200 г згушеного молока 250 г темного шоколаду, 1/3 або 1/2 ст. горіхів (на ваш вибір) 3 ст. лож. лікеру (у мене Бейліз)
Молочний або білий шоколад для обсипання(я використала просто кокосову стружку)
Горіхи обсмажити і дрібно розмолоти. Молоко добре нагрівати на водяній бані, додати поламаний темний шоколад і мішати до однорідності (маса буде досить густою). Зняти з вогню, додати лікер і горіхи. Добре вимісити і охолодити до кімнатної температури. Поки маса охолоджується, натерти на дрібній терці шоколад для обсипання і поставити його в морозилку (так легше вкачуватиме трюфелі). З маси скачати кульки, обваляти їх в шоколаді і покласти в паперову капсулу (не обов'язково,я використала фольгу). Шоколадна маса буде дуже пластичною, абсолютно не прилипатиме до рук, і робити кульки з неї дуже легко.. Готові цукерки поставити в холодильник. У закритому контейнері «трюфелі» можна зберігати 2 тижні. Смачного!
|