В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Січень » 19

Печиво"Зернятка кави"

 
Рецепт взяла в бугалтера Соні.Треба було десь подіти сир і ось попався рецепт цього чудового печенька.Дуже ароматне,пахне кавою.
 
 
 
 
 
1 ст.ложки розчинної кави
2 столові ложки гарячого молока
200 г масла кімнатної температури
200 г кремчіз кімнатної температури(я взяла домашній 150гр+3ст с метани)
1 ст. темного коричневого цукру
1 пач.ванільного цукру (10 г)
2 +1 / 2 ст. муки
1ч л розпучувача
3 столові ложки какао
Духовка -185-190 гр
2 дека-вистелити папером для випічки

1.Розчинити каву на гарячому молоці.Дати охолонути
2.В міксері (насадка "гітара") на середній швидкості збиваємо масло і сир-1 хв.
3.Добавляем цукор, ванільний цукор і каву.Збиваємо 1хв.
4.Знижуємо роботу міксера на найменшу швидкість і додаємо в миску борошно і какао.Перемешуємо тільки до отримання однорідної маси
5.Мокрими руками скочуємо тісто в кульки діаметром 3 см, злегка надаючи їм овальну форму.
6.Кладем печиво на лист на відстані 2.5-3 см один від одного.
7.Зубочисткою з діагоналлю робимо "надрізи" і таким чином отримати подібність з кавовими зернами:)
8.Випікаємо 10-12 хв.
9.Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і смакуємо з кавою або чаєм.
 

Детальніше  Вівторок | 22:21 |  Коментарів: (0)

Кекс з кавовою начинкою

 
Тісто:
1 і 0.5стак борошна
0.5стак цукру
1 пакет порошку до печива
1 велике яйце
1 стакан звичайного йогурта
3 ст л розтопленого вершкового масла
Ванілін

Начинка:
1/3стак цукру
2ст л розчинної кави
1 і 0.5ч л кориці

Помадка:
2 ч л розчинної кави
2ч л сметани
50гр шоколаду

 
 
 
Нагріти духовку до 170гр.форму застелити бумагою.
Начинка:в окремій посудині змішати цукор,суху каву і корицю
Кекс:В іншій посудині змішати муку,цукор,порошок і ванілін.Окремо в іншій мисці змішати яйце(трохи збити),йогурт,масло.Зєднати дві маси і перемішати.У форму викласти частину тіста далі посипати начинку і знову тісто.так можна зробити кілька раз.Пекти 30хв до сухої палички.Повністю остудити і полити помадкою.
Помадка:у сметані розтопити шоколад і розчинити каву але не кип’ятити.
 

Детальніше  Вівторок | 22:19 |  Коментарів: (1)

Ліниві зрази

   
 
 
       
 
Треба:
5-6картоплин
Пів стакана вареної гречки
350гр фаршу(мішаний)
2жовтки
1 яйце до фаршу
На кінчик ножа мускатний горіх
3-4 зубчика часнику
Борошно
Олія
Сіль
Картоплю відварити і ще гарячу розім'яти в пюре. Перемішати з жовтками і гречкою. Приправити. Петрушку посікти. М'ясний фарш, яйце і сухарі і перемішати. Приправити сіллю, перцем та мускатним горіхом та вичавленим часником. Фарш викласти на прозору плівку. Зверху покласти картопляну масу, закочуючи плівку з поздовжньої сторони, згорнути рулет і охолоджувати в холодильнику мінімум 1 ч.(я поклала в морозилку на 30хв)
Рулет нарізати тонкими скибочками, зробити котлети, кожну обваляти в борошні(я використовую кукурудзяне) і обсмажити в олії.
 
 
 

Детальніше  Вівторок | 19:26 |  Коментарів: (0)

Угорський струдель

Рецепт тіста Ось тут
Начинка:
200гр дом.сиру
3ст л цукру
1 яйце
2ст л манки
Сік з одного лимона і цедра
1кг яблук(у мене пополам яблука+груші)
1ст л манки на яблука.
1ст л кориці
 
 
 
 
Сир добре збити зі рештою продуктів,додати цедру і сік лимона. А яблука нарізати пластинками і чуть присипати манкою та корицею.

Тісто розкачати тоненько і змащену форму викладати шарими:
Тісто-сир-яблука-тісто.У мене включилась фантазія і я по трохи давала сир-тісто-яблука-сир-тісто,тобто закручувала у довільному порядку.Верхній шар має бути тісто.
Поставити в духовку на 50хв при 160град.
Повністю охолодити і присипати цукровою пудрою.Смачного!


Детальніше  Вівторок | 19:22 |  Коментарів: (0)

Сирник «Горіхова ватрушка»

 
Інгредієнти:
Для низу:
150 г печива шоколадного
трохи мелених горіхів
50 г вершкового масла
1 яйце
Маса для сиру
Сир 500 г вершкового сиру бажано домашнього
·1 чайна ложка ванілі
·80 г цукру
·2 яйця
·крохмаль 1 столова ложка
·1 пакет пудингу сметанкового
·3ст л сметани
·100 г горіхів (я брала звичайні грецькі)
Помадка
1 плитка молочного шоколаду з горішками
 
 
1.Печиво змолоти або розбити у блендері, потім змішують з розтопленим вершковим маслом і яйцем та горіхами.
2.Тортівницю діаметром 20 см викласти папером. Поставити на 30 хвилини в холодильник.
3.Всі компоненти для сирої маси змішати(крім білків) і заміксувати. В самому кінці додати збиті на тугу піну білки і легко вимішати.Всипати подріблені горіхи.(я додала ще чуть ізюму)
4.Все вилити у охолоджену тортівницю з коржом
5.Випікати в попередньо нагрітій до 160 градус духовці 45 хвилини. (у мене вийшла повна година)
6.Розтопити шоколад і покрити сирник.
7.Охолодити в холодильнику.
Рецепт взято з польського блогу http://cakemania.blox.pl
 

Детальніше  Вівторок | 19:16 |  Коментарів: (0)

Брауні з чорносливом

 
 
