ТІСТО -- 125 мл кислого молока - 1 яйце - 2 ч л цукру - 1 ч л солі - 1 ч л розпушувача - 1 ч л соди - Близько 300 г борошна
- Змішати кефір з злегка збитим яйцем, додати цукор і сіль. Ретельно розмішати - Просіяти частинами борошно, змішане з содою і розпушувачем - Замісити м'яке еластичне тісто (не круте) .. викласти у змащену олією миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 1 годину
НАЧИНКА
- 200 г ЛЮБОГО твердого сиру -картопляне пюре(без води) - 1 ст л рубаної петрушки - 1 / 2 ч л меленого чорного перцю - 1 / 2 - 1 ч л сіль (за бажанням)
- Потерти сир на тертці. Змішати з зеленню. перцем і сіллю і додати холодне картопляне пюре
- Розділити тісто на 8 частин - Розкатати кожну частину в диск товщиною 2 - 3 мм - Викласти зверху начинку, розрівняти і накрити іншим диском , придавити по краях і обрізати зайве тісто - Випікати на помірно гарячій сковороді на вершковому маслі по 3 хвилини кожен бік
Мої коментаріїї.Я робила без зелені бо немала в хаті.Головне дуже тонко розкачати тісто .Тісто замісила зовсім не круте трохи навіть прилипало до рук ,зато коржі вийшли дуже ніжні.Розкатувала тісто я на дошці змащеній олією.Мукою не підсипала. Коржики видавлювала з допомогою блюдечка.
|