Рецепт хороший,провірений.Чебуреки получаються зовсім не жирні,а тісто тонке і хрумке.
Тісто: борошно - 2 склянки, вода - 3 / 4 склянки, горілка - 1 столова л, 1 яйце, олія - 1 ст л, сіль - 1 / 4 ч.ложки.
Начинка: фарш - 400г., цибуля – 1шт, кефір (або вода) - 100-125г., сіль, перець, спеції В окріп додати сіль і олію. Швидко заварити в окропі 2-3 столові ложки борошна, відразу розмішати міксером і дати охолонути. (Заварювання частини борошна зробить тісто м'яким і пластичним) В холодне тісто додати яйце і горілку, перемішати. Поступово додаємо борошно і замішуємо міксером, насадкою для густого тіста. Закінчити вимішування вручну, тісто не повинно липнуть до рук. Накрити тісто і забрати на годину в холодильник. Готуємо фарш. М'ясо пропустити через м'ясорубку разом з цибулею, додати сіль і спеції, кефір (воду). Добре перемішати. Скатати з тіста довгу ковбаску, нарізати шматочками, зі шматочків скачати кульки. З кульки розкатати тонкий коржик, кладемо фарш .Згорнути півмісяцем і защепити, щоб не залишилося повітря. У пательню налити олії на 2-3см., Почекати поки добре прогріється. Смажити на середньому вогні, з двох сторін.
Коментаріїї.У тісто додають горілку, щоб при смаженні входило менше масла. У фарш бажано додати кефір, він має чудовий властивість: пов'язувати сирий фарш і віддавати рідину після нагрівання. Якщо у фарш додавати воду, то обов'язково холодну. Якщо краї погано склеюються, можна змастити їх яєчними білками
Рецепт взятий зі сайту Однокласники,але я ним коритуюсь вже давно
|