Якщо кому-небудь,хто ще не знайомий з брауневою випічкою, дати спробувати шматочок і запитати що це? – Нізащо не догадається, бо це не класичний пиріг, не тістечко, а щось на подобі тістечка картопля. Текстура виходить трюфельною, шоколадно-волога. Лише скажу - це неймовірно смачно! Ти кладеш в рот один шматочок, а рука тягнеться за другим
3 яйця
0.5стак цукру
100гр вершкового масла
150гр чорного шоколаду
120гр муки,2ст л какао
2ч л розпушувача
коняк або бренді-2ст л
ваніль,3-4ст л днібно нарізаного чорносливу 
Помадка:плитка шоколаду,3ст л сметани
Яйця збити з цукром до піни.Шоколад і масло розтопити і легко ввести до збитих яєць.Перемішати.Всипати муку з розпушувачем і какао.Все розмішати на малих оборотах міксера.Влити бренді і знову розмішати.
Вилити тісто у застелену папером форму а зверху дати намочений попередньо чорнослив(в горівці або коняку) і розмішати по поверхні.Пекти 30хв при 160гр.Паличка має бути з вологими крихтами.Не перепекти!!!
На горячий корж виливаємо помадку і даємо повністю остинути.
Можна зробити помадку.Для цього сметану змішати з шоколадом і мішати до повного розтоплення шоколаду.
 

Детальніше  Вівторок | 19:14 |  Коментарів: (0)

Мясні труфеля

 
 
 
 
У будь-який фарш (у мене був курячий і свинячий) додати дрібно порізані цибулину, декілька зубчиків часнику, вимочену в молоці і віджату булочку, поперчити, посолити, додати столову ложку майонезу і одне яйце. Добре перемішати, фарш не повинен бути рідким. Якщо таке трапилося, то додати трохи мелених сухарів.
Тепер беремо порцію фаршу, вкладаємо в середину намочений раніше чорнослив,в серединку ще горішок запихаємо і формуємо трюфель, обвалюємо у мелених сухарях і ставимо на деко, змащене олією або жиром. Випікати в духовці до зарумяніння при 180 *. Можна присипати тертим сиром.

Рецепт побачила на "Однокласниках"

Детальніше  Вівторок | 19:09 |  Коментарів: (0)

Жюльен в картопляних лодочках

 
 
 
 
 
Печериці (300гр)
вершкове масло (100гр)
цибуля 2шт
сметану (3 ст.л.)
тертий тв. сир (200гр)
6-8 крупних картоплин
Сіль,перець

Печериці порізати соломкою, покласти в пательню без масла і випарувати рідину, додати вершкове масло і порізану півкільцями цибулю.Все обсмажити до м'якості цибулі, додати сметану , посолити і проварити 10 хв. Додати тертий тв. сир перемішати і вимкнути вогонь. 6-8 крупних варених картоплин розрізати на 2 частини і повирізувати середину у формі човника, наповнити жюльеном, посипати тертим сиром,викласти в змащену маслом форму. Запекти в духовці 200 гр.Посипати подрібленим часничком і зеленю. СМАЧНО!

Детальніше  Вівторок | 19:05 |  Коментарів: (0)

Мясний рулет з омлетом

900 грамів перекрученого м'яса (я брала використала філе індика(600гр) і свинину(300гр))
1 сире яйце
скибочка білого хліба без кірки (замочити в молоці)
сіль, перець за смаком
Додала багато тертої цибулі(3шт) і головку часника,зелень.
Для начинки взяла перепелині яйця(цілі) і жарений омлет з 3 яєць.А решта все робила по рецепту Наталі.
Ділюся з вами бо можливо комусь моя ідея пригодиться.Дуже вже смачний получився «заєць»
 

Яйця і зелень дрібно порубати, змішати в мисці. На столі розстелити харчову плівку 2-3 шара, посипати її рясно сухарями, руки змочити водою, викладати по-троху фарш і трамбуючи руками зробити пласт, зверху розподілити начинку, покласти декілька шматочків масла. Обережно, підтримуючи плівку за край скрутити рулет, краї защипнути. На деко покласти папір або фольгу, змастити його маслом і трохи присипати сухарями, перенести рулет, укласти швом вниз(робити це потрібно обережно) Запікати рулет при температурі 200 градусів 50-60 хв. Потім трохи остудити і порізати гострим ножем.
 
 
 
Ідею я взяла в Натоньки на форумі Дрімфуда.Дякую їй велике за чудовий рецепт.

Детальніше  Вівторок | 19:00 |  Коментарів: (0)

Торт "Екзотика" (фруктово-бисквітний)

Кокосовий бісквіт
3яйця
3ст л цукру
2ст л муки
1ст л розпушувача
2ст л кокосової стружки
Крем:
250гр сиркової маси
1 стакан вершків(33%)
1 фруктова галаретка
маленька баночка консервованих персиків
На оздоблення:фрукти(у мене ківі і мандарин)
1 пакетик желе для тортів

Яйця збити з цукром до білої піни.Всипати муку,вимішану з розпушувачем і кокос.Легко,методом складання вимішати і відразу у гарячу духовку.Пекти бісквіт 20хв,або до золотистого.Остужувати в духовці.Розрізати на двоє.
Пропитати бісквіт сиропом з консервованих персиків.
Крем.Збити вершки і додати сиркову масу,продовжувати збивати.Ввести розведену раніше(у малій кількості води або соку) і охолоджену галаретку.Ще раз вимішати.
Торт складати у розємній формі(у мене 22см).На нижній корж бісквіту виложити половину крему і нарізані пластинками персики.Далі другу половину крему(трохи залишити на верх коржа для того щоб фрукти краще трималися).І друга половина бисквтного коржа.На верх викладаємо фрукти.
Желе приготовити згідно інструкції і вилити поверх фруктів.Поставити торт в холодильник для повного застигання
 
 
Мої коментаріїї.Торт-супер.Але мої діти не дали йому застинути,тому на фото він ще "живий"

 


Детальніше  Вівторок | 18:52 |  Коментарів: (0)

Торт «Бананове око»

                           
 
