Це власний авторський рецепт.Провірений вже кілька раз і доречі став улюбленим на багатьох сайтах.
Для тіста: 3 стакана муки з 1 пакетиком розпушувача 200 г сливочного масла 1/2 стакана цукру 2 пакетика ванільного цукру 4 жовтка Для сирної начинки: 1велике яблоко 500гр мякого сиру 1пакетик любого пудинга 1ст л крохмалю,0.5ст жирних вершків 2 яйця,1\2ст цукру Для білкової маси:4 білка 2/3 стакана цукру 1 упаковка ванільного пудинга ,100 г тертого шоколаду
Духовку розігріти до 180 гр.Змішати у мисці муку,масло,цукор,ваніль,добавити жовтки і замісити мягке,еластичне тісто.Відірвати кусок(з кулак) і помістити в холодильник.А решта тіста розложити по формі,а на верх порізати яблоко дольками. Готуємо сирну начинку.Для цього сир прупустити через сито,добавити яйця,крохмаль,пудинг,цукор і жирні вершки.Все це збити до пишної маси. Готуємо білкову масу.Білки збиваємо на великій швидкості поступово додаючи цукор.В самому кінці додати порошок пудинга і легко вимішати. Викласти сирну начинку на яблука,потім білкову масу.А цей кусочок тіста що охолоджувався в холодильнику потерти зверху на білки.І всю цю красу посипати тертим шоколадом.Ставимо у духовку на 40 хв,до золотистого відтінку.Охолоджуємо і смакуємо.Смак неймовірний!!!!Як біла пухнаста хмаринка у роті...Спробуйте,непошкодуєте!!!
Спочатку натремо на досить дрібній тертці шкірку 5 апельсинів Витискаємо 1 ст. соку готуємо форму для випічки (це краще зробити на початку, тому що потім, коли тісто буде готове, його слід відразу виливати в форму): Дно форми покриваємо пекарської папером і змащуємо маслом.Беремо 7 яєць і відділяємо білки від жовтків. Білки поки прибираємо в холодильник, а в жовтки додаємо 1 ст. цукру і починаємо взбивати до тих пір, поки маса не збільшиться в обємі і не побілії.Додоаємо майже повну склянку апельсинового соку, натерту цедру апельсинів і 1 \ 4 ст. олії. Все перемішуємо. Коли маса збільшитися досить сильно, додаємо пів склянки цукру і збиваємо до тих пір, поки при нахилі посуду, маса не буде стікати по стінках в ємність до жовтків і додаємо половину білків і починаємо акуратно (рухами знизу вгору, від краю посуду до центру) перемішувати до однорідного стану Додаємо поступово 2 ст. борошна для випічки і так само акуратно все перемішуємо.Додаємо залишки білків і акуратно перемішуємо (акуратність потрібна для того, щоб білки не впали, і тісто вийшло повітряним і смачним) Як тісто готово,відразу ж (!!!!) викладаємо його у форму, ставимо тісто у вже розігріту духовку. 5 хв. Випікаємо при температурі 200 градусів і до готовності при температурі 170-180 градусів. Перші 20-30 хвилин духовку не відкривати.Готовність перевіряти дерев.паличкою (проткнути бісквіт і якщо до палички не прилипло тісто - готово) або натисканням на центр бісквіта (якщо він відразу ж приймає початкову форму - готовий). Кладемо його на рушник до повного охолодження. Не слід виставляти на холод.Розрізаю і отримую 3 коржа.
Крем збиті вершки зі чорним шоколадом і з жареним арахісом.
Рецепт бисквіту я взяла зі сайту http://povary.ru.Дякую Анюті за чудовий рецепт.
4 ст. борошна 4 ст.л. соняшникової олії 2 ч.л. цукру 1,5 ст.молока(сьогодні взяла сирватку) 3 яйця 0,5 пакету сухих дріжджів (або 30грамм свіжих) 1 ч.л.солі Замішую тісто як зазвичай Даю вистоятися. Обминаю один раз і ще раз піднятися. Тісто не дуже круте. Потім присипаю стіл борошном, викладаю тісто, трохи підминаю борошном. Відрізую смужки і ріжу на шматочки. Викладаю рядами на столі. Поки усе виклала, вже перші підійшли і починаю їх начиняти. Начинка-у мене густе повидло,а можна мак перетертий з цукром,або яблука.
Ліплю маленькі пампушки, в діаметрі сантиметрів 3-4. Вони в процесі жарення стають більше. Смажу в пательні у великій кількості олії. Олія повинна добре підігрітися, пиріжки опускаю в олії і смажу час від часу перевертаючи.
Треба: 1кг картоплі,відварити і зробити пюре(сухе без води) 2 яйця муки,так щоб замісити мяке тісто яке не липне до рук.
До охолодженого пюре додаємо 2 яйця,муку і місимо мяке (нетуге!) тісто.З тіста формуємо жгутики,які розрізаємо по 2-3см в довжину.Варимо у підсоленому окропі 10хв після того як закипіли.Подавати можна зі сметаною,зі соусом.А у мене люблять із зажареною цибулею і з кислим молоком.Смачного!!!
180 г борошна Пів пакетика розпушувача 50 г вершкового масла тертий сир 150-180 г 4 ст. ложки сметани 0,5 ч. ложки гірчиці Паприка, чорний перець, білий перець Яйце (для змазування) Мак (для посипання)
Борошно з розпушувачем змішати, додати натерте на терці холодне масло. І перетерти у масляну крихту. У масляну крихту додати натертий сир і сухий спеції. Сметану змішати з гірчицею і додати в сирно-борошняну суміш. Замісити досить туге тісто. Якщо буде занадто сухе, додати ще сметани. Розділити тісто на 2 частин, скачати кожну в кульку, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Папір змастити маслом і тонко розкачати першу кульку в круг. Розрізати круг сектори. Змастити трохи збитим яйцем і посипати маком. Робити дірочки вилкою і відправити до розігрітої до 180 градусів духовку до рум'яного кольору (12-15 хвилин) Поки перша порція печеться, розкачати другу кульку і як тільки перші будуть готові, відправити до духовки другої порцію. Головне не пересушити!!!
Виходять дуже ніжні і смачні сирні штучки-трикутнички.Я хотіла трохи потішити своїх дітей і зробила у формі зірочок а для чоловіка –трикутнички.Необхідна умова при випічці цих трикутників –тісто має бути розкатане дуже тонко і їсти треба повністю холодними тоді вони хрустять як чіпси. З пивом, вином, молочком або просто так зникають в лічені хвилини!