В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Січень » 26

Тигр "Тигринятко"

Торт "Тигринятко"
 
 
В середині торт листковий-медовий з лимонний смаком(з кислинкою!)
 
Коржі:

50 г сл. масла
3 ст. л. меду
2 / 3 ст. коричневого цукру (або звичайного)
1 яйце
1 / 4 ст. молока
1 / 2 ч.л. соди
3 ст. борошна
дрібка солі

 

Нагріти на водяній бані масло, молоко, мед і цукор. Коли все розчиниться, зняти з вогню, вбити яйце. Окремо просіяти муку з содою і сіллю. Поступово додаючи, некруто замісити тісто (воно має лише не липнути до рук). Залишити його, накритим рушником, на 15 хв.
Розкатати тонкі (як для Наполеона) коржі, наколоти їх виделкою в декількох місцях (щоб не здувалися), і випікати за 5 хв (або поки не зарум'яняться) в розігрітій до 180С духовці.
Залежно від розміру торта, їх виходить 8-12 шт. Обрізати їх можна як до випічки так і після(я роблю це після)якщо тісто не перемісити, то воно не буде стискатися під час випічки.
Охололі коржі будуть твердими і хрусткими. Але просочившись кремом, вони стануть м'якими і пухнастими.
Окремо для просочування коржі я варила лимонний сироп(цедра 1 лимону+сік і +100гр води+100гр цукру)Все прокипятити 5хв і просочити цим сиропом коржі.
 
Крем.
цедра 1 лимона
сік з цього лимона
300 гр молока
2 яйця добре розбити виделкою і змішати з молоком.
100 гр цукру
2ст. ложки. крохмалю
1 стол. ложка борошна
Всі сипучі перемішати.
Молоко з яйцями вливати в суху суміш і розмішувати до зникнення грудочок.
Постійно помішуючи на маленькому вогні довести до кипіння.
Зняти з вогню, охолодити.
Додати цедру і сік лимона, добре перемішати.
Збити 250мл жирних вершків і поступово додавати заварну суміш.Крему виходить багато і він добре впитується.
Дати торту просочитися в холодильнику не менше 6 годин.
Зберігати в холодильнику до 5 днів або в морозилці до 1 місяця.
 
 
В розрізі показати не можу бо торт на замовлення.

 

Детальніше  Вівторок | 12:53 |  Коментарів: (1)

Закуска "Волохаті мочалки"

 
 
Треба:
Крекер солений(я брала «Ніжний» від Світоч)
Домашній сир(має бути мякий,без грудочок)300гр
1-2 зубчика часнику
1-2 ст л майонезу
0.5ч л паприки меленої(можна і менше,то до свого смаку)
Твердий сир 150гр
Маленьку пачку солених фісташок
 
 
 
Домашній сир пропустити через сито і вимішати з майонезом.Маса має бути схожою на крем-сир.Додати паприку,вичавлений часник і вимішати.Формуємо призму,в середину кладемо горішок фісташку.Обкатуляємо у тертому твердому сирі(на дрібній терці)і кладемо на крекер.Для того щоб краще було брати з тарілки,я використала зубочистки і фуршетні палички.
 

Детальніше  Вівторок | 10:41 |  Коментарів: (2)
Вівторок, 19/03/2024, 13:47
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024