 
 
Бісквіт:
- 5 яєць
- 180гр цукру
- 180гр борошна
- 3ст л какао

Білки збити в піну, потім добавити жовтки і цукор безперервно збиваючи. На завершення всипати борошно, просіяне з какао і делікатно вимішати ложкою. Тісто перекласти до промащеної жиром і форми,викладеної пергаментом. Пекти при темп. 180 . Ц. близько 35 хвилин
.Крем:
- 100гр горіхів мелених
- 1/2 скл. молока
- 0.5ст цукру пудри
- 150гр масла
- 2 великі банани
Горіхи облити киплячим молоком і остудити. М'яке масло розтерти з пудрою і акуратно вимішати з горіхами.
Бісквіт перерізати на половину уздовж довшого боку. Одну частину помазати грубим шаром крему, на середині зробити ложкою впадину і скласти в нім банани. Промазати рештою крему, і другою половинкою бісквіта. Весь тортик обмазати шоколадною або горіховою глазур'ю.Прикрасити по бажанню.
Рецепт запозичила на польському сайті ARABESKA
 
 

Детальніше  Вівторок | 17:32 |  Коментарів: (0)

Спрінг роллс або конвертики з лаваша

Тісто на лаваш рецепт ось тут в Натоньки.Можна самому спекти,я ж використала купований.
Начинка:Відварити куряче м'ясо, нарізати дрібно кубиками або перемолоти, додати 1ст.л. соєвого соусу, 2ст.л. олії, сіль, чорний і червоний мелений перець, промаринували.
Підсмажити ріпчасту цибулю на мінімальній кількості олії, додати зелений перець кубиками, підсмажити, додати гриби нарізані навпів, протушкувати, посолити, поперчити і додати курку разом з маринадом.Подержати кілька хвилин на вогні, додати дрібно нарізану зелень.Остудити.
Краєчки лавашиків намазати водою, покласти начинку, зкрутити в трубочки і смажити на олії до золотистого кольору.
 
                               
 
Рецепт підглянула на кукінгу в oblachko.За що їй дякую!

Детальніше  Вівторок | 17:28 |  Коментарів: (1)

"Свинячі ніжки"

300 гр. сиру
2 яйця
1 ч.л. соди
5 ст.л. цукру
2 ½ стакана муки
олія для фритюру
Змішати сир, яйця, цукор, соду, і, поступово додаючи борошно, замісити гладке, не липнуче до рук тісто.
Розділити тісто на 4 частини, з кожної скачати джгутик із загостреним кінцем. Ножем, від краю, відрізати невеликий шматок, таким чином одна сторона вийде загостреною. З обох сторін загостреною боку, за допомогою ножа, зробити невеликі насічки, під кутом
Обсмажувати невеликими партіями, в рослинній олії, так, щоб воно покривало вироби повністю.Можна холодні посипати цукровою пудрою
 
 
 
За рецепт велике дякую jazzinitup зі сайту jazzedcook.
Мої коментаріїї. М'яка, повітряна випічка, текстурою нагадує пончики.У мене так діти з під рук хватали що я не вспівала жарити.А сфотографувати їх то взагалі була проблема.Довелося кілька штук зховати щоб зробити фото.Спробуйте!!!

Детальніше  Вівторок | 17:25 |  Коментарів: (0)

Брауніз з грушами або вологий шоколадний торт з грушею

 
3яйця
0.5стак цукру
100гр вершкового масла
150гр шоколаду
120гр муки
1ст л какао
1ст л розпушувача
1ст л коняку
3 великих груші
1 шоколадка на помадку
2ст л дроблених горіхів для прикраси
Груші почистити і нарізати кубіками,трохи присипати какао.Яйця збити з цукром до білої піни.Шоколад з маслом розтопити і охолодити,а потім обережно влити у збиті яйця.Всипати муку з розпушувачем і какао і легко,щоб не порушити структуру білків,розмішати.
Додати до цієї маси нарізані груші і коняк ,акуратно вимішати.Влити у застелену бумагою форму і випікати 30хв.
Готовий буде тоді коли суха паличка зубочистка вийде з брауні злегка зі зволоженими крихтами.
Дати повністю вистигнути.Зверху залити розтопленим шоколадом і посипати горіхами
 
 
 

 
 
 

Детальніше  Вівторок | 17:23 |  Коментарів: (0)

Смажениця або мачанка з білих грибів

Назви у цієї страви багато.У мого чоловіка в дома в Карпатах називають цю страву смажениця,а у сестри,яка теж у Карпатах(з другої сторони гори)цю страву називають мачанка.А у нас у Львові це звичайна підливка.Але в любому випадку це надзвичайно смачна страва!
 
 
500 гр. грибів ( лісових білих), порізати і трохи відварити(бульон не виливати)
2 цибулини, дрібно порізаних
3 ст. л. борошна
1 стакан сметани
Суха петрушка, на смак
Лавровий лист
Чорний мелений перець і сіль за смаком

Обсмажити гриби і цибулю на вершковому маслі. Коли цибуля і гриби підрум'яняться, присипати борошном, розмішати ще трохи піджарити . Залити водою, помішуючи. У невеликій мисці розмішати сметану з невеликою кількістю бульйону і влити в каструлю. Додати суху петрушку і тушкувати 30 хвилин.
В кінці додати сіль і перець, лавровий лист, злегка проварити, всипати зелень і вимкнути плиту. Хай трохи настоїться. Подавати з млинцями.

Детальніше  Вівторок | 17:11 |  Коментарів: (0)

Салат з квасолею та сухариками

1 банка консервованої квасолі,або зварити попередньо намочену
1 цибулина,
1 морквина,
1 зубчик часнику
сухарики,
майонез,
зелень, сіль за смаком.
Викласти квасолю в салатник, цибулю з морквою обсмажити, змішати. Додати вичавлений часник.Сухарики додаємо перед самою подачею. Я їх робила сама з батону, а можна куповані"Компашки" (але смак інший у салаті)
Заправляємо майонезом-трохи, сіль, зелень на смаком!
 

