Інгредієнти на 1 яловичий язик: ·1 морква ·корінь петрушки ·1 цибулина ·2 яйця ·1 яловчина нога ·1 свиняча нога ·4-5шт курячих ніжок ·сіль за смаком ,перець ·лавровий листок -4 зубчика часнику
Промитий яловичий язик покласти в каструлю з підсоленою морозної водою, додати нарізані уздовж коріння і цибулю, і дати закипіти.Позбирати піну і варити до готовності близько 2.5-3год.. Зварений язик витягти з бульйону і помістити у холодну воду, після цього зняти шкірку, остудити. На бульйоні, отриманому при варінні переважно роблять желе зі желатину. Я варю бульон окремо.Для того гарно почищені ратиці свинини і телятини а такох курячі поставити на вогонь,щоб закипіли.Злити воду і знову набрати чистої води,дати закипіти,положити корінь петрушки,моркви,цибулю,лавровий листок,перець,сіль і варити на дуже маленькому вогні,до готовності тобто 5-6год,поки на поверхні бульону не утвориться тоненька плівка,схожа на розведений желатин.Проціджую,додаю розчавленого часнику,перець до смаку.
Після того як язик зварила,зняла шкірочку,гострим довгим ножем вирізаємо отвір на скрізь.Робити треба дуже акуратно,щоб не пошкодити сам язик і не розрізати там де нам не треба.Ось ту всю мякоть а також куряче філе(1 мале)пропускаємо через мясорубку.Додаємо сіль,перець до смаку і 2 розчавлених зубчиків часнику.А такох дрібно нарізані фісташки(вже мають бути обжарені,я купляла готові до пива)Всю цю масу добре вимішуємо і фаршируємо нею язик. Після чого язик завертаємо у фольгу і запікаємо у духовці 30хв при 200гр.Даємо повністю охолонути.Нарізаємо тоненькими скибочками і заливаємо бульоном. Дивиться надзвичайно а смачно!!!Самі спробуйте!
|