2 стакани борошна (по 140 гр), 1 пак. розпушувача, 100 гр цукру, 250 гр вершкового масла щіпка солі, 4 яйця, 1 велика чашка чорної смородини або іншої ягоди,замороженої 1.Масло ретельно розім'яти, додати цукор, розпушувач і, збивати 15-20 хв , помалу додати яйця 2.Коли маса стане гладкою, всипати борошно, сіль і перемішати 3.Готове тісто викласти в змащену форму, випкати при 170-180 градусах напротязі години 4.Кекс злегка охолодити, вийняти з форми і розрізати на три коржі 5.Зложити коржі один на одний, перемазати ягодами 6.Зверху кекс полити білою помадкою, або присипати цукровою пудрою 7.Для ягідної маси-велику чашку ягодів подрібнити у блендері-у мене була повністю заморожена, насипати трохи цукру ,зробити пюре і поки кекс печеться вийде гарного кольору ягідна маса.
|