Думаю що у кожної господині є рецепти , які виручають її , коли готувати немає часу , але потрібно швидко і щось особливе - смачне , красиве або навіть просто до чаю. Цей рецепт мене ніколи не підводив - усе робиться просто , швидко,без зусиль . Рулети по ньому завжди виходять повітряними ,та смачними. На тісто 5 яєць ; 1 склянка цукру; 1 склянка борошна; На крем 250гр сиркової маси(готової) 0.5ст хорошої сметани 0.5стак ягід(суниці) Холодні яйця розбиваємо в чисту посудину , добре збиваємо міксером - повинна вийти густа маса . Поступово додаємо цукор і продовжуємо збивати.Так само поступово - борошно. І перемішуючи міксером. Тут єдиний секрет вдалого рулету полягає в тому , щоб не переборщити з борошном - краще покласти неповну склянку , стакан " без верху ",бо надлишок борошна зробить тісто більш щільним , що ускладнить згортання рулету. Деко застилаємо папером для випікання , на нього ( нічим не змащене ) виливаємо тісто , рівномірно розподіляємо .У прогріту до 180 градусів духовку тісто відправляємо на хвилин 10 - не перестарайтеся , рулет повинен бути злегка золотистим. Ніяких скоринок , подрумяненних країв в даному варіанті не допускається . Витягли бісквіт - швиденько беріть чистий рушник і починайте згортати рулет , поступово відриваючи пекарський папір і допомагаючи собі рушником - тісто адже гаряче .Так треба залишити на кілька хвилин(15-20)Далі вже можна розгортати і далі охолоджувати. Тісто прийме форму рулета і з кремом доволі легко зкрутиться знову у рулет. Для крему.Сирну масу збиваємо з сметаною і промазуємо рулет.Посипаємо суничками і зкручуємо.Треба дати трохи часу щоб рулет добре застив у холодильнику.А тепер спокійно можна нарізати до чаю. Дуже смачно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|