Детальніше  Вівторок | 17:08 |  Коментарів: (0)

Салат «Гурман»

варене мясо з двох курячих стегенців
1 маринований перець
1 маринований огірок
1 баночка маринованих грибів(230гр)
1 баночка кукурудзи(маленька)
2 варених картоплі
Пучок зеленої цибулі
Майонез,перець
 
Картоплю і огірок порізати кубіками,а перець-соломкою,мясо курки порвати на волокна.Додати решту інгредієнтів і заправити майонезом.Смачного!

Детальніше  Вівторок | 11:36 |  Коментарів: (0)

Свиняча шийка, запечена з цибулею в соєвому соусі

 
 
·свиняча шийка 1,2 кг
·часник 3 зубчика
·ріпчаста цибуля 3 шт.
·італійські трави, сіль, перець мелений
·соєвий соус
Шийку нарізати на порційні шматки. Кожен шматочок нашпигувати часником. Ріпчасту цибулю нарізати великими кружальцями. У соєвий соус додати італійські травички. Кожен шматочок м'яса трохи посолити і поперчити за смаком. Потім вмочити свинину в соєвий соус з травами. Перекласти шматки м'яса в пакет для випічки, перекладаючи кожен шматок шаром ріпчастої цибулі.Рукав закрити з двох сторін, перенести на деко і поставити в духовку . Запікати при 180-200 градусах. За 10 хвилин до готовності відкрити пакет, випустити повітря і знову поставити в духовку . Готове м'ясо викласти на блюдо і подати до столу
Яке це мясо смачне,мені вам передати важко...хіба що фото вам розкаже
 

Детальніше  Вівторок | 11:33 |  Коментарів: (0)

Пиріг "Яблунева ніжність"

 
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 3 яєць
- 100гр вершкового масла або маргарину
- 1 ст ложки порошку до печива
-2ст л какао
-2ст л сметани
- 600-700 кг яблук
- 1 склянка цукру
- 1 пакет з вишневим желе(я немала то у мене ананасова галаретка)
-
Борошно просіяти порошком до випічки . Масло нарізати кубиками і посікти ножем з борошном. Додати яєчні жовтки і 4 столові ложки цукру. Швидко замісити гладке тісто. Розділити його на дві частини:більша буде біла,а менша-чорна.До другої додати ст л какао і 2 ст л сметани.Ще раз добре промісити і обернути у харчову плівку і в морозилку.А біле тісто розприділити по формі дека або тортівниці(22см)і зробити бортики.

З яблук видалити ядра і нарізати дрібними кубиками. Перекласти на сковороду з рештою цукром і смажити на повільному вогні, помішуючи, поки сік,що утворюється випарується. (я проварила лише 15хв.Це залежить від сорту яблук)
На тісто у формі розприділити підготовлені яблука.
Білки з дрібкою солі збити до твердої піни, наприкінці додати желе.Далі збивати. Піну, виложити на яблука.
Охоловше темне тісто з холодильника, потерти на терці великими отворами на піну.Пекти 40 хв при тем 180гр.Дати повністю охолонути.
Коли торт охолоне, можна ще й посипати їх цукровою пудрою.

Детальніше  Вівторок | 11:31 |  Коментарів: (1)

Млинці фаршировані

 
Прекрасний сніданок!!!
млинці:
2 яйця
1 ст. л. цукру
2 склянки молока
1 стакан води
ложка олії
щіпка солі і соди
борошно
для начинки:
сирокопчена ковбаска або шинка
тертий сир
яйця

Для приготування млинців змішати з допомогою міксера всі інгредієнти. Муки потрібно така кількість, щоб вийшло тісто як сметана. Потім випекти звичайні млинці. Готовий, обсмажений млинець викладаємо на сковорідку . На одну половину викладаємо частину начинки. Посипаємо тертим сиром.Розбиваємо сире яйце. Закриваємо другою половинкою та обсмажуємо млинці під кришкою. Білок і жовток повинні загуснути.
 
Для начинки я використалпа нарізану соломкою ковбасу,а можна тут фантазувати.І варене куряче мясо і жарені печериці і капусту та все що подобається.
Смачного!!!

Детальніше  Вівторок | 11:29 |  Коментарів: (1)

Шоколадний кекс на окропі

 
 
Цей рецепт давно гуляє просторами інтернету,а у мене руки якось до нього не піднімались.Занадто він мені здавався примітивним.Але сьогодні я напевно дозріла,бо захотілось чогось шоколадного.
Рецепт настільки простий,що навіть не треба задіювати кухонну техніку,але повністю себе оправдовує.Мягка ,волога шоколадна випічка.Спробуйте!

Треба:210гр борошна
1ст л з чубком розрихливача
1ст цукру
0.5стак какао
1ст л коняку або рому
1 велике яйце або 2 малих
1\3ст олії
1 стак окропу
Помадка:1плитка шоколаду розтопити з 2ст л сметани.
Для покращення(для кислинки)смаку я додала заморожені порічки до помадки

Змішати муку з какао,цукром,розрихлювачем.Додати яйце,олію,коняк.Все вимішати і влити окріп.Відразу розмішати(не довго) і у форму і в духовку.
Пекти 30хв.Неперетримати у духовці.Провірити зубочисткою на готовність.
Дати остинути і залити помадкою.

Детальніше  Вівторок | 11:26 |  Коментарів: (0)

Курячі мішечки з сюрпризом

 
Інгредієнти:(на 4шт)
куряче філе 2 шт.
печериці 4 шт.
сир 1 шматочок
налисник або омлет 4 шт.
сіль, перець

Куряче філе розрізати у вигляді книжки і гарненько відбити.Цілі печериці відварити в підсоленій воді.Вирізати з печериць ніжки.Сир нарізати кубиками,наповнити капелюшки сиром.Відбивну посолити, поперчити.Покласти на неї налисник або тонкий омлет.У центр укласти фаршировану печерицю.
 
