Креми,помадки,начинки
| |
kcюшka | Дата: Понеділок, 12/12/2011, 23:15 | Сообщение # 61 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| БІЛКОВИЙ КРЕМ для прикрашання тортів на 3 білки 1 склянка цукру, 1 / 3 склянки води 1/3 ч л лимонної кислоти Розмішуємо цукор з водою в кастрюльці і ставимо на вогонь, білки відпочивають в мисці, міксер напоготові. Постійно помішуючи цукор доводимо до кипіння і не збавляючи вогонь періодично однією рукою помішуючи сироп починаємо другою рукою швидко збивати білки на максимальній швидкості (збили до стану пишної звурдженого по краях піни і залишили міксер, за 2 хвилини нічого з білками не відбудеться( а ще краще коли хтось може допомогти, тобто збивати білки коли ти будеш варити сироп)). Коли сироп починає ліниво булькати великими бульбашками можемо вперше спробувати ложкою вилити не велика кількість сиропу тонкої струечкой в чашку з холодною водою і помацати краплю, якщо м'яка то продовжуєш ще варити. Це буквально займає ще пару хвилин. Білки як правило вже збиті в тугу піну. Коли крапля вже у воді в черговий раз виллється в туго зліплюють кульку, то швидко знімаємо сироп з вогню. Він готовий, головне щоб не почав жовтіти і пахнути паленка і крапля не хрустко ламалася. Все, потихеньку виливаємо повільно в білки і збивати до тих пір, поки маса не починає збиратися на одному боці миски. Так, ще, коли сироп закипів, кидаємо туди 1 / 3 ч.л. лимонки. Збивати крем, поки він не охолоне! Це важливо! Ще важливо правильно зварити сироп. Від цього багато залежить. Пробуйте! Переваги в цього крему в тому, що в ньому 0% жиру а це означає що він не такий калорійний як масляний, а ще він дуже легкий і обємний.....ну і звичайно смачний!!!!!!!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 12/12/2011, 23:18 | Сообщение # 62 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (kcюшka) БІЛКОВИЙ КРЕМ для прикрашання тортів дякую,треба пробувати...треба вчитися
|
|
| |
kcюшka | Дата: Понеділок, 12/12/2011, 23:23 | Сообщение # 63 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Quote (оксанка) дякую,треба пробувати...треба вчитися Пробуйте, вчіться - не пожалієте, я робила і мені сподобався.
|
|
| | |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 13/12/2011, 14:27 | Сообщение # 65 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (kcюшka) БІЛКОВИЙ КРЕМ для прикрашання тортів цікаий рецепт, дякую! Quote (оксанка) треба вчитися вчитися ніколи не пізно! Quote (Antalia) А в мене крем є для прикрашання...але інший з ближніми треба ділитися!!!!!!
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 13/12/2011, 14:32 | Сообщение # 66 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Quote (kcюшka) БІЛКОВИЙ КРЕМ для прикрашання тортів Це тільки для прикрашання,як крем для промазки коржів він напевно не годиться???
|
|
| | |
kcюшka | Дата: Вівторок, 13/12/2011, 21:02 | Сообщение # 68 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Quote (Леся) Це тільки для прикрашання,як крем для промазки коржів він напевно не годиться??? Не можу сказати, не пробувала я лише прикрашала, ось........
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 17/01/2012, 12:03 | Сообщение # 69 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Крем "Мокре бізе"
4 білки 1 склянка цукру 1 пакетик ваніліну 1 / 4 чайної ложки лимонної кислоти
Білки злегка збити, додати цукор, ванілін і лимонну кислоту. Каструльку з цією сумішшю ставимо на водяну баню, коли вода вже закипіла, збиваємо міксером 10-15 хвилин. Коли на кремі з'являться міцні сліди від віночка (або крем збереться весь на віночках) знімаємо каструльку з вогню, збиваємо ще 3-5 хвилин. Замість ваніліну можна додати різні фруктові або алкогольні есенції. Крем для прикрас торта, добре переносить фарбування.
