В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Січень » 22

Маково-лимонний пляцок

 
 
1 стакан запареного маку
2 склянки цукру
2 яйця
1 стакан молока
100 кислого молока / або кефіру /
7 столових ложок розтопленного масла
цедра 1 лимона,сік лимона
1 столова ложка амонію / або розпушувача 2 ч. ложки /
не повна літрова банка борошна
Тісто має бути, як густа сметана ....
Візуально складається з 3 частин. Кожну частину окремо вилити в змащену маслом і посипану борошном, форму або деко
Спекти 3 коржа. Т духовки 180С.
Охолоджені коржі намазати будь-яким кремом. Я робила крем з лимоном.

 
 
Крем.
цедра 1 лимона
сік з цього лимона
300 гр молока
2 яйця добре розбити виделкою і змішати з молоком.
100 гр цукру
2ст. ложки. крохмалю
1 стол. ложка борошна
Всі сипучі перемішати.
Молоко з яйцями вливати в суху суміш і розмішувати до зникнення грудочок.
Постійно помішуючи на маленькому вогні довести до кипіння.
Зняти з вогню, охолодити.
Додати цедру і сік лимона, добре перемішати.

150 гр масла збити з
100 гр цукрової пудрою, з'єднати з заварним кремом. Крем готовий.Я додала чуть жовтого барвника для гарного кольору
 

Детальніше  П`ятниця | 16:35 |  Коментарів: (0)

Заливний язик (фарширований)

 
Інгредієнти на 1 яловичий язик:
·1 морква
·корінь петрушки
·1 цибулина
·2 яйця
·1 яловчина нога
·1 свиняча нога
·4-5шт курячих ніжок
·сіль за смаком ,перець
·лавровий листок
-4 зубчика часнику

 
 
 
Промитий яловичий язик покласти в каструлю з підсоленою морозної водою, додати нарізані уздовж коріння і цибулю, і дати закипіти.Позбирати піну і варити до готовності близько 2.5-3год.. Зварений язик витягти з бульйону і помістити у холодну воду, після цього зняти шкірку, остудити. На бульйоні, отриманому при варінні переважно роблять желе зі желатину.
Я варю бульон окремо.Для того гарно почищені ратиці свинини і телятини а такох курячі поставити на вогонь,щоб закипіли.Злити воду і знову набрати чистої води,дати закипіти,положити корінь петрушки,моркви,цибулю,лавровий листок,перець,сіль і варити на дуже маленькому вогні,до готовності тобто 5-6год,поки на поверхні бульону не утвориться тоненька плівка,схожа на розведений желатин.Проціджую,додаю розчавленого часнику,перець до смаку.
 
 
Після того як язик зварила,зняла шкірочку,гострим довгим ножем вирізаємо отвір на скрізь.Робити треба дуже акуратно,щоб не пошкодити сам язик і не розрізати там де нам не треба.Ось ту всю мякоть а також куряче філе(1 мале)пропускаємо через мясорубку.Додаємо сіль,перець до смаку і 2 розчавлених зубчиків часнику.А такох дрібно нарізані фісташки(вже мають бути обжарені,я купляла готові до пива)Всю цю масу добре вимішуємо і фаршируємо нею язик.
Після чого язик завертаємо у фольгу і запікаємо у духовці 30хв при 200гр.Даємо повністю охолонути.Нарізаємо тоненькими скибочками і заливаємо бульоном.
Дивиться надзвичайно а смачно!!!Самі спробуйте!

 

Детальніше  П`ятниця | 11:33 |  Коментарів: (0)
Субота, 27/04/2024, 13:43
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 64
Гостей: 64
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024