Зібрати філе в мішечок, зав'язати білою ниткою і поверх можна зеленою цибулею.На сковороді розігріти олію, обсмажувати курку під кришкою близько 5-7 хвилин.Взяти вогнетривку форму, перекласти курячі мішечки і поставити в духовку , розігріту до 200 градусів. Запікати до готовності, близько 15 хвилин.Викласти готові мішечки на блюдо і подати до столу.
 

Детальніше  Вівторок | 11:23 |  Коментарів: (0)

М'ясні гніздечка

Інгредієнти:

фарш 500-700 г
білий хліб 3-4 шматочки
молоко 100-150 мл
яйце 1 шт.
цибуля 1 шт.
сметана 1-2 ст. л.
сіль, перець, спеції за смаком
вівсяні пластівці
яйце 1 шт.
сир 100 г
перепелине яйце 10шт
солодкий перець 1 шт.
зелень для прикраси
Хліб замочити в молоці, дати постояти. Дати хлібу гарненько розм'якнути.У посудину викласти м'ясний фарш, хліб, дрібно нарізану цибулину, яйце, посолити і поперчити за смаком, добре перемішати. Сформувати битки. Занурити кожен биточок в яйце. Потім у вівсяні пластівці. Розігріти на пательніі олію, викласти битки, зробити в них поглиблення і обсмажувати з одного боку до тих пір, поки денце не стане прожареним.
 
 
Перекласти гніздечка в вогнетривке деко.В кожне у серединку покласти зварене перепелине яйко. Перець нарізати кубиками і викласти в поглиблення до яйка.
Сир натерти і викласти на перець і яйце. Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку , Запікати до повної готовності фаршу.
Перекласти гніздечка на блюдо, прикрасити і подати до столу. Смачного!


 

Детальніше  Вівторок | 11:17 |  Коментарів: (0)

Перекладений ягідний кекс

2 стакани борошна (по 140 гр),
1 пак. розпушувача,
100 гр цукру,
250 гр вершкового масла
щіпка солі,
4 яйця,
1 велика чашка чорної смородини або іншої ягоди,замороженої
1.Масло ретельно розім'яти, додати цукор, розпушувач і, збивати 15-20 хв , помалу додати яйця
2.Коли маса стане гладкою, всипати борошно, сіль і перемішати
3.Готове тісто викласти в змащену форму, випкати при 170-180 градусах напротязі години
4.Кекс злегка охолодити, вийняти з форми і розрізати на три коржі
5.Зложити коржі один на одний, перемазати ягодами
6.Зверху кекс полити білою помадкою, або присипати цукровою пудрою
7.Для ягідної маси-велику чашку ягодів подрібнити у блендері-у мене була повністю заморожена, насипати трохи цукру ,зробити пюре і поки кекс печеться вийде гарного кольору ягідна маса.
 
 
 

Детальніше  Вівторок | 11:13 |  Коментарів: (0)

Пляцок "Аргентина"

 
На корж
2 яйця
1 склянка цукру
1 ст + 1 \ 4 ст.муки
Сода 1 ч.л.  або порошка до печива 2 ч.л.
Сметана 200 гр. 15%
2 ч.л. крохмалю з гіркою.
курага,або чорнослив або горіхи до смаку(у мене 1стак кураги)
На сирний корж
400гр м’якого сиру
0.5ст цукру
2 яйця
1 порошок пудингу
2ст л манки
2-3ст л сметани
1ч л порошка до печива
На крем
1стак жирної сметани
0.5ст цукру
1 плитка молочного шоколаду
Корж.Яйця добре збити з цукром, поки яйця збиваються погасити соду лимонним соком, в яйця додати крохмаль, не припиняючи збивати додати гашену соду, сметану, і борошно вимішане з розпушувачем. В кінці додаємо начинку різану курагу або чорнослив + горіхи.
Час випічки 20 хвилин, перевіряти на зубочистці, суха значить готове, не пересушіть коржі. Вони повинні бути пишні, ніжні.
Температура для випікання 180С.Випечений корж розрізати на двоє щоб отримати два коржі.Пропитати їх сиропом.
Сирний корж.Всі продукти гарно збити з допомогою міксера.Влити у застелену папером форму і випікати до золотистого кольору.
Крем.Збити сметану з цукром до пишної маси,ввести обережно розтоплений але негарячий шоколад і ще раз добре вимішати.
Перемазати коржі,дати пляцку добре відійти(добре на ніч) і смакувати з чаєм або кавусею.

Детальніше  Вівторок | 11:08 |  Коментарів: (3)

Пляцок "Стефанія"

Складники на тісто:

500гр пшеничного борошна
3/4 стакани цукру
200гр масла/маргарини
2 ст ложки меду
2 яйця
1 ч ложка соди

Складники на масу:

1 літр молока
3/4 стакани цукру (максимально)
200г масла/маргарини
1 ванільний
цукор
9 ложок манки
Пів стакана протертої смородини.
Всі складові тіста перемішати і вимісити мяке тісто. Поділити на 4 частини. Кожну з них розкачати і викласти на деко 32 x 22 см викладене папером до печива. Пекти до золотистого приблизно 15 хвилин в температурі 160 град.
 
Молоко закип'ятити з цукром і ванільним цукром а також маслом. Відставити і всипати кашу, енергійно мішаючи. Ще хвилину все це поварити, аж зробиться консистенція молочного киселю. Відставити і зачекати до повного охолодження. До крему можна додати віджатий лимон та цедру і це досконало оживить смак і не буде нудне.
Кожен корж помазати кислим мармеладом або повидлом - я промазала перетертою смородиною.
Далі зпечені коржі перекласти масою з манки.
Полити шоколадною глазур'ю. В мене вона зроблена з 100 г гіркого шоколаду, розтопленого у водній ванні з 125 г масла.Пляцок найкраще смакує на другий день, шари тіста м'якнуть, дається легше різати, маса не випливає на боки.

Детальніше  Вівторок | 11:06 |  Коментарів: (0)

Свинина "Полісся",запечена у горшику

Рецпт взяла зі сайту http://cook-recept.
 
