Для рецепта треба: - Мед - 200г - Цукор - 100г - Вода - 2 ст.л. - Кориця - 1-2 ч.л. - Гвоздика - 1 / 2 ч.л.(мелена) - Лимонна або апельсинова цедра (терта) - на смак - Мигдаль - 100г - коньяк - 2 ст.л. - Вуглекислий амоній - 2 ч.л. - Борошно - 500г - Біла або кольорова глазур - для прикраси.
Мед нагріти, змішати з цукром, подрібненими прянощами і меленим мигдалем, додати розведений у коньяку вуглекислий амоній і борошно, замісити гладке тісто і дати постояти 30-40 хвилин. Потім розкачати тісто в тонкий пласт, вирізати пряники різної форми, викласти на змащений олією лист і випікати. Прикрасити білою або кольоровою цукровою глазур'ю. Рецепт зі сайта готовим ру.
|