Бісквіт: - 5 яєць - 180гр цукру - 180гр борошна - 3ст л какао
Білки збити в піну, потім добавити жовтки і цукор безперервно збиваючи. На завершення всипати борошно, просіяне з какао і делікатно вимішати ложкою. Тісто перекласти до промащеної жиром і форми,викладеної пергаментом. Пекти при темп. 180 . Ц. близько 35 хвилин .Крем: - 100гр горіхів мелених - 1/2 скл. молока - 0.5ст цукру пудри - 150гр масла - 2 великі банани Горіхи облити киплячим молоком і остудити. М'яке масло розтерти з пудрою і акуратно вимішати з горіхами. Бісквіт перерізати на половину уздовж довшого боку. Одну частину помазати грубим шаром крему, на середині зробити ложкою впадину і скласти в нім банани. Промазати рештою крему, і другою половинкою бісквіта. Весь тортик обмазати шоколадною або горіховою глазур'ю.Прикрасити по бажанню.
Рецепт запозичила на польському сайті ARABESKA
|