Вчора на одному з польських сайтів приглянувся рецепт піт.Я давно хотіла щось таке спробувати і ось сьогодні вирішила спекти
Піти в духовці Складники: 1 кг борошна, 1 і 1/2 ложки соди 1/2 літра кислого молока/кефіру/, 1 ч.ложка солі 2-3 яйця
До посудини влити кисле молоко і додати інші складники. Місити довго поки тісто буде мягке і пружне, розкатати на товщину 1,5 - 2 см і вирізувати тарілочкою круги. Пекти на деко в темперт. 170 гр,приблизно 15-20 хвилин, з обох сторін, аж поки не будуть рум'яні.
Фаршировані піти
Фаршировати такі булочки можна чим завгодно.Я зробила мясні. Для цього нам потрібно: 1велика куряча грудка 1болгарський перець 14стручка гострого перцю(можна обійти,якщо нелюбите гострого) 3-4зубчика часнику 2ч л мускатного оріха 12ч л кукурми 3-4ст л кунжуту сіль,перець 2ст л соєвого соусу
Куряче філе порізати тоненькими полосочками і обжати на розігрітій кукурудзяній олії.Через 2хв додати часник нарізаний пластинками і болг.перець та гострий нарізані дрібненькими кубіками.Все жарити весь час помішуючи.Додати приправи:кукурму,мускатний оріх,сіль,перець. Все це жарити 5-6хв,додати конжут і на більшому вогні прожарити ще кілька хвилин,поки кунжут не стане золотистим. Викласти все на тарілку і полити соєвим соусом. Піти надрізати,але недокінця.Начинити курячим мясом,додати зелень і поставити у мікрохвильву піч на 1хв,або у духовку на 10хв. Ось така собі гаряча закуска,яка добре смакує до першого або просто з кавою.
|