Схема роботи торта ,така сама як і ось ОСЬ ТУТ На цей раз використала шоколадні коржі і вершково-шоколадний крем зі жареним арахісом.
Рецепт тіста на коржі:
6 яєць 2 ст. цукру 2 ст. сметани 1 б. згущеного молока 3 ст. муки 8 ст. л. какао 1 пакетик порошку для випічки
Для просочення коржів: 200 г солодкої кави
На крем:
50мл жирних вершків
1стакан цукру
1 плитка чорного шоколаду
1 стакан жареного арахісу
Робимо тісто.Яйця добре збити з цукром до піни.Влити сметану,молоко і знову збити.Додати муку вимішану з порошком для випічки,какао.Тісто нагадує густу сметану.Випекти високий торт і розрізати його на кілька коржів.
Якщо так вийде що корж зверху спечений а в середині ні то варто накрити фольгою тортівницю з тістом і зменшити вогонь у духовці.
Робимо крем.Для цього збиваємо вершки до твердих піків разом з цукром.По трохи додаємо розтоплений охолоджений шоколад і знову збиваємо.
Змащуємо пропитані коржі кремом і посипаємо горіхами.Даємо торту настоятися 3-4 години а далі готуємо торт під мастику.
Для того окремо робимо масляний крем і обмазуємо торт.Після 5-6 год охолодження у холодильнику,торт можна прикрашати мастикою.
Тортик в розрізі
|