Складники на тісто:
500гр пшеничного борошна 3/4 стакани цукру 200гр масла/маргарини 2 ст ложки меду 2 яйця 1 ч ложка соди
Складники на масу:
1 літр молока 3/4 стакани цукру (максимально) 200г масла/маргарини 1 ванільний цукор 9 ложок манки Пів стакана протертої смородини. Всі складові тіста перемішати і вимісити мяке тісто. Поділити на 4 частини. Кожну з них розкачати і викласти на деко 32 x 22 см викладене папером до печива. Пекти до золотистого приблизно 15 хвилин в температурі 160 град.
Молоко закип'ятити з цукром і ванільним цукром а також маслом. Відставити і всипати кашу, енергійно мішаючи. Ще хвилину все це поварити, аж зробиться консистенція молочного киселю. Відставити і зачекати до повного охолодження. До крему можна додати віджатий лимон та цедру і це досконало оживить смак і не буде нудне. Кожен корж помазати кислим мармеладом або повидлом - я промазала перетертою смородиною. Далі зпечені коржі перекласти масою з манки. Полити шоколадною глазур'ю. В мене вона зроблена з 100 г гіркого шоколаду, розтопленого у водній ванні з 125 г масла.Пляцок найкраще смакує на другий день, шари тіста м'якнуть, дається легше різати, маса не випливає на боки.
|