PS. коем дуууже смачний, щось середнж між пташиним молоком і зефіром.
|
|
| |
Poetka | Дата: Вівторок, 17/01/2012, 14:22 | Сообщение # 70 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Quote (kcюшka) Білки злегка збити, додати цукор, ванілін і лимонну кислоту. Каструльку з цією сумішшю ставимо на водяну баню, коли вода вже закипіла, збиваємо міксером 10-15 Не вдавалось мені на водяній бані збити білки до піків,вони нагріваються і не збиваються,пробувала не раз і ніяк.... Може є якась хитрість,може газ вимкнут,абощо??????Може білки майть бути з домашніх яєць????
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Роксолана | Дата: Вівторок, 17/01/2012, 15:10 | Сообщение # 71 |
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Quote (Poetka) Не вдавалось мені на водяній бані збити білки до піків,вони нагріваються і не збиваються,пробувала не раз і ніяк.... Може є якась хитрість,може газ вимкнут,абощо??????Може білки майть бути з домашніх яєць???? А в мене вийшло з першого разу!Може ти просто кладеш так білки,що вони торкаються кип"ячої води?То це точно не добре.Мають бути над водою.
я трохи нерозумна!
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 17/01/2012, 16:01 | Сообщение # 72 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Poetka) Білки злегка збити, додати цукор, ванілін і лимонну кислоту. Каструльку з цією сумішшю ставимо на водяну баню, коли вода вже закипіла, збиваємо міксером 10-15
Не вдавалось мені на водяній бані збити білки до піків,вони нагріваються і не збиваються,пробувала не раз і ніяк.... Може є якась хитрість,може газ вимкнут,абощо??????Може білки майть бути з домашніх яєць???? Quote (Роксолана) А в мене вийшло з першого разу!Може ти просто кладеш так білки,що вони торкаються кип"ячої води?То це точно не добре.Мають бути над водою. я білки і цукор легко збила без водяної бані до однорідної маси білої, а потім коли вода почала сильно кипіти поставила прямо в баняк з водою і так збивала, причому так міксер тримала що посудина з білками крутилась в воді. і вийшов крем з першого разу, я в принципі не очікувала такого результату. А білки брала магазинні.
Щоб крем вийшов потрібної рельєфності треба: 1. Безе обов'язково доводити до потрібної кондиції на водяній бані. а) збивати до тих пір поки крем не стане настільки густим, що при збиванні буде видно дно, тобто крем збереться до купи і на віночок. 2. Після збивання на водяній бані крем потрібно збивати до тих пір, поки він не почне блищати і стане по вигляду схожий на масляний. Якщо крем збитий правильно, то: 1. Крем на повітрі прихоплюється тільки через якийсь час. 2. Крем не тягнеться за шпателем при вирівнюванні.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 17/01/2012, 16:02 | Сообщение # 73 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Роксолана) .Мають бути над водою. Це напевно і секрет приготування!
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 17/01/2012, 18:36 | Сообщение # 74 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Згущене домашнє молоко,або згущенка в домашніх умовах
Потрібно: 1л. молока. Молоко повинно бути максимально свіже, якісне і максимально жирне. Цукор-300гр (виходить досить солодко) Приготування: у каструлю вилити молоко, всипати цукор, довести до кипіння. Варити на мінімальному вогні постійно помішуючи до загустіння. Приблизно 2 години. Ви самі побачите, як маса буде гуснути і придбає характерний, кремовий відтінок. Переливаємо в баночку і охолоджуємо. Врахуйте, що після охолодження маса стані рази в 4 густіше, ніж гаряча, тому не переваріть її. Зупиніться вчасно!. Якщо гарячу масу розлити в стерилізовані банки і закрити кришками стерилізованими можна зберігати тривалий час. Це смачно і ніяких ГМО і сторонніх домішок. Дуже підходить для тортів і тістечок, та й просто до чаю - дуже смачно! За рецептом вийде приблизно 500 -600гр. згущеного молока
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 17/01/2012, 19:18 | Сообщение # 75 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (ir71) Згущене домашнє молоко,або згущенка в домашніх умовах ну Іруся молодець і картинка в тему!
|
|
| |
|