Назви у цієї страви багато.У мого чоловіка в дома в Карпатах називають цю страву смажениця,а у сестри,яка теж у Карпатах(з другої сторони гори)цю страву називають мачанка.А у нас у Львові це звичайна підливка.Але в любому випадку це надзвичайно смачна страва!
500 гр. грибів ( лісових білих), порізати і трохи відварити(бульон не виливати) 2 цибулини, дрібно порізаних 3 ст. л. борошна 1 стакан сметани Суха петрушка, на смак Лавровий лист Чорний мелений перець і сіль за смаком
Обсмажити гриби і цибулю на вершковому маслі. Коли цибуля і гриби підрум'яняться, присипати борошном, розмішати ще трохи піджарити . Залити водою, помішуючи. У невеликій мисці розмішати сметану з невеликою кількістю бульйону і влити в каструлю. Додати суху петрушку і тушкувати 30 хвилин. В кінці додати сіль і перець, лавровий лист, злегка проварити, всипати зелень і вимкнути плиту. Хай трохи настоїться. Подавати з млинцями.
|