Рецепт взяла в Натоньки з Дрімфуду.Дякую їй за чудові рецепти.Слова рецепта цитую:
Тісто:
0,5 кг муки 1 ст. цукру 250 г маргарину 1 п. розпушувача 3-4 ст. л. сметани 5 жовтків
Замісити тісто і поділити на 2 частини. До однієї частини додати какао і поставити в морозилку. Велику частину, та яка біла, викласти на деко, посипати манкою або сухарями. Яблука, 9 штук почистити, розрізати навпіл, вибрати середину і начинити маковою начинкою. Покласти на тісто маком вниз. 5 білків збити з 2 ст. л. цукру і пачкою вишневого киселю. Вилити піну на яблука і посипати зверху подрібненими горіхами і натерти чорне тісто. Пекти до готовності.
Для макової начинки брала 1 ст. маку, запарювала і молола на мясорубці. Потім додала 1 яйце, трохи цукру, жменю родзинок і перемішала.
Дуже смачний пляцок.Фото моє.
|