 
500г свинини, 1 ст. ложка масла, 8-10 картоплин, 1 столові ложки борошна, 1 яйце, 1 болгарський перець,1 помідор,1 морква,1 баклажан, 2 цибулини, 1л грибого бульону
Свинину нарізати по три шматочки на порцію і обсмажити.
Сиру очищену картоплю натерти на тертці, покласти на сито, дати стекти рідини, додати сіль, борошно, яйця і перемішати. З отриманої маси сформувати колобки (4 штуки на порцію), й обсмажити. Обсмажену свинину покласти в горщик.Додати нарізані овочі:перець,цибулю,моркву,помідор(без шкірочки)баклажан(попередньо нарізаний і посолений для видалення гіркоти).На верх поскладати обсмажені галушки.
Залити процідженим бульйоном і пекти при слабкому кипінні до готовності овочів.У мене це час до 1години.Подавати з подрібленим часником і зеленю.

Детальніше  Вівторок | 11:03 |  Коментарів: (0)

Торт «Мадонна»

Для коржів:
2 ст.л меду
0,5 ст. цукру
2 яйця злегка збитих
140 г м'якого маргарину або масла
1 ч.л соди + 2 ст.л кефіру
2 ст. борошна
1,5 ст. борошна
Приготування коржів:
Змішати всі інгредієнти 1 групи і збивати на водяній лазні до утворення однорідної маси.
- Додати соду і збивати доки маса не вспіниться.
- Зняти з вогню і додати першу порцію борошна (2 ст.)
Добре розмішати і додати другу порцію (1,5 ст.)

Вимісити тісто так, щоб вийшла м'яка маса.(тісто зовсім не липне до рук)
Розділити тісто на 6 рівних частин і Розкатати коржі 20 см в діаметрі.
Випікати приблизно 10 хв. при температурі 250гр. не на змащеному жиром деку. Коржі повинні вийти світло-золотистого кольору. Вийняти з духовки і відразу ж обрізати краї кожного коржа, аби вони вийшли всі одного розміру.
Дати коржам добре остигнути. Потім перемазати начинкою і зверху шоколадною глазур'ю. Прикрасити за смаком
Для начинки:
150 г меленого печива ( «Марія» або щось схоже,я брала кавовий крекер)
150 г мелених горіхів (за вашим смаком)
200 г вершкового масла
1 банку (400 г) згущеного молока (неварене!)
2 ст.л, какао в порошку
1 ст. молока
Приготування начинки:
- Розтопити вершкове масло і змішати зі згушеним молоком, меленим печивом і горіхами.
- Додати молоко і какао в порошку.Розмішати гарненько і довести на невеликому вогні до кипіння.
Коли з'являться бульбашки, зняти з вогню, дати трохи остигнути і перемазати коржі.
Для шоколадної глазурі:
100 гр.шоколада
1ст л желатину
50 мл.вершків 33%
 

Детальніше  Вівторок | 10:58 |  Коментарів: (0)

Закуска "сирні трубочки"

 
1 упаковка плавлених пластинок сиру(я брала фірми PRESIDENT)
0.5ст мелених горіхів
майонез
Начинка.
50гр твердого тертого сиру
2 яйця
1 зубчик часника
сіль,перець,майонез

Готуємо начинку.Для цього тремо на дрібну терку всі складові начинки і заправляємо майонезом.
На пластинку сиру кладемо начинку і скручуємо трубочкою.Обмащуємо легенько майонезом і обкатуляємо в мелених горіхах.СМАЧНОГО!

Детальніше  Вівторок | 10:54 |  Коментарів: (1)

Закуска в огірках

Довгі огірки
Домашній сир
Часник,паприка,сіль,перець
Вершкове масло
Зелень
Кусочок маринованого перцю для прикраси

Огірки нарізати великими кусками і вибрати з допомогою ложечки ,серединку.
Сир добре перетерти з маслом(співвідношення сиру до масла- 2:1) на пишну масу,додати сіль,часник,паприку(все до смаку).Зформувати з тої маси кульки і вставити в огірок.Прикрасити можна чим завгодно.Я прикрасила дрібно нарізаним кусочком маринованого перцю.Подавати закуску охолодженою.

Детальніше  Вівторок | 10:52 |  Коментарів: (0)

Салат «Добриня»

 
4 середніх картоплини (варені)
1 баночка маринованих печериць(250гр)
1 маленька баночка горошку
Пучок зеленої цибулі
1 великий кислий огірок
Сік одного лимону
3-4ст л оліїї
Сіль,перець

Картоплю,огірок нарізати кубіками.Додати дрібно нарізану цибулю,горошок,печериці.Заправити все соком лимона і олією та добре вимішати.

Детальніше  Вівторок | 10:51 |  Коментарів: (0)

Запечений мясний рулет

Чотири великих свиних відбивні(сирі)
500гр мішаного фаршу
2тертих моркви
1 цибулина,1 головка часнику
1 яйце
1ст л желатину
Приправи,перець

До фаршу додати терту цибулю,вичавлений часник,1 яйце,сіль,перець і добре вимішати(руками).
У застелену пергаментом форму складаємо шарами.На дно дві відбивні,посолити,поперчити,чуть посипати желатину.Далі трохи фаршу,на фарш викладаємо рівномірно терту моркву.Далі знову фарш і знову посипаємо желатином і кладемо решта відбивних.Знову перець,сіль і решта желатину.Останній шар у мене з фаршу.
А ось тут невеличка поправка.Останній шар фаршу я мала розділити на двоє і дати шар з тушеного шпінату.На жаль я не знайшла його у магазинах,тому обійшла цей крок.А вигляд був би чудовим.
Накрити все фольгою і поставити запікати у духовку близько 1.5години.Після того як витягнете,поставити під прес до повного охолодження.
 
 

 

Детальніше  Вівторок | 10:49 |  Коментарів: (0)

Квасоля в томаті


Інгредієнти:
2 склянки сирої квасолі
2 морквини
1 червоний перець
3 столові ложки томатної пасти
1 столова ложка борошна
2 цибулини
рослинна олія
бульйон
 
Приготування:
Квасолю попередньо замочити на ніч. Вранці злити воду і відварити до готовності.
Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці і пригасити на рослинній олії, додати нарізаний кубіками перець,томатну пасту і борошно, все ретельно перемішати і залити невеликою кількістю бульйону. Протушкувати соус до загустіння і залити квасолю. Дати квасолі протушкувати 5-10 хвилин. Подавати в гарячому вигляді.
Я в кінці додаю дрібно нарізаний часник,для пікантності страви.


Детальніше  Вівторок | 10:47 |  Коментарів: (0)

Курячий шашлик на морквяній подушці

 
Куряче філе нарізати великими кусками і замаринувати у суміші йогурт(без цукру) і соєвий соус.Промаринувати все 2-3години.Насилити на палички.
На великий кусок фольги кладемо спочатку нарізану колечками моркву,далі складаємо шашличок і на верх знову викладаємо колечка з моркви.Акуратно загортаємо все у фольгу і ставимо на 1 год у духовку на маленький вогонь.За 10 хв до готовності фольгу відкрити і збільшити вогонь щоб шашлик зарум’янився.Смачного!!!

Детальніше  Вівторок | 10:46 |  Коментарів: (0)

Сирник без сиру

 
Складники:
- 5 яєць
- 1 стак цукру пудри
- 2 польські киселя(у мене з яблучним смаком)
- 1 ванільний цукор
- 1/2 стак. масла
- 2 йогурти(я брала «Живинку» з яблуком)
1 стакан жирної сметани
- бісквіти або печиво на дно форми(у мене крекер молочний)
50гр масла і 1 яйце(можна обійтися!)

Тортівницю (в мене діаметр 22 см) викласти печивом або бісквітами подрібленими і змішаними з 50гр масла і 1 яйцем..
Жовтки розтерти з 1/2 стак. цукру пудри. Додати йогурти,сметану, кисілі, масло і легко зміксовати. Білки збивати в піну, а кінці додати 0.5стак цукру пудри і ванільний цукор. Делікатно вимішати з масою йогуртові-сметанною і перелити до тортівниці.
Духовку нагріти до темп. 160-170 ст. Ц., внизу установити велику бритванку і наповнити її гарячою водою. Тортівницю вставити на грати над бляхою. Пекти близько 1 год. і 20 хвилин (я пекла 2години!). Вимкнути духовку і залишити сирник до того, щоб цілком охолонув.
Зверху полила розтопленою плиткою шоколаду з яблучним смаком.
Мої коментаріїї.Як бачите на фото,цей "сирник" ще гарячий,а я його вже розрізала.Діти не дали йому охолонути,бо такі аромати по хаті гуляли що встояти було важко.
Немає з чим порівняти смак цієї випічки.Просто тане в роті.Пухкенький сирник без сиру
 
 

Детальніше  Вівторок | 10:42 |  Коментарів: (1)

Слойки з ковбаскою

 
Пекла своїм хлопцям до росолу.Дуже смачне і симпатичне блюдо.
Листкове готове тісто тонко розкачати, нарізати смужки 2х30 см. На смужку покласти тоненьку пластинку ковбаси і загорнути рулетиком, кінець тіста загнути під готову трояндочку,скріпити зубочисткою. Випікати на змазаному листі, при 180 градусах 10-15 хвилин.
Ці тістечка можна пекти з грушами, нектарини, сливами.
Яблука брати з щільною м'якоттю, можна прокип'ятити в сиропі кілька хвилин, щоб при скручуванні НЕ ломались.Прі бажанні можна додати цукор на смужки тіста та фруктів, додати корицю.

Рецепт з угорського сайта.

Детальніше  Вівторок | 10:16 |  Коментарів: (0)

СМАЖЕНІ коржики з сиром та картоплею

ТІСТО
-- 125 мл кислого молока
- 1 яйце
- 2 ч л цукру
- 1 ч л солі
- 1 ч л розпушувача
- 1 ч л соди
- Близько 300 г борошна

- Змішати кефір з злегка збитим яйцем, додати цукор і сіль. Ретельно розмішати
- Просіяти частинами борошно, змішане з содою і розпушувачем
- Замісити м'яке еластичне тісто (не круте) .. викласти у змащену олією миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 1 годину
 
 
НАЧИНКА

- 200 г ЛЮБОГО твердого сиру
-картопляне пюре(без води)
- 1 ст л рубаної петрушки
- 1 / 2 ч л меленого чорного перцю
- 1 / 2 - 1 ч л сіль (за бажанням)

- Потерти сир на тертці. Змішати з зеленню. перцем і сіллю і додати холодне картопляне пюре

- Розділити тісто на 8 частин
- Розкатати кожну частину в диск товщиною 2 - 3 мм
- Викласти зверху начинку, розрівняти і накрити іншим диском , придавити по краях і обрізати зайве тісто
- Випікати на помірно гарячій сковороді на вершковому маслі по 3 хвилини кожен бік

Мої коментаріїї.Я робила без зелені бо немала в хаті.Головне дуже тонко розкачати тісто .Тісто замісила зовсім не круте трохи навіть прилипало до рук ,зато коржі вийшли дуже ніжні.Розкатувала тісто я на дошці змащеній олією.Мукою не підсипала.
Коржики видавлювала з допомогою блюдечка.

Детальніше  Вівторок | 10:14 |  Коментарів: (0)

ТОРТ СЛОЙОНО-ЯБЛУЧНИЙ.

Для торта 24-26см диам. на 8-10 коржів
Тісто роблю так:
250гр. маргарину або масла
1/2 склянки сметани
1 яйце
сіль щіпка
цукор 1 ст.ложки
коньяк (якщо є) 1-2 столові ложки
неповний склянку крижаної води
борошно - приблизно 3 склянки (0,5 кг)

Крем заварний250 гр м’якого масла ,
1стак пудри
Заварити муку на молоці або зварити 1 пудинг але молока дати на половину менше ніж зазначено.
Збити масло з пудрою і з завареною мукою або пудингом до пишної маси.При чому масло і пудинг мають бути однакової температури щоб масло не звернулось!
1.5кг кислих сортів яблук нарізати пластинками і проварити з 1стак цукру і 150гр води.Варити до прозорості (до 1 год а можна і менше,залежить від сорту яблук)яблук ,обережно помішуючи щоб не помнути яблука.Дати яблукам повністю остинути.


Тісто виходить в будь-якому випадку, і торт дуже смачний. Якщо є коньяк - раджу додати, тісто краще пузириться і у коржів з'являється тонкий аромат. Маргарин (масло), натерте на тертці швидко змішується з борошном
Яйце + сметана + сіль + цукор + коньяк + вода змішуються з борошно-масляною сумішшю.(у мене ніколи не доходить до води,я якось її минаю.Думаю що вона потрібна для склеювання тіста.Ви не спішіть її давати,а краше потім поступово доливати) Тісто швидко вимісити до пластичності. Туго наминати не варто. Зробити форму ковбасного батона й забрати в морозилку до тих пір, поки не знайдеться час спекти торт. Мінімум на півгодини.
Перед випічкою тісто дістати, трохи хай полежить.

Нарізати на круглячки. Розкатати тонко-тонко. Якщо на кухні жарко - що залишилося тісто краще прибрати в хол-к і діставати по одному кругляш на розкачування Наколоти виделкою і випікати при 200гр. в добре прогрітій духовці дуже швидко на сухому деко до рум’яності.
Перемазуємо торт.На корж крем,поверх крема яблука і знову корж.Добре притуснути!Торт виходить високим.Верхній корж можна намастити кремом без яблук і прикрасити по бажанню.
Щоб був смачним,торту треба добу настоятися в холодильнику.
 
 
 

Детальніше  Вівторок | 10:04 |  Коментарів: (2)

Дуже швидкі ПИРІЖКИ НА КЕФІРІ

1ст (250г) кефіру,
пів чайної ложі соди
пів чайної ложки солі,
1ст.ложки цукру,
4ст.ложки оліїї,
борошна,так щоб тісто було еластичне і не липнуло до рук.
 
Із зазначених продуктів замісити тісто і поставити на 30хв "відпочити". Поки тісто "відпочиває" зробити начинку.Начинка будь-яка, на ваш смак.Я робила з вареним курячим мясом.Ліпити пиріжки звичним способом,складати на деко швом до низу.
Змазати жовтком. Випікати в розігрітій до 180гр. духовці 30 хв.Можна пожарити на оліїї.Получилось швидко і дуже смачно!
 
 
Це ті самі пиріжки,але жарені на олії

Детальніше  Вівторок | 09:59 |  Коментарів: (3)

Солянка м'ясна

1,5 л м'ясного або кісткового бульйону, 500 г відвареного яловичого м'яса, 2 сосиски,500гр картоплі, 1 ст. ложка жиру, 1 ст. ложка томату-пасти, 2 цибулини,маленький качан цвітної капусти, 0,5 склянки сметани, 5 - 6 маслин або оливок, 0,5 лимона, 1 - 2 солоних огірки, сіль, кілька горошин чорного перцю, лавровий лист, 1 ст. ложка рубаної зелені петрушки і кропу.
З м'яса або кісток приготувати бульйон. Цибулю почистити, помити, нарізати соломкою, спасерувати на жирі з додаванням томату. Солоні огірки очистити від шкірки, нарізати скибочками. У киплячий бульйон покласти підготовлені цибулю,суцвіття капусти, солоні огірки,картоплю і дати закипіти, додати нарізані скибочками м'ясні продукти, потім - маслини або оливки без кісточок, сіль, перець, лавровий лист і проварити 5 - 7 хвилин. Якщо солянка вийшла не гостра, додати прокип'ячений огірковий розсіл.
При подачі посипати зеленню, в кожну тарілку покласти кружечок лимона і при бажанні сметану.
Мої коментаріїї.Я не давала оливки,бо у мене діти їх не люблять.У солянку можна давати любі мясні продукти:шинку,сосіски,варену ковбасу,варене мясо.Я ж додала варене мясо яловчини і мисливські ковбаски.Дуже ситне і смачне перше.
 

Детальніше  Вівторок | 09:57 |  Коментарів: (0)

Торт "ПІАНІНО"

 
 
Бисквіт на згущеному молоці
Склад: 3 яйця
1 стакан цукру
200 г молока згущеного
1 ст. густої сметани
3/4 ч. ложки соди(погасити лимоном або оцетом)
1,5 стакана муки
2ст л какао порошку
Яйця розтерти з цукром, додати молоко згущене, сметану, соду. перемішати. Всипати борошно. Розмішати. Виходить 3 коржі діаметром близько 20 см.(я зробила з цієї кількості два товстих і розрізала на тонші,лишнє забрала)

Крем:2 пачки дитячої сиркової маси(у мене була ванільна)
2 стакан жирних вершків 33%
0.5ст цукру
1 пачка желатину(15гр)
Крім того 0.5стак протертого маку,1 стакан вишень без кісточок(у мене морожені),пачка кавового крекеру «Світоч»,1 лимон,2 плитки чорного шоколаду «Рошен»

На просочування коржів-лимонний сироп.1 лимон нарізати кусочками і проварити у стакані води з 2ст л цукру.При бажанні змолоти все на блендері.
Збити вершки з цукром на тугу піну,поступово додавати сирки і збивати.Влити розведений охолоджений желатин і добре вимішати.Крем розділити на дві частини,більшу і меншу.До більшої додати мак і добре вимішати,до меншої-вишню і теж розмішати.
Крем з маком ще раз розділити на дві частини.

На дно розємної форми кладемо один корж,пропитуємо його лимонним сиропом і кладемо крем з маком одну частину,далі крем з вишнею і складаємо печення крекер горизонтально(тобто втикаємо його в креми,стоячи).Поверх крекеру знову крем з маком.Зверху накриваємо другим коржем.
Верх торта я змазала розтопленими на водяній бані двома плитками чорного шоколаду.Прикрасила розами з мастики
Розріз торта.

Детальніше  Вівторок | 09:54 |  Коментарів: (0)
Субота, 22/01/2022, 07:57
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [1963]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [54]

Copyright MyCorp © 2022