коржі: 150 гр. маргарину 2 стакани муки 4 яйця 1 стакан цукру 200 гр сметани 1 ч.л. амонія 3 ст.л. какао(я робила без какао) 1 ч.л. сода з оцетом Амоній перемішати із сметаною. Білки збити з цукром, повільно збиваючи + жовтки, поступово додаємо муку, сметану, м'який (не розтоплений, а м'який) маргарин і все інше. Тісто не має бути твердим, по консистенції як густа сметана Печемо однакових 2 коржі.
Крем №1 у мене сирний . нам знадобитися:300гр хорошого сиру 1стакан жирної сметани 150гр цукрової пудри 15гр желатину 1лимон і його цедра Крем №2 1стакан сметани+100гр пудри+сік червоний(я використала сік з морожених чорниць і самі чорниці)
2 пачки крекера з какао
№1Сир збити зі сметаною і пудрою до пишної маси.додати сік і цедру лимона і легенько ввести розведений і охолоджений желатин.Добре вимішати. №2.Сметану добре збити з пудрою і додати сік чорниць. Перший корж просочуємо лимонним сиропом, змащуємо спочатку половиною сирного крему №1, потім викладаємо крем №2( і я посипала розмороженою чорницею). Крекер замочуємо в коньяк(у мене горілка) і ставимо ось так як на фото
Далі легко викладаємо знову крем №1 і притискаємо зверху другим просоченим коржем. Ставимо у холодильник.Торту треба дати мінімум 5год для пропитки,краще ніч. Для покриття я використала ганаш з темного шоколаду.
Мої коментаріїї.Цей рецепт я знайшла на одному з російських сайтів.Він подібний на рецепт пляцка «Пияк».Та напевно тому що був випечений за часів Кучми ,росіяни назвали його «Пяний Кучма».Я не стала міняти назви,хай так і буде. На крем обов’язково треба добротної сметани,бажано домашньої.В оригінальному рецепті до крему додавали запарений чорнослив.Я ж думаю що можна любі ягоди використати. Цей рецепт розрахований на велике деко.Я ж трохи зменшила порції і робила його у тортівниці.В загальному ця випічка мене по доброму вразила.Надзвичайно цікавий на смак і на вигляд.Спробуйте спекти,не пошкодуєте!
|