Тісто: - 1 скл. борошна (+ 2 ложки) - 1 скл. цукру - 1 скл. кислої сметани - 1 яйце - 1ч ложка соди - 1ч ложка оцту - 2 ст ложки какао - декілька ложок покришених оріхів (в мене грецькі горіхи, мигдалі і родзинки) -4ст л маку
Яйце розтерти з цукром, добавити сметану, борошно, вимішане з содою і оцет. Тісто поділити на 3 частині: до однієї додати 2 ложки борошна+4ст л перетертого маку, до другої какао, а до третьої оріхи. Випекти окремо 3 тонкі коржі на деко, викладеним пергаментом (я використала форму 20 x 30 см) по 5-6хв до зарумянення.
.Крем: 250гр жирних вершків(можна густу домашню сметану) 0.5склянки цукру 3ст л вареного згущеного молока 2ст л соку буряка
Вершки збити з цукром на великій швидкості міксера.Зменшити швидкість і поступово додати по трохи згушене молоко.Збити все до гарної пишної маси.Крем розділити на дві частини.Одну залишити ,а до другої додати сік з буряка.Вимішати до утворення гарного рожевого крему.
Помадка: Пів плитки чорного шоколаду +2ст л сметани(шоколад розтопити у сметані недоводячи до кипіння!)
Перемазувати коржі кремом чергуючи кольоровими кремами.Дати добре застинути у холодильнику і сверху помастити помадкою.
|