"Вибрані шоколадні торти" ("Бібліотечка світової кухні") 2 стакана муки з розпушувачем 1/3 стакана какао 1 стакан цукру 200 г вершкового масла 250 г гіркого шоколаду, подрібнити 1/3 стакана теплої води 3 яйця
Духовку нагріти до 160 градусів. Змастити глибоку форму (23 см) розтопленим вершковим маслом Просіяти у велику миску муку і какао. У центрі зробити поглиблення. У середню каструльку налити воду, додати цукор, вершкове масло, шоколад і перемішувати на слабкому вогні, поки масло і шоколад повністю не розтануть і суміш не стане однорідною. Зняти з вогню. До сухих інгредієнтів додати масляно-шоколадную суміш і яйця і швидко і акуратно перемішати дерев'яною ложкою. Не перемішуйте довго! 5. Масу викласти у форму і випікати 1 годину або до тих пір, поки зубочистка не вийде чистою з тортика. Залишити у формі на 20 хвилин, потім перевернути на решітку
Мої коментарі. Якщо будете пекти не в силіконовій формі, треба викласти дно і борти папером для випічки і змастити папір маслом. Форма неодмінно має бути глибокою - тортик добре піднімається. А робити його дуже просто, ось тільки печеться він потихеньку. Шоколадна маса до забивання яєць не густа, після перемішування з яйцями стає в'язкою і збирається до купи, майже не залишаючи слідів на стінках миски. Стежите аби не пересушити кекс. В оригінальному рецепті кекс добре полити помадкою зі шоколаду.Але кекс настільки шоколадний що я обійшлася без неї
|