В гості до Ірини
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 359 360 361 362 363 ... 425 426 »

Шоколадні кекси зі сирною начинкою

На тісто для кексів:
1 стакан борошна
1ст цукру
4ст л какао
1ч л розпушувача
1 ч л соди(погасити)
1 яйце
50мл олії
250мл окропу
 
Начинка:
150гр домашнього сиру
2-3ст л цукру
2ст л крохмалю
1 жовток
 
 
Готуємо начинку.Сир добре розтерти з жовтком та цукром.Якщо маса рідкувата то додати 2 ст л крохмалю.
 
Готуємо тісто на кекси.Спочатку змішуємо всі сухі компоненти-борошно,какао,розпушувач,соду та цукор.
Окремо змішуємо яйце з олією і вливаємо до борошняної суміші.Розмішати і влити стакан окропу при цьому швидко мішати поки маса більш менш не стане однорідною.Тісто виходить як магазинна сметана.
З допомогою ложечки наливаємо тісто у формочки для кексів.По 1 ст л тіста,далі по 1 ч л начинки і знову 1 ст л тіста.
Ставимо випікати кекси при 180гр 15хв.Коли суха палочка буде виходити з шоколадного тіста сухою,кексики готові.
Дуже смачно,спробуйте!!!
 
 

Детальніше  Вівторок | 11:53 |  Коментарів: (1)

Салат недільний

Смачний салатик,який часто готую по вихідних,тому й така назва.

Треба:
0.5літрової баночки маринованих грибів(у мене цього разу були печериці)
1 великий свіжий помідор
2 варених яйця
150гр твердого сиру
200гр вареної телятини
майонез

Все порізати великими кубіками,додати печериці і заправити майонезом.Смачного!


Детальніше  Вівторок | 09:48 |  Коментарів: (0)

Домашній шпондерок

Продукти для варки:
свинна грудинка-1.5-2кг
сіль 3ст л
перець горошком 6-7шт
лавровий листок-3шт
цибулева скорлупа
***

3-4зубця часнику
перець мелений(трохи білого і чорного)

Такий шпондерок готувала ще колись моя бабуся.Рецепт у нас давно і гарно прижився у нашій сім"ї.
Всі продукти скласти у кастрюлю,залити холодною водою,так щоб вся грудинка була покрита водою і дати закипіти.Проварити 15 хв.
Потім закутати все разом з каструлею у щось тепле(в покривало,одіяло) і хай воно там охолоджується 6-8год.
Далі дістати з росолу,протерти паперовими салфетками,натерти меленим перцем,вичавленим часником.Загорнути у марлю і покласти в морозилку на кілька годин.
А далі можна вживати з чим завгодно,з гірчицею,з хроном з аджікою.Смачного!!!!


Детальніше  Понеділок | 10:36 |  Коментарів: (6)

Рулет з фаршом та сиром

шматок м'якоті свинини(у мене шия свинна) - 600г
яловичий фарш(я додала трохи свинячого) - 200г
сир напівтвердий - 100г
яйце - 1 шт.
мелені сухарі - 50г
цибулина - 1 шт.
червоне сухе вино - 1 ст.

Фарш перемішати з меленими сухарями і сирим яйцем.
На дошці розкласти шматок свинини і відбити його через шар харчової плівки.
Поверх м'яса розкласти рівним шаром фарш, а потім натерти сир.
М'ясо згорнути рулетом і заколоти дерев'яними зубочистками або зв'язати нитками.
У сотейнику розігріти оливкове масло і підрум'янити рулет з усіх боків.
Цибулю нарізати кільцями і додати до м'яса.
Полити м'ясо вином і дати йому випаруватися, рулет час від часу повертати.


Детальніше  Неділя | 21:29 |  Коментарів: (2)

Журек або зупка по польськи

Колись у Польщі куштувала таку зупку "Журек" а тепер випадково натрапила на її рецепт на livejournal у Дани і спробувала відтворити цей смак що помятаю.
Дякую велике Дані за чудовий рецепт зупки і цитую її рецепт,а далі напишу свої зміни.

"В 1л гарячої води зварити дві - три картоплини, і розім’яти в пюре і залишити в відварі, дати закипіти, посолити, добавити білу сиру ковбаску(або сирі сосиски для грилю) довести до напів готовності, витягнути , порізати на кружечки і піджарити на жирі до рум’яного кольору, вернути назад в журек, добавити 250-300 мл журу і 2 ст.л житньої муки, дати закипіти, посолити, добавити трішки сухого часнику в гранулах. В тарілку наливаємо журек, на кожну порцію кладемо пів вареного яйця порізаного на великі кусочки, сметани, посипаємо майораном, перчимо.
Жур
До 0,5л теплої води добавити 2ст.л житньої муки, 2 кусочки черствого житнього хлібу, 2 шкірки хлібу грубого помолу( або просто 4 скибки житнього загалом) 2 зубця часнику і 1ч.ложку кмину. Поставити в тепле місце бажано в керамічному горщику або скляному, на 4-5 днів(перед використанням процідити.)
До журека можна добавити білих грибів(звичайно попередньо відварених), або копченої грудинки підсмаженої."

Отже почну з того що зупку я варила на сушених білих грибах.А замість ковбасок грилю дала копчену домашню ковбаску.Часник додала у готову зупку і відсунула з вогня,щоб аромат часнику залишився надовше.
Можливо я не відтворила смак чудової страви,яка у мене залишилась в памяті але мій журек вийшов чудовий і смачнющий.Дуже гарно нам смакував з піджареною кровянкою,або як у нас називають кишкою.Смачного
!


Детальніше  Субота | 22:36 |  Коментарів: (0)
Понеділок, 06/05/2024, 03:05
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024