Для коржів: 2 ст.л меду 0,5 ст. цукру 2 яйця злегка збитих 140 г м'якого маргарину або масла 1 ч.л соди + 2 ст.л кефіру 2 ст. борошна 1,5 ст. борошна Приготування коржів: Змішати всі інгредієнти 1 групи і збивати на водяній лазні до утворення однорідної маси. - Додати соду і збивати доки маса не вспіниться. - Зняти з вогню і додати першу порцію борошна (2 ст.) Добре розмішати і додати другу порцію (1,5 ст.)
Вимісити тісто так, щоб вийшла м'яка маса.(тісто зовсім не липне до рук) Розділити тісто на 6 рівних частин і Розкатати коржі 20 см в діаметрі. Випікати приблизно 10 хв. при температурі 250гр. не на змащеному жиром деку. Коржі повинні вийти світло-золотистого кольору. Вийняти з духовки і відразу ж обрізати краї кожного коржа, аби вони вийшли всі одного розміру. Дати коржам добре остигнути. Потім перемазати начинкою і зверху шоколадною глазур'ю. Прикрасити за смаком Для начинки: 150 г меленого печива ( «Марія» або щось схоже,я брала кавовий крекер) 150 г мелених горіхів (за вашим смаком) 200 г вершкового масла 1 банку (400 г) згущеного молока (неварене!) 2 ст.л, какао в порошку 1 ст. молока Приготування начинки: - Розтопити вершкове масло і змішати зі згушеним молоком, меленим печивом і горіхами. - Додати молоко і какао в порошку.Розмішати гарненько і довести на невеликому вогні до кипіння. Коли з'являться бульбашки, зняти з вогню, дати трохи остигнути і перемазати коржі. Для шоколадної глазурі: 100 гр.шоколада 1ст л желатину 50 мл.вершків 33%
|