець.
З мукою коригуєте собі самі,, бо і мука різна буває і в ложку як набереться.
Випікаєте налисники. Отут і побачите, якщо муки замало, то вони будуть рватися при перевертанні.
Для начинки:
300 г печериць відварити
2 морквини потерти на великій терці
2 цибулини порізати
Моркву з цибулею потушити на олії(олію віддушити), додати до грибів, трошки посолити і поперчити.
Випечені налисники мастити майонезом і перекладати начинкою. Зверху затерти сиром.
 
РосяДата: Вівторок, 12/04/2011, 19:49 | Сообщение # 135
Гурман
Группа: Своя людина
Сообщений: 107
Статус: Offline
Quote (Мусічка)
Торт з курячого філе

Як прочитала то аж слюнки потекли. Яке же то повинно бути смачно!!! Дуже дякую за рецепт!
applause flower


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024