На корж 2 яйця 1 склянка цукру 1 ст + 1 \ 4 ст.муки Сода 1 ч.л. або порошка до печива 2 ч.л. Сметана 200 гр. 15% 2 ч.л. крохмалю з гіркою. курага,або чорнослив або горіхи до смаку(у мене 1стак кураги) На сирний корж 400гр м’якого сиру 0.5ст цукру 2 яйця 1 порошок пудингу 2ст л манки 2-3ст л сметани 1ч л порошка до печива На крем 1стак жирної сметани 0.5ст цукру 1 плитка молочного шоколаду Корж.Яйця добре збити з цукром, поки яйця збиваються погасити соду лимонним соком, в яйця додати крохмаль, не припиняючи збивати додати гашену соду, сметану, і борошно вимішане з розпушувачем. В кінці додаємо начинку різану курагу або чорнослив + горіхи. Час випічки 20 хвилин, перевіряти на зубочистці, суха значить готове, не пересушіть коржі. Вони повинні бути пишні, ніжні. Температура для випікання 180С.Випечений корж розрізати на двоє щоб отримати два коржі.Пропитати їх сиропом. Сирний корж.Всі продукти гарно збити з допомогою міксера.Влити у застелену папером форму і випікати до золотистого кольору. Крем.Збити сметану з цукром до пишної маси,ввести обережно розтоплений але негарячий шоколад і ще раз добре вимішати. Перемазати коржі,дати пляцку добре відійти(добре на ніч) і смакувати з чаєм або кавусею.
|