В гості до Ірини
 Несолодка випічка - Сторінка 7 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Несолодка випічка
ir71Дата: Неділя, 24/01/2010, 10:00 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Солодка випічка,торти знаходяться в закритому форумі

Каталог


Піца
Лангоші
Картопляний кіш
Піта
Мафіни з твердого сиру
Листкове тісто
Хачапурі
Лавашні чебуреки
Картопляники
Сирно-грибні завитки
Пісні пончики
Пиріжки з капустою
Пісні кіфлики
Перемячі
Піца зі сиром та шинкою
Пиріг із смаженими овочами та сиром «фета»
Піца від цукерочки
Равлики з баклажанами
Пиріжки з картоплею
Пиріг з молодою капустою і сиром
Ледачі ростергаї
Киш з куркою і грибами
Ліниві чебуреки
Хліб заварний
Гуцулята
Наливний пиріг з капустоювід ані
Хліб з червоним вином і червоною цибулею
Піссаладьєре (Pissaladière) - прованська піцца
Тісто на піцу від Ані
Сирний пиріг від Мусічки
Пиріг з грибами від Мусічки
Пиріг з капустою від Талочки
Корзинки солоні
Солоний пиріг з сиром та зеленим горошком
Тісто на піцу від Улянки
Піца від Яринки
Піца від Тані Павлик
Пиріжки від Ксюшки
Овочевий пиріг
Пиріг Маркіз від Ксюші
Піца від Ксюші
Тісто на пиріжки від Ксюші
Пиріг "Очі дракона"
Пармезанове печиво
Пиріг з мясним фаршем
Пиріг невістки
Кіш
Хліб з цукіні і сиром
Паляниця з цільнозернового борошна з інжиром, блакитним сиром і медом
Картопляні локші
Грузинські лобіані

Індійський хліб
Пиріжкове тісто на кефірі.
Томатно житній хліб
Рибний пиріг
Сирні коржики за 5 хвилин!


 
ir71Дата: Четвер, 24/02/2011, 15:38 | Сообщение # 91
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Наталю,ти нас такими смакойликами балуєш.На хліб налюбоватися не можу!!!дякую за чудовий рецепт!!!

 
TalochkaДата: Четвер, 24/02/2011, 15:43 | Сообщение # 92
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Піссаладьєре (Pissaladière) - прованська піцца

Це традиційна піцца Ніцци, товсті, насичені шматки якої можна зустріти в магазинчиках на кожному кроці у кожному містечку в кафе і навіть на ринках. Солодкуватий від карамелізованої цибулі, солонуватий від анчоусів і пікантний від оливок, цей пиріг можна подавати теплим, холодним або гарячим, відразу з духовки. Увесь секрет - в цибулі. Важливо, щоб вона стала абсолютно м’якою перед тим, як її карамелізувати.

Тісто:
5 г сухих дріжджів
30 г цукру
300 г теплої води
500 г борошна
3 ст. л. олії
сіль

Активізувати дріжджі, змішавши їх з 30 г цукру та 300 г теплої води. Накрити і поставити в тепле місце на 20 хв.
Просіяти борошно в миску, додати дріжджі, олію, замісити тісто. Додати сіль, добре вимісити, накрити, поставити в тепле місце на 1 год. Тісто повинне збільшитися вдвічі.

Разігріти духовку до 180° С.

Начинка:
1 кг цибулі
5-6 зуб. часнику
5 ст.л. оливкової олії
80 г води
1 ч.л. солі
1 ч.л. цукру
15 солених анчоусів
15 чорних оливок, порізаних навпіл
пригоршня каперсів
чорний перець

Цибулю нарізати соломкою, часник - тонкими пластинками. Викласти їх у сковороду, додати 5 ст.л. оливкової олії, 80 г води, 1 ч.л. солі і 1 ч.л. цукру, щільно закрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до м’якості (хвилин 10). Зняти кришку, збільшити вогонь і смажити цибулю, помішуючи, поки вона не набуде кольору карамелі, і вся рідина не випариться (прибл. 15 хв).

Формування:
Тісто обім’яти, розділити на дві частини (у мене була одна велика піцца), сформувати з кожної пласт, викласти на змащену бляшку чи у форму. На тісто рівномірно викласти цибулю, на неї анчоуси хрест-навхрест, потім покласти у квадратики між анчоусами по оливці. Зверху посипати каперсами та чорним перцем.
Випікати при t 180 - 200 градусів 20 хвилин, поки основа не пропечеться, а зверху пиріг не стане золотавим.

Мої коментарі:
Цю піццу можна робити також на листковому тісті, але цього разу я пекла з дріжджового, яке, як завжди, замішувала моя хлібопічка. Тіста вийшло багато (а піцца одна happy ), тому я би назвала її скорше фокаччею з начинкою. (Все-таки я би радила ділити тісто на дві піцци. dry )
В начинку, як неважко здогадатися, я взяла синю цибулю, тому такий зовнішній вигляд. wacko
Анчоуси та каперси, по маленькій баночці, я минулої осені привезла з Австрії, тому вони у мене - продукти "цінні", і відповідно використати їх всі за раз мені сумління не дозволило, тому поверх цибулі у мене не решітка з анчоусів, а швидше її ріденькі прутики wink Ось так це виглядало перед випіканням:

Крім того, самі по собі анчоуси дуже солоні, з інтенсивним смаком, і я, якщо чесно побоювалась, що, якщо я переборщу, то їх смак переб'є все інше. Але дарма! В Pissaladiere такі полярні смаки вийнятково добре грають разом: солодкувата, карамельна цибуля разом з солоними анчоусами, плюс пряні маслини з каперсами - і все це на подушці пухкого дріжджового тіста - дають чудовий смак.
Смачного! smile


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Четвер, 24/02/2011, 15:51 | Сообщение # 93
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
котяра, ir71
Таню, Іринко, мені дуже приємно ділитися з вами своїми експериментами на кухні. Щиро дякую вам за такі приємні слова!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
УлянкаДата: Четвер, 24/02/2011, 18:22 | Сообщение # 94
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Цікавий рецептик!!! Я дуже люблю піццу, обов"язково спробую. Дякую за рецепт! smile

s
 
AntaliaДата: Четвер, 24/02/2011, 18:33 | Сообщение # 95
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Наталочко, у тебе як завжди страви , які нічим не поступають ресторанним. І фото професійне...
 
ЛесяДата: Четвер, 24/02/2011, 18:48 | Сообщение # 96
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Наталя,твої страви можна назвати ЕКСЛЮЗИВ.Наприклад я ще таких рецептів не зустрічала.Молодець що ділишся знами .

 
TalochkaДата: П`ятниця, 25/02/2011, 13:43 | Сообщение # 97
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Улянка, Antalia, Леся, Дівчатонька, ви мене так перехвалюєте! А ділитися з вами рецептами мені дуже приємно!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
AntaliaДата: Понеділок, 28/02/2011, 15:49 | Сообщение # 98
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Тісто на піццу.
Відразу скажу, що з цього тіста я спочатку печу заготовки на піццу. А вже на спечені все решта намащую і накладаю. Потім ставлю в мікрохвильовку, сир розплавиться...і готова. ПІЦЦА ПО ЦЬОМУ РЕЦЕПТУ МЯГКА!!!!

1 пачка маргарини мягкої , 50 гр. дріжджів, 0, 5 л. кефіру, 2 яйця, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. соди, мука( щоб вийшло мягке тісто).
Кефір підігріти до літнього, і розвести в ньому дріжджі. Дати решту продуктів. Замісити мягеньке тісто. На 2 години в холодильник.
Тісто порізати на куски, і кожен розкачуємо на круглий пласт тоненький. Кладемо у форму , поколоти вилкою і печемо. Спечені коржі тримаємо в холодильнику.
Виходить приблизно з цього рецепту 6-7 коржів на круглій формі діам. 26 см. Можете для початку пробувати півпорції.

Сообщение отредактировал Antalia - П`ятниця, 29/04/2011, 20:22
 
ЛесяДата: Понеділок, 28/02/2011, 15:59 | Сообщение # 99
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
ООООООО,піцца вже є,а де Плов по китайськи??? biggrin biggrin biggrin

 
ЛесяДата: Понеділок, 28/02/2011, 18:10 | Сообщение # 100
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Аню! На за терпіння: wine flower



Сообщение отредактировал Леся - Понеділок, 28/02/2011, 18:11
 
МусічкаДата: П`ятниця, 01/04/2011, 20:43 | Сообщение # 101
Мусічка
дегустатор
Группа: Особливі
Сообщений: 44
Статус: Offline
Хочу поділитися підслуханим у варшавському автобусі рецептом пирога зі сирками. Печу його вже років 8.
Він смачний і сам по собі,і з борщем чи бульйоном.
Для тіста потрібно:
2 скл. муки
0,5 п. маргарини
3 ст.л. сметани
0,5 ч.л. соди з оцетом
Замісити тісто і розділити на дві частини,можна покласти в холодильник.
Для начинки беремо:
2-3 заморожені плавлені сирки потерти на великій терці(я беру 4-5 сирків,бо люблю, щоб начинки було більше)
2-3 більші цибулини порізати, залити кип'ятком, а потім холодною водою і пожарити на олії
3 яйця(сирі), трошки залишити,щоб помастити верх пирога
сіль
На бляшку розкачуємо першу частину, на неї викладаємо начинку і накриваємо другим куском тіста.
Мастимо яйцем і печемо до золотистого кольору.
 
ЛесяДата: П`ятниця, 01/04/2011, 21:06 | Сообщение # 102
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Ооооооооо,цікавенький закусочний пиріг.Спасибі за рецепт.

 
masikДата: П`ятниця, 01/04/2011, 22:26 | Сообщение # 103
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 906
Статус: Offline
Пиріг дійсно дуже смачний я теж такий печу , навіть сьогодні пекла.
 
ОляДата: Субота, 02/04/2011, 08:36 | Сообщение # 104
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Quote (Мусічка)
Хочу поділитися підслуханим у варшавському автобусі рецептом пирога зі сирками.

Мусічка, пиріг по опису має бути смачненький. Дякую за рецепт! flower

 
УлянкаДата: Субота, 02/04/2011, 14:56 | Сообщение # 105
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Мусічка, гарненький рецептик, дякую